Schoolnieuws 2 2019-2020

  • Gemaakt op: 27-8-2019 00:00
  • |
  • Gewijzigd op: 10-10-2019 00:00
  • |
  • Geplaatst door: Lydia Goris
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  

BELANGRIJKE DATA

Woensdag 16 oktober:                              Gouwe Plek ontdekdag gr. 4, 6 en 8
Vrijdag 18 oktober:                                    Gouwe Plek ontdekdag gr. 3, 5 en 7
Zaterdag 19 t/m zondag 27 oktober:      Herfstvakantie, kinderen vrij
Maandag 28 oktober:                                Studiedag, kinderen vrij
Dinsdag 29 oktober:                                  Start thema 2: Feest
Woensdag 6 november                             Onderwijs staking                            
Donderdag 7 november:                           Oudergesprekken facultatief (av)
Vrijdag 8 november:                                  Oudergesprekken facultatief (mi)
Maandag 11 november:                            St. Maarten
Dinsdag 12 november:                               8.00-9.30 uur Spreekuur Schoolmaatschappelijk werk
Dinsdag 3 december:                                 8.45-10.00 uur Rondleiding nieuwe ouders
Donderdag 5 december:                            Sinterklaas op school

ALGEMEEN

Spreekuur schoolmaatschappelijk werk
Het spreekuur van schoolmaatschappelijk werk van 11 december gaat helaas niet door.  
Mochten er vragen of bijzonderheden zijn, dan kunt u tussendoor contact met haar opnemen via de mail (c.korteweg@spirit.nl)

Ziekmeldingen
Is uw kind ziek? Dan kunt u tussen 7.50 en 8.30 uur uw kind telefonisch ziek melden.  Indien nodig kunt u de ziekmelding via Parro verder toelichten bij de leerkracht .

OR ouderbijdrage
Op 3 oktober heeft u een Parro bericht ontvangen met een bijlage van de ouderraad betreffende de ouderbijdrage 2019-2020. Bijgaand sturen wij de brief nogmaals als bijlage mee. Natuurlijk kunt u de bijlage ook via Parro openen. Het verzoek vanuit de ouderraad of u de bijdrage wilt overmaken.

Nieuwe leerkrachten
We zijn heel blij want we hebben 2 leerkrachten gevonden die ons team gaan versterken. Beide leerkrachten komen in eerste instantie via detachering ons team versterken. Na de herfstvakantie  start  juf Sabine op dinsdag en woensdag in groep 5. Meester Nick start dan ook. Hij start in groep 1/2 C waar hij voorlopig juf Nathalie vervangt die nu nog in groep 6 ondersteunt. Zij stellen zich hieronder aan u voor.

Even voorstellen

Sabine Visser.jpg

Ik ben Sabine Visser en zal na de herfstvakantie op dinsdag en woensdag de juf van groep 5 zijn. Ik ben al een paar keer in de klas geweest om te kijken en mee te draaien en dit vond ik heel erg leuk. Ik ben al 16 jaar juf en heb op verschillende scholen gewerkt in voornamelijk groep 3 en groep 5. De afgelopen 12 jaar heb ik op een school in Amsterdam - Buitenveldert gewerkt. Na een tijd op dezelfde school te hebben gewerkt, was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik woon samen met mijn man en twee kinderen in Volendam. We hebben een zoon van 8 en een dochter van 4,5 jaar. Ook hebben we een hond. Ik vind het heerlijk om met de hond over de dijk te wandelen. Verder vind ik het leuk om af en toe te skiën in de skihal, maar dit doe ik nog liever in de echte sneeuw. Aqua aerobics, lezen, reizen en lekker eten doe ik ook heel graag. Ik heb heel veel zin om op de St. Augustinus te starten en zie jullie graag na de herfstvakantie! 

Groetjes Sabine Visser 

dsc-0498-copy_orig.png

Beste kinderen, ouders en collega's,
Bij deze stel ik mij even aan jullie voor. Mijn naam is Nick den Hollander - Ik ben 25 jaar en woon in Amsterdam. Oorspronkelijk kom ik uit Eindhoven.
Vanaf aankomende week ben ik op de St. Augustinusschool te vinden als meester van groep 1/2. Afgelopen week ben ik alvast even langs geweest om kennis te maken met de school en wellicht hebben jullie mij zien rondlopen.
Ik kijk er naar uit om jullie te mogen ontmoeten en om aan de slag te gaan. Hebben jullie vragen, wil je iets weten of gewoon even gedag zeggen? Op de maandagen en de vrijdagen zal ik aanwezig zijn.
Met vriendelijke groet, Nick


Staking 
Op 6 november roepen alle onderwijsbonden in basis-, speciaal- en voortgezet onderwijs opnieuw op om actie te voeren om de Tweede Kamer te overtuigen van onderwijsinvesteringen. We willen de Tweede Kamer tijdens het debat over de onderwijsbegroting overtuigen dat het anders moet. Ook worden er op verschillende plaatsen in het land bijeenkomsten georganiseerd. We blijven ons inzetten voor minder werkdruk, voldoende collega's en een fatsoenlijk salaris. De school zal deze woensdag vermoedelijk gesloten zijn omdat het merendeel van het team van plan is te gaan staken.  Wij hebben de naschoolse opvang hierover alvast geïnformeerd. 


NATUUR

de gouwe plek werkdrag.jpg
Alle groepen hebben weer hard gewerkt op de Gouwe plek! Hier is groep 6 bezig om het gemaaide riet bij elkaar te  harken. Het landje ligt er nu weer goed bij. In deze weken voor de herfstvakantie zijn ook weer de ontdekdagen voor alle groepen waarbij de natuurouders, in het kader van het natuuronderwijs,  themaspeurtochten en zoektochten begeleiden voor de groep van uw kind. 

VREEDZAME SCHOOL

Lessen in de klas
In blok 2 (We lossen conflicten zelf op) leren de leerlingen het begrip 'conflict'. Elke maandag hebben we hier met de kinderen een les over gedaan.  

We kwamen achter het verschil tussen een ruzie en een conflict door samen voorbeelden te bedenken en hier dieper op in te gaan. De drie petjes kwamen aan bod en kregen een plek binnen de klas. Aan de hand hiervan zagen de kinderen de rollen die je kan hebben binnen een conflict. Ze reflecteren op zichzelf en komen erachter welke rol ze zelf aannemen in een conflict. Dit brengt namelijk een bepaalde reactie met zich teweeg. Hier horen ook verschillende oplossingen bij en we proberen hierbij altijd te denken aan een win-win-oplossing. Voor beide partijen een goed einde.  Na dit blok zullen de kinderen het stappenplan van PRAAT HET UIT goed kunnen toepassen in de praktijk. We spreken elkaar erop aan en helpen elkaar herinneren als we het even vergeten zijn. Doet u dit ook bij uw eigen kind, zo zorgen we voor zo min mogelijk conflicten binnen de school en komen tot een goede oplossing. 


Mediatoren
Na de sollicitatieronde in groep 7 is een groepje kinderen van groep 8 bezig met de opleiding voor mediator Vreedzame School af te ronden.  Op 1 november is de diploma-uitreiking

THEMA
2 Oktober startte de Kinderboekenweek. In de klassen zijn allerlei activiteiten omtrent het thema georganiseerd en wordt er extra veel gelezen. De groep 8 leerlingen lezen voor aan de kleuters en in groep 3 mochten kinderen hun lievelingsboek meenemen en er over vertellen. In groep 3 mag je ook voorlezen op de 'voorleesstoel'. 

Voorstelling

Op maandag 7 oktober hebben de groepen 1-2 en 3 mogen kijken naar een voorstelling van het boek Giraf leert fietsen.
De voorstelling begon met een korte introductie van het boek en vervolgens werd het boek nagespeeld door Marie-Louise en Mark Sekréve, tevens de schrijvers van het boek. De kinderen hebben genoten van de voorstelling en waren erg enthousiast. Na afloop konden de kinderen met hun ouders nog boeken kopen bij de schrijvers. 

Schrijver Marco Kunst
In het kader van de Kinderboekenweek kwam schrijver Marco Kunst in de klas om te vertellen over zijn boeken en hoe het is om schrijver te zijn. Aan de hand van zijn boeken vertelde hij een boeiend verhaal met daarin steeds vragen die de kinderen mochten beantwoorden waardoor ze een mooi beeld kregen van hoe het is om een boek te schrijven. Na zijn lezing had hij een sheet met 3 foto's en mochten de kinderen zelf een verhaal bedenken en aan elkaar vertellen. Omdat Marco het zo gezellig vond kregen we een boek en deze is onze meester nu aan het voorlezen. Het spannende boek heet 'Verbonden met het net' en het gaat over Mike die leeft in de stad nieuw Babylon in het jaar 2037. We zijn heel benieuwd hoe het gaat aflopen!
Groetjes, groep 8   

Boekenmarkt
Vrijdag 11-10 hebben een hoop kinderen weer boeken verkocht op de boekenmarkt. 
Helaas konden we dit jaar niet buiten verkopen vanwege de regen, daarom hebben we het speellokaal gebruikt. 
Het was weer een groot succes.

Lezen is een Makkie!
In november volgen enkele collega's  een workshop van het Makkelijk Lezen Plein, waarin zij handige tips en aanbevelingen (zoals de aanschaf van materialen) krijgen om onze leerlingen en hun ouders te ondersteunen bij het behouden en verwerven van het leesplezier. Zo wordt lezen echt een Makkie!
leerteam: Leesbevordering

IN DE BUURT
Sponsorloop
Vrijdag 20 september heeft onze traditionele  sponsorloop weer plaats gevonden. Het was prachtig weer en de kinderen werden door heel veel ouders fantastisch aangemoedigd. Lidy de Ridder en Tobias van de zorgboerderij waren super blij met ons! De sponsorloop heeft nu al € 5.269,71 opgebracht (nog niet alle enveloppen zijn binnen). Een prachtig bedrag! De helft van de opbrengst gaat naar Zorgboerderij De Marsen om te besteden aan een nieuw ezelverblijf. De andere helft wordt ingezet voor onze schoolbibliotheek, leeshoeken en leesboeken.

Sponsoractie Jumbo
Op 28 september verzamelden wij bij "Vrij en Blij". Als start van de sponsoractie van de Jumbo gingen we in het dorp zwerfvuil opruimen.  Er lag niet heel veel zwerfvuil en gelukkig was het droog. Een paar teamleden hebben samen met kinderen en hun ouders en heel veel Landsmeerders Landsmeer weer een stukje schoner gemaakt.
Na deze aftrap is de Jumbo-sponsoractie dus weer gestart en kan iedereen ook weer sparen voor de school. Bij iedere  € 10,00 aan boodschappen ontvangt u een voucher bij de kassa. Via de scanzuil kunt toewijzen dit dan aan de  Augustinus teowijzen. Ook deze opbrengst willen we inzetten voor leesonderwijs (speerpunt 'begrijpend lezen') en de schoolbibliotheek. De teller staat op € 217,--. Nu maar kaartjes scannen bij de Jumbo!

EHBO bij baby's en kinderen
De de EHBO vereniging Landsmeer gaat weer diverse cursussen verzorgen, waaronder ook een cursus EHAK (EHBO verlenen aan kinderen) en een cursus reanimatie. Voor meer informatie zie bijgaande flyer.

Sint actie Lions 2019
Help je mee speelgoed inzamelen voor een onvergetelijke pakjesavond?
Lionsclub Gijs organiseert ook weer in 2019 de inzamelingsactie voor de voedselbank, waarbij wij cadeautjes inzamelen en vervolgens verspreiden onder kinderen die het ook verdiend hebben.
Wat vragen wij van jou?
Leuk, mooi en nog bruikbaar speelgoed zoals knuffels/ spellen/ boeken/ games/baby- peuter spulletjes, die schoon zijn en in goede staat verkeren en die je graag cadeau zou willen geven.
Stichting Voedselbank Amsterdam (VBA)
Deze stichting zet zich in voor huishoudens die niet meer in staat zijn om dagelijks het brood op de plank te krijgen. Zij functioneert als een schakel tussen overschot en verborgen gebrek in onze maatschappij.
Wat gaat Stichting Voedselbank Amsterdam doen met Sinterklaas?
Zeker in de december maand zou de Stichting graag een cadeautje aanbieden aan de kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 17 jaar van de gezinnen die gebruik maken van de voedselpakketten van de stichting. Deze gezinnen en kinderen leven vaak onder de armoedegrens. Zo kan pakjesavond ook voor deze kinderen feestelijk en bijzonder worden.
In de periode van 29 oktober tot en met vrijdagochtend 1 november (09:00) zamelen wij op school alles in wat jullie kunnen missen voor dit goede doel.
Laat de december maand voor iedereen een feest zijn!!
Veel dank alvast voor jullie donaties! Namens Lions Club Gijs,Hans, Nicole en Thomas Berger, (groep 8)              sintactie.jpg

 

Foto's

Video's

Meer informatie