Schoolnieuws 4 2016-2017

  • Gemaakt op: 6-10-2016 00:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Lydia Goris
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  

​​​​​​​​​THEMA: 'VOOR ALTIJD JONG'
naamloos 2.png

20161013_113640.jpg20161013_113602.jpg D
Donderdag 13 oktober hebben de kinderen ter afsluiting van het thema, oudhollandse spellen gespeeld en met de ouders oud-Hollandsche liedjes gezongen. 


bayfoto's.JPG
Ook mocht iedereen raden welke juf of meester ze herkenden op  de babyfoto's. KINDERBOEKENWEEK
IMG_4147.JPG
Tijdens de inloopochtend (die gelijk viel met de eerste dag van de Kinderboekenweek) lazen ouders voor aan hun kind en omgekeerd.

SCHOOLTUIN
IMG_4525.JPG
IMG_4522 (1).JPG
Voor de herfstvakantie was er in de tuin hard gewerkt. Maandag 24 oktober hebben de kinderen van groep 3 bollen kunnen poten. Nu maar wachten op het voorjaar of onze tulpen ook echt opkomen. 

​​​
​​​MUZIEK
IMG_3574.JPG
Naast de wekelijkse muzieklessen is juf Gerlieke extra zangles in de pauze gestart. Het enthousiasme is zo groot dat we 2 groepen hebben gemaakt en juf Gerlieke nu elke dinsdag  2x zangles geeft aan de bovenbouwers.


SCHOOLESTAFETTE
teamfoto.jpg

Atletiekmiddag en schoolestafette groot succesAfgelopen zondag heeft de Augustinus de wisselbokaal van de AC Waterland schoolestafette gewonnen! Ondanks dat we meedoen altijd belangrijker vinden dan winnen, en plezier voorop stellen, is het toch wel erg leuk dat het een keer gelukt is om de bokaal te bemachtigen.

Op deze zonnige zondag renden twintig leerlingen van de Augustinus hun benen uit hun lijf op de  prachtige atletiekbaan van Landsmeer. Nina nam dit wel erg letterlijk en verstuikte halverwege haar enkel. Doordat ze desondanks met gezwinde spoed de finish bereikte, behaalde ze – na het uitstekende voorwerk van Emma, Lucia en Romaissa – met haar team van de meisjes middenbouw de tweede plaats. Het leken wel raketten zoals ze over de atletiekbaan vlogen, aangemoedigd door een grote schare ouders en medeleerlingen die rond de atletiekbaan hun longen uit hun lijf schreeuwden. Vooral Romaissa, die als groep-3-leerling zeker niet onderdeed voor haar veel grotere tegenstandsters, oogstte veel bewondering. Bij de jongens middenbouw ging Maurits er als startloper als een haas vandoor. Tim, Cristian en Bouwe wisten zijn voorspong verder uit te breiden, waardoor hun team als eerste over de finish kwam. Het zag er geweldig uit! De meisjes van de bovenbouw waren daarna aan de beurt. Kaatje wist als startloopster haar zenuwen te bedwingen en rende zo hard ze kon, zij aan zij met haar tegenstandsters, zo waren ze aan elkaar gewaagd. Lily, Joy en Jayda namen beurtelings het stokje van haar over en ze eindigen op de derde plek. Top, meiden! Tot slot volgde het klapstuk, de jongens bovenbouw. We kwamen wat gehandicapt aan de start, dachten we. Want Engel moest op het laatste moment verstek laten gaan. Gelukkig was reserveloper Romeo ter plaatste. En hij deed dat op onnavolgbare wijze. Na de goede start van Barnabas nam hij het stokje over en haalde de twee jongens die voor hem liepen op een indrukwekkende manier in. Na zijn finish had hij een hartslag van 200 slagen per minuut en was hij niet eens meer in staat om zijn teamgenoten aan te moedigen, zo diep was hij gegaan. Maar het was het waard: Lou bestendigde de voorspong en Richard had als slotloper de eer om zijn team aan de overwinning te helpen. Dat lukt hem met slechts twee meter voorsprong: wat was het spannend. Alles bij elkaar waren deze prestaties zo goed dat we in het overall klassement gewonnen hadden. Een geweldig gejuich klonk door Landsmeer op het moment dat de microfonist de uitslag bekendmaakte. Eindelijk, na zoveel jaar op de tweede plek te zijn geëindigd, is het de Augustinus gelukt om de eindoverwinning te behalen.

Dit alles was voorafgegaan door een eveneens geslaagde atletiek dag op woensdag, waar maar liefst 45 leerlingen van de Augustinus aan meededen. Onze kleurrijke schooltenues kleurden de atletiekbaan helemaal oranje. Alle kinderen renden 300 meter (een rondje om de atletiekbaan), wierpen ze de bal zo ver ze konden, en sprongen ze eerste zo ver mogelijk en daarna zo hoog mogelijk. Ook toen troffen we heerlijk weer, was de sfeer gemoedelijk en was iedereen heerlijk sportief bezig op zijn eigen niveau. Hieronder een paar foto's van beide dagen.

INZAMELAARS BEDANKT
speelgoedinzamling.jpg speelgoedinzamling1.jpg
​Ook dit jaar hebben velen weer hun zolders en kinderkamers opgeruimd en het goed bruikbare en schone speelgoed afgeleverd op school. De bus zat tot het dak toe gevuld. Het speelgoed is nu onderweg naar de Centrale Voedselbank Utrecht van waaruit het verdeeld gaat worden over de diverse voedselbanken. Dat zijn er dit jaar weer meer dan vorig jaar. Hierdoor zal de december maand voor heel veel kinderen ook een feestmaand worden.  Namens de Lionsclub Gijs, Thomas (groep 5), Nicole en Hans Berger heel hartelijk dank.

​​

​ BELANGRIJKE DATA:
Vrijdag 11 november: S​t. Maarten
Maandag 21 november: Voorlopig advies groep 8
Dinsdag 22 november: Voorlopig advies groep 8​
Woensdag 23 november: Groep 8 naar AMC
                                                   Schoolnieuws 5

MEDEDELINGEN:
 - De sponsorloop heeft een totaal bedrag van €  4.658,50  opgebracht. Een geweldig resultaat. De helft van de opbrengst gaat naar Stichting Jarige Jop en de andere helft wordt besteed aan buitenmateriaal en ontwikkelingsmateriaal in de groepen. 

 Lennert Goede, vader van Livia en Charlize heeft voor de sponsorloop 75 keycords geregeld. Zo konden alle kinderen hun stempelkaart hieraan hangen. Heel hartelijk dank hiervoor.​
- I​dentiteitsbegeleidster Lenore heeft vandaag alle klassen bezocht om over het feest St. Maarten te vertellen.

 

​​

Foto's

Video's

Meer informatie