Schoolnieuws 5 2016-2017

  • Gemaakt op: 30-11-2016 00:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Lydia Goris
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  

​​​​​​​​​SINT MAARTEN
IMG_1514.JPG

De kleutergroepen hebben al een voorproefje in het Sint Maartenlopen gehad. Ze zijn met hun zelfgemaakte lampio​nnen langs alle groepen geweest en hebben daar liedjes gezongen. Ook het nieuwe St. Maarten lied dat juf Gerlieke de kinderen heeft geleerd kan iedereen al helemaal zingen!

AMC BEZOEK
5d1b5ffc51caeebee1a7be8313897193_view.jpg
Een bijzonder jaarlijks bezoek van de St. Augustinus uit Landsmeer. Elk jaar brengt groep acht het opgehaalde Sint Maarten snoep naar het Emma. Bedankt voor dit mooie gebaar!

Stukjes van de leerlingen:
Wij zijn naar de afdeling grote kinderen geweest. We konden het St. Maartensnoep bij de balie neerleggen. De kinderen konden het niet meteen hebben, omdat ze een streng dieet hadden of ze moesten  nuchter zijn voor een operatie. Daarna heeft een mevrouw ons rondgeleid over de afdeling. We zagen hoe de kamers eruit zagen en er was een kamer vrij war we konden kijken. De kinderen hadden een eigen televisie met cd-speler. Veel kinderen hadden ook jun Ipad mee. Het ziekenhuis had ook leen Ipad's voor kinderen die er zelf geen hadden. Deze konden zij gedurende hun ziekenhuisverblijf lenen. Elise, groep 8

Na het AMC gingen we een kijkje nemen bij de Hogeschool van Amsterdam, waar Mathilde's moeder werkt. Zij verzorgt daar, net zoals je op de middelbare school, de open dagen. Dan kunnen studenten kijken naar het gebouw en alles over de opleiding leren. Ook zorgt zij voor de reclame en de website. Zij zorgt ervoor waar en wanneer  de studenten in welk lokaal moeten zijn. Er zijn meer dan 80 opleidingen, waarvan er vier  in dit gebouw waaronder pysiotherapie en ergotherapie. Er was een heel huis ingericht, waar studenten kunnen oefenen om patienten te helpen en oplossingen bedenken voor bijvoorbeeld mensen met maar één arm. We mochten een kijkje nemen bij een les. Helaas moesten we toen weer naar school en was de schooldag afgelopen. Mathilde, groep 8.

THEMA: FEESTEN DOOR DE EEUWEN HEEN
PB241623.JPG
Het bakken voor de Wellespiet is begonnen. Na afloop allemaal even proeven. Hij was heel lekker!

​MUZIEKLES
IMG_3628.JPG
Op dinsdagmiddag is ons kerstorkest begonnen met repeteren. Op het kerstfeest zal het orkest van zich laten horen en met muziek de kerstsfeer verhogen.​​

WIJKWANDELING
De gemeente Landsmeer vindt het belangrijk dat alle kinderen goed kunnen buitenspelen. In opdracht van de gemeente doet bureau Speelplan onderzoek naar buiten spelen en bewegen in Landsmeer. De wijkwandeling is een onderzoeksmethode van bureau Speelplan om in kaart te brengen waar en hoe kinderen in een wijk spelen. Kinderen zijn immers de deskundigen bij uitstek als het om spelen gaat. Op basis van de onderzoeksresultaten wordt nieuw beleid voor speel- en sportruimte ontwikkeld voor de komende jaren. Hiermee wil de gemeente de openbare (speel- en sport-) ruimte afstemmen op de behoefte en wensen van kinderen, jongeren en andere bewoners.

Een aantal leerlingen van groep 3 t/m 8 zijn benaderd om mee te lopen in de wijkwandeling.
De wijkwandeling zal vrijdag 2 december tijdens schooltijd plaatsvinden onder begeleiding van een medewerker van het Speelplan.
U kunt voor dit onderzoek ten behoeve van ook aan onderstaande enquete meedoen.
Verspreiden digitale enquête 
Via een enquête onderzoekt bureau Speelplan hoe bewoners, en kinderen in het bijzonder, de openbare speelruimte in Landsmeer ervaren en benutten. Wij willen u vragen om de enquête  in te vullen. De enquête is bedoeld voor kinderen en volwassenen en kan tot en met 30 december worden ingevuld.

​Klik hier : voor het openen van de enquete.

KINDER GEMEENTERAAD
In groep 7 zijn plannen gemaakt. U kunt de affiches van de plannen al een paar weken zien hangen in de school. Na de drukke feestdagen gaan de kinderen hun plannen presenteren.  Dan moet er gestemd worden welk plan we als school gaan voordragen voor de Kindergemeenteraad.  Het wordt nog spannend welk plan het meeste kans gaat maken!

NAMENS DE OUDERRAAD
Enkele weken geleden heeft u via de mail de nota van de OR, voor de ouderbijdrage, gekregen. Bij deze het verzoek  de betaling  van de ouderbijdrage te doen als u dit nog niet gedaan heeft. Bij dit schoolnieuws de brief van de Ouderraad met daarin de betaalinstructies.
​BELANGRIJKE DATA:

Vrijdag 2 december: wijkwandeling
Maandag 5 december: Sinterklaas is op school
Donderdag 8 december: 19.00-20.30 uur Informatieavond Voortgezet onderwijs voor groep 8
Woensdag 14 december: Schoolnieuws 6

MEDEDELINGEN:
Maandag 5 december komt Sinterklaas bij ons op school een bezoek brengen.
  Programma:
8.20 Ouders en kinderen verzamelen achter de school op het plein waar Amacitia Sinterklaasliedjes speelt
8.30 Aankomst  Sint en Pieten
8.35 Sint wordt welkom geheden door Alice
8.40 Alle kinderen gaan naar de klassen.

​​​

Foto's

Video's

Meer informatie