Schoolnieuws 20 2017-2018

  • Gemaakt op: 12-6-2018 00:00
  • |
  • Gewijzigd op: 12-6-2018 00:00
  • |
  • Geplaatst door: Lydia Goris
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  

Thema duurzaamheid

IMG-20180615-WA0001.jpg IMG-20180615-WA0000.jpg

Binnen het thema duurzaamheid knutselt groep 4 onder leiding van medewerkers van de verhalenfabriek prachtige voorwerpen. 

Voorstelling thema Duurzaamheid
foto vuilnismannen.jpeg
Op maandag 18 juni hebben alle kinderen genoten van een muzikale voorstelling over afval. Drie vuilnismannen hebben muziek gemaakt op afval. Je kunt bijvoorbeeld trommelen op emmers, maar ook muziek maken met kartonnen buizen en met pollepels op pannen.

Marieke en Reza uit groep 5 schrijven het volgende:
Marieke: Ik vond het leuk en ze gingen op pannen slaan. Ik ging ook op een emmer slaan. Reza: Ze maakten veel grapjes en dat was geinig. Het was leuk dat we zelf mochten trommelen.

Briek en Jim:

Het was leuk en indrukwekkend. Het was erg leuk dat we zelf mochten trommelen. Bij de quiz hadden de meisjes nét gewonnen. De vuilnismannen maakten leuke grapjes.
De muziek was wel erg hard, omdat er zoveel kinderen aan het trommelen waren. Juf Alice werkte zelfs met een koptelefoon op.


Opruimwandeling

opruimdag.png

Laatste kans voor de zomerstop!! Doe mee met de vierde Wijk na Wijk opruim wandeling,
Zaterdag  30 juni 2018 van 10.00 – 11.30 uur.
We starten bij de ingang van de sporthal ICL aan het markplein en wandelen de wijk Luyendijk door. Linksom, rechtsom en uiteindelijk weer rechtsomkeert richting ICL. Misschien komen we zelfs in de buurt van de bussluis en kunnen we daar berm en sloot inspecteren en opruimen. De gemeente zorgt voor een grijpertje, handschoenen en vuilniszakken en zij halen het verzamelde afval op bij de ICL. U zorgt voor een zonnig en opgeruid humeur!
Na deze wandeling een korte zomerstop. 25 Augustus beginnen de nazomer wandelingen. Graag tot ziens !

Doorschuifochtend
Woensdag 18 julie mogen alle kinderen 's ochtends naar hun nieuwe klas! De nieuwe meester of juf zal de kinderen dan het eerste uur les geven. Als u uw zoon/dochter naar school brengt mag u hem/haar meteen naar de nieuwe klas brengen. Zo kunt u ook meteen even kennismaken. De kinderen gaan om 9.45 weer terug naar de  eigen juf/meester.

Grote schoonmaak kleuters
Met heel veel plezier hebben de kleuters het afgelopen jaar met de materialen gespeeld en gewerkt. We willen het nieuwe schooljaar weer fris beginnen en kunnen daarbij de hulp van ouders goed gebruiken.
Bij de deur komt een intekenlijst te hangen met een aantal data en tijden waarop er ouders kunnen helpen met het schoonmaken van de materialen, kasten, stoelen en tafels.
Wil je graag helpen, maar ben je niet in de gelegenheid naar school te komen, dan kunnen er ook materialen mee naar huis genomen worden.

De Vreedzame School
We zijn in alle groepen gestart met het laatste blok van De Vreedzame School, onze methode voor sociale competentie en democratisch burgerschap. Het laatste blok van dit jaar 'We zijn allemaal anders' is gericht op het leren ontdekken van verschillen en overeenkomsten en over de wijze waarop we met die verschillen om kunnen gaan. We stimuleren hierbij een open houding ten aanzien van deze verschillen.
In groep 1-2 gaat het om het verkennen van de families van de leerlingen. In groep 3 gaat het over verschillen en overeenkomsten in de klas. In groep 4 staan verschillen en overeenkomsten tussen families centraal. In groep 5 komen verschillen en overeenkomsten in de school aan bod. In groep 6 verschillen en overeenkomsten tussen klasgenoten. In groep 7 gaat het om levensbeschouwingen. In groep 8 wordt onderzocht hoe al deze verschillen een stem krijgen in onze democratische samenleving, en hoe we dat in onze democratische samenleving hebben georganiseerd.
vreedzame school.png  

Snappet
De  afgelopen week was er op woensdagochtend een Snappet bijeenkomst voor de ouders van groep 3 en 4 leerlingen. Het was een druk bezochte informatieochtend. Elise Luijten gaf informatie over Snappet en juf Kris lichtte toe hoe het werken met Snappet praktisch in de klas gaat. Elise Luijten is onderwijskundig begeleider van het implementatie traject van Snappet op de Augustinus en op andere scholen binnen ons bestuur. Zij heeft de school begeleidt en kon veel explicite informatie  gegeven wat het werken met Snappet als verwerkingsmiddel betekent. 
Met de aanwezige ouders is ook gesproken over de winst en meerwaarde van Snappet voor het adaptief leren. Kritische kanttekeningen zijn eveneens de revu gepasseerd.  De meerwaarde van digitale verwerking in Snappet geeft de uitdaging voor ieder kind, die wij belangrijk vinden. Waarbij we ons bewust zijn van de noodzakelijk afwisseling zoals bijvoorbeeld bij instructies en met energizers.
Het was een waardevolle bijeenkomst, volgend schooljaar bieden we ook voor ouders van andere bovenbouw groepen Snappet informatie. Dus  wordt vervolgd!

Groepsbezetting
Deze week ontvangt u de Augustinus informatiebrief over het schooljaar 2018-2019. Hierin staat de leerkrachtbezetting over de groepen in een overzicht. 
In de kleutergroepen starten we met de derde groep.  Omdat we ook met 2 zwangerschapsverloven starten (Kelly en Jennefer) ontvangt u een extra brief met uitleg over de vervangingen.

Even voorstellen....
De nieuwe leerkrachten:
In de bovenbouw mogen we 2 nieuwe leerkrachten verwelkomen:
Groep 7 meester Court van der Sloot
Groep 8 meester Vincent van Muijden

Court van der Sloot:

court1.jpg
Beste allemaal, Vanaf volgend schooljaar kom ik op de Augustinusschool werken in groep 7. Mijn naam is Court van der Sloot. Ik ben 51 jaar en sta al bijna 30 jaar voor de klas. Ik woon in Oostzaan en ik ben getrouwd met Karin. Zij is juffrouw op een basisschool op IJburg. 
Mijn hobby’s naast mijn werk zijn: klussen, vissen en stoeien met computers. Ik heb enorm veel zin om op de Augustinus te beginnen en hoop, dat deze plek ook voor mij lang een “gouwe” plek zal zijn. 
Ik hoop jullie graag snel te ontmoeten.

Vincent van Muijden:
vincent.jpg

Ik ben geboren en opgegroeid in Amsterdam en woon sinds 10 jaar in Landsmeer, samen met mijn vrouw en twee kinderen, Sam van 11 jaar en Sophie van 9 jaar.  

De afgelopen jaren heb ik met veel plezier les gegeven bij een bassischool in Amsterdam Oud-Zuid, op de school waar ik ook als kind op heb gezeten. Ik heb daar aan verschillende groepen lesgegeven, voornamelijk aan de bovenbouw. Na 17 jaar vond ik het mooi om mijn meesterschap ook eens op een andere school in te zetten en kijk ik er erg naar uit om het komende schooljaar aan groep 8 van de St. Augustinus te komen lesgeven. Een mooie school op een prachtige plek!  

 Naast mijn werk als leraar ben ik ook trainer en coach van heren 1 bij hockeyclub Fit in Amsterdam-Noord.  
 Ik zie er naar uit om alle kinderen en ouders binnenkort te ontmoeten, tot in september! 

 

Intern begeleider:
Waarschijnlijk herinnert u zich nog dat Marloes Hartman wegens gezondheidsredenen in februari heeft moeten stoppen met haar werk als intern begeleider (IB-er). Sandrine Dekker heeft aansluitend als interim IB-er de werkzaamheden overgenomen. Daar zijn wij erg blij mee en willen Sandrine ook bedanken voor de werkzaamheden die gedaan zijn. In de  tussenliggende tijd hebben we een ervaren IB-er gevonden. Met ingang van het nieuwe schooljaar komt Nadia Kommers voor 3 dagen bij ons werken als intern begeleider.

nadia.jpg

Graag stel ik me via deze weg voor; ik ben Nadia Kommers en start het nieuwe schooljaar als IB-er op basisschool St. Augustinus. Sinds 10 jaar ben ik woonachtig in Zaandam samen met mijn man en 2 kleine mannen van 5 jaar en 1 jaar.  
De afgelopen jaren werkte ik als IB-er op een basisschool in Amsterdam Zuidoost, waar ik o.a. ervaring heb opgedaan rondom de zorg voor leerlingen met een taal- en leerachterstand. Ook heb ik als IB-er op een Montessorischool in Oost gewerkt waar de nadruk voornamelijk lag op het bieden van uitdaging voor meerbegaafde leerlingen en het opzetten van het handelingsgericht werken. 
Voor wat betreft mijn vrijetijdsbesteding; lezen, eropuit met het hele gezin, op vakantie gaan, bezoek brengen bij familie/vrienden; daar vind ik echt mijn ontspanning in. Ik heb ontzettend veel zin om op de St. Augustinus te komen werken en kennis te maken met de toekomstige collega's, kinderen en ouders/verzorgers.  Tot na de zomervakantie! 

 

BELANGRIJKE DATA:
Vrijdag 29 juni: werkdag op de Gouwe Plek voor gr. 3 t/m 5                                                                                               
Maandag 2 juli: Studiedag, alle kinderen vrij
Woensdag 4 juli:Intekenen oudergesprekken

Vrijdag 6 juli: Rapporten mee
Woensdag 11 juli: 10 min. gesprekken(middag)
Donderdag 12 juli: 10-min. gesprekken (middag-avond)
Vrijdag 13 juli: 12.30 uur zomerfeest
Dinsdag 17 juli: schoolreisje gr. 1 t/m 3
Woensdag 18 juli: 8.30 uur doorschuif-ochtend: kennismaken met de nieuwe leerkracht
Donderdag 19 juli: afscheid groep 8
Vrijdag 20 juli: 12.30 uur zomervakantie t/m 2-9-2018

BIJZONDERHEDEN:

Gezocht handige ouders:
Het schuurtje in het nieuwe gedeelte is aan kant en we zijn op zoek naar handige ouders die 3 metalen stellingkasten uit elkaar kunnen halen en een beugel aan de muur kunnen bevestigen om fietsjes aan te kunnen hangen.
Wil je graag helpen, loop even binnen en vraag naar juf Nathalie.

Babynieuws : Juf Kelly heeft een zoon!  Lewis is op 20 juni geboren. Moeder en zoon maken het goed.  

Gym:  Juf Kim gaat 3 dagen gymles geven op een school in Hoofddorp. Dat betekent dat ze met haar dag bij ons gaat stoppen. We feliciteren Kim met de uitbreiding van haar werk, maar vinden het erg jammer dat ze weggaat. We zijn op zoek naar een gymleerkracht voor 1 dag en laten u natuurlijk weten wanneer we die gevonden hebben.

Het volgende schoolnieuws verschijnt op 28 juni 2018.

Foto's

Video's

Meer informatie