Schoolnieuws 21 2017-2018

  • Gemaakt op: 12-6-2018 00:00
  • |
  • Gewijzigd op: 12-7-2018 00:00
  • |
  • Geplaatst door: Lydia Goris
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  

THEMA AFVAL

Morgen, vrijdag 13 juli, organiseert de ouderraad weer het jaarlijkse Zomerfeest. Dit jaar is het mooi weer en vieren we het feest op ons schoolplein. Het thema van het feest is duurzaam met afval. Kinderen hebben in de klas duurzame versiering gemaakt. Er is ook een duurzame modeshow. Enkele kinderen per klas showen kleding die gemaakt is van afvalmateriaal. Tot slot gaan we met  z'n allen het Supporter van Schoon lied zingen. 

Alle ouders zijn al vanaf 12 uur welkom!

Afval knutselen.jpg
Door Simon, groep 3: 
Op woensdag 4 juli kwam de afvaljuf (Carolien Adiraansche) de hele ochtend met groep 3 met afval knutselen. Zonder lijm of plakband hebben we deze prachtige kunstwerken gemaakt.We zijn op dit idee gekomen, omdat ik had een prijsvraag gewonnen.Over de natuur en nu hebben we plectic monsterst gemaakt.


EVEN VOORSTELLEN
foto brit.png
Ik ben Brit Nederhoed, de nieuwe leerkracht van groep 1/2A. In het eerste jaar van mijn studie heb ik op St. Augustinus stage gelopen in groep 4/5 en in groep 1/2. Ik vind het leuk dat ik nu als volleerd leerkracht  voor de klas ga  staan op de Augustinus. In mijn vrije tijd tennis ik graag en trek ik er graag op uit. 
Ik heb ontzettend veel zin om na de zomervakantie met mijn groep te starten.

STUDIEDAG
 Vorige week woensdag heeft het hele Augustinus team een tweede teamtraining gehad met als onderwerp samenwerken. Deze keer hebben we aan de hand van opdrachten de vervolgstap gezet om teamafspraken te maken. Het is leuk om elkaar op een andere manier te leren kennen en tegelijkertijd te merken wat de sterke en verbeterkanten zijn die we voor ons zelf zien. Ons doel is om als professioneel goed samenwerkend team stappen te zetten. Samen hebben we hiervoor ook concrete acties bedacht die ons als team weer een stap verder kunnen brengen. 
Hij ligt misscien voor de hand, maar deze tip willen we u niet onthouden! Waardering naar elkaar uitspreken is genieten! We hebben een complimentenbord gemaakt....! Ook leuk voor thuis! 

AFSCHEID OR LID
Met een hapje en drankje en bloemetje hebben we vorige week afscheid genomen genomen van Gerard Knaack als lid van de ouderraad. Gerard is jarenlang een zeer bevlogen OR lid geweest. Hij was ook jarenlang penningeester. Bedankt daarvoor.

2018-2019

Nog 1 week en dan is het zomervakantie. Deze laatste weken staan zoals altijd, in het teken van afronden, opruimen en afscheid nemen. Van rapporten, jaarevaluaties en eindgesprekken. We blikken terug, we nemen afscheid van collega's, we ruimen kasten op en maken schoon. We kunnen met onze school terugkijken op een goed jaar. We hebben met het hele team gewerkt aan het versterken van ons onderwijs en de doorgaande lijn daarin. Er een nieuw lokaal en een nieuw ingericht speelplein, dat  helemaal is opgehoogd en waar nieuwe grasmatten zijn gelegd. We zijn ook  trots op onze natuurouders en de activiteiten die ontplooid zijn. De Kindergemeenteraad waar het plan van groep 7 als winnaar uit de bus kwam. En een team dat er voor elkaar was waardoor we in deze roerige tijden van leraren tekorten, weinig klassen naar huis hoefden te sturen. En.. we hebben, ruim voor de zomervakantie, voor alle groepen een goede leerkracht gevonden. 

Jammergenoeg is nog niet al het geld voor het speeltoestel midden-bovenbouw bijelkaar geharkt. We hebben nog zo'n 5.000,- euro tekort voor ons gewenste speeltoestel.  

Er blijft dus ook voor 2018-2019 nog wat te wensen over...

Voor nu wensen we iedereen alvast een hele mooie zomer en we kijken uit naar een inspirerend schooljaar!

Het Augustinus team 2018-2019:

Brit, Kelly, Jennefer, Lisa, Nathalie, Ester, Hanna, Kris,Sverre,Court, Vincent, Sjoerd, Lydia, Nadia en Alice

BELANGRIJKE DATA:
Vrijdag 13 juli: 12.30-14.00 uur Zomerfeest
Dinsdag  17 juli: Schoolreisje groep 1 t/m 3
Woensdag 18 juli: van 8.30-9.45 uur: Doorschuifochtend: alle groepen leren hun nieuwe leerkracht kennen.
Donderdag 19 juli: Afscheidsmusical groep 8 
Vrijdag 20 juli: 11.00 uur uitzwaaien groep 8 

BIJZONDERHEDEN:

- Nienke Sombroek gaat op woensdag in groep 1-2 C het verlof van juf Kelly gaat opvangen. Juf Nienke staat tot de herfstvakantie op woensdag in de groep bij juf Nathalie. Nienke werkt voor de  ASKO als vaste invalleerkracht en heeft eerder lange tijd op de St. Lydwina  school in de Watergraafsmeer gewerkt.

- Lydia zal in het begin van het schooljaar helaas opnieuw afwezig zijn i.v.m. een operatie.
teamuitje1.jpgWe wensen iedereen een hele fijne zomervakantie e
zien iedereen graag weer op maandag 3 september 2018.

Tot dan!
Het Augustinus Team 

Foto's

Video's

Meer informatie