Schoolnieuws 5 2019-2020

  • Gemaakt op: 2-7-2020 00:00
  • |
  • Gewijzigd op: 2-7-2020 00:00
  • |
  • Geplaatst door: Selma Westerhof
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  

​BELANGRIJKE DATA

Vrijdag 3 juli - laatste schooldag. De kinderen zijn om half 2 vrij
Maandag 17 augustus - eerste schooldag 

ALGEMEEN

Welkom
Hallo allemaal,Ik ben Lisa en ben volgend jaar leerkracht in groep 4 van basisschool Sint Augustinus. Ik ben 33 jaar en woon in Zaandam, vlakbij de Zaanse Schans. Naast voor de klas staan hou ik erg van musical, zingen en dansen. 

Lisa Wit.jpgIk werk momenteel op een Islamitische basisschool in Amsterdam Oost bij de kleuters en kijk weer uit naar deze prachtige ervaring in het Ilperveld. Ik heb de kinderen ontmoet en hoop dat de zij net zoveel zin in het nieuwe schooljaar hebben als ik. Dan komt het helemaal goed! 

Fijne zomervakantie en tot daarna!

Liefs juf Lisa

Afscheid
Nu aan het einde van het schooljaar nemen we afscheid van een paar collega's die, al dan niet tijdelijk, aan de school verbonden zijn geweest. We zullen ze missen!

Juf Sandra werkt voor de ASKO invalpool en heeft het hele schooljaar het ouderschapsverlof van juf Dunja bij de kleuters ingevuld. Volgend jaar hebben we voor deze dag een andere oplossing. 
Meester Nick was onze rots in de branding als invalleerkracht in groep 5 en 6. Nick gaat verder studeren en nog 1 of 2 dagen elders invallen.
Juf Nikita was het laatste half jaar stagiaire en ondersteuning in de midden- en bovenbouw. Ze begon, door Corona, in een gekke tijd met haar stage. Nikita heeft de kinderen veel geholpen met extra lezen en ze heeft ons soms geholpen de groep op te vangen als dat nodig was. Volgend jaar gaat Nikita weer verder met haar stage en studie. 
Meester Sjoerd geeft donderdag zijn laatste gymles en gaat na de vakantie afscheid nemen van het team.
Lydia heeft al een poos geleden haar baan als administratief medewerker vaarwel gezegd. We nemen in het nieuwe schooljaar nog graag een moment voor ouders om afscheid te nemen van Lydia.

Babynieuws
Juf Brit heeft een baby! Evi is op 31 maart geboren. Evi is nu dus al weer 3 maanden en afgelopen week is juf Brit weer begonnen met werken.

Snappet groep 4 
Op de Augustinusschool werken we sinds enige jaren in de groepen 4 t/m 8 met het adaptieve platform Snappet.  Wij zien veel voordelen in het werken met Snappet, Snappet corrigeert onmiddellijk waardoor de leerkracht meteen zicht heeft op het werk en niet pas achteraf bij het nakijken.  
Voor de doorgaande lijn van groep 3 naar groep 4  zien we het belang om meer tijd te nemen voor de schriftelijke verwerking, te werken aan het handschrift én te leren hoe ze hun werk in een schrift moeten indelen. Allemaal vaardigheden die in groep 4 moeten worden aangescherpt. Met ingang van het nieuwe schooljaar gaan we in groep 4 de verwerking daarom niet meer met Snappet maar schriftelijk doen. Dat doen we met de boeken en werkschriften van onze methodes 'Wereld in Getallen' en 'Taal Actief'. Naast de methodes blijven we ook adaptief werken op een Chromebook, zodat ook deze vaardigheden geoefend worden en er extra adaptief aanbod is.
 
Corona
Het protocol is met ingang van 1 juli 2020 aangepast. De aanwezigheid van ouders in de school wordt in beperkte mate mogelijk. Oudergesprekken mogen bijvoorbeeld weer plaatsvinden maar we moeten te allen tijde de 1,5 meter regel strikt toepassen. Met een afspraak kunt u dan gelukkig wel weer op school terecht.

Zoals u weet zijn de schooltijden na de zomervakantie weer als vanouds, al zullen we nog wel gespreide haal- en brengtijden moeten afspreken.

We gaan we uit van een stabiele situatie, waarbij het onderwijs geen nieuwe beperkingen worden opgelegd in verband met het Corona virus. Mocht er aan het eind van de vakantie nog nieuwe informatie zijn voordat we weer beginnen, dan zullen we dit in een Parro bericht met u delen.

Schoolmelk

In afstemming met het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit kan Schoolmelk volgend schooljaar anders worden georganiseerd:
De opzet is dat het abonnement verandert van een betaald abonnementenmodel via ouders naar een gratis model via scholen, startend op 2 november 2020.
Rond de 200 scholen kunnen deel uitmaken van deze nieuwe invulling voor volgend schooljaar, zij zullen voor de gehele school zuivel ontvangen voor 2 of 3 dagen per week.
De Augustinus heeft zich opgegeven om deel te nemen aan de nieuwe invulling voor schooljaar 20/21.
Er zullen 200 scholen mee kunnen doen aan de nieuwe invulling, we weten dus niet of we geselecteerd worden voor aankomend schooljaar.
We zullen u informeren of de school uiteindelijk zal kunnen deelnemen aan de nieuwe invulling voor aankomend schooljaar.

Opvoedspreekuur en pedagogisch advies voor ouders in Corona-tijd
Het opvoedspreekuur in Landsmeer wil het volgende  bij u onder de aandacht brengen:
Ook (juist!) in deze tijd staan de pedagogisch adviseurs van de GGD klaar voor ouders met vragen over de opvoeding en de ontwikkeling van kinderen. Bijvoorbeeld als ouders vragen hebben over het gedrag van hun kind(eren) in deze tijd en hoe zij om kunnen gaan met eventuele spanningen in het gezin en angst van hun kind(eren) voor corona.
Ouders kunnen met deze vragen, maar ook met allerlei andere vragen, ook nu gewoon terecht bij het opvoedspreekuur.
Ook is het mogelijk dat ouders teruggebeld worden op een handig moment. Het opvoedspreekuur wordt gefinancierd door de gemeente Waterland en is dus niet commercieel.
Het is gratis en vrijblijvend voor ouders.
Via Parro ontvangt u informatie over het opvoedspreekuur en een onderzoek waaraan u deel kunt nemen om de GGD te helpen zoveel mogelijk maatwerk te kunnen geven.


IN DE KLAS

Tussen kunst en quarantaine
In groep  5 en 6 hebben de kinderen en ouders samen,  beroemde kunstwerken uitgebeeld. Een opdracht die tijdens thuiswerkdagen veel plezier heeft opgeleverd en waar wij ook erg van genoten hebben.

Da Vinci.pngDa Vinci origineel.png


Kunst.png


Weer naar school!
Op 11 mei mochten we weer naar school! en op 1 juni waren we samen één klas. Toen hebben we veel samen buiten gespeeld! De ouderraad heeft ook een gezellige picknick georganiseerd.

Weer naar school!.pngWeer naar school!.jpg


Groep 8
We nemen afscheid van groep 8! Dit jaar geen musical maar wel een film als aandenken aan 8 jaar Augustinus!

Afscheid groep 8.jpg

Deze kinderen gaan hun vleugels uitslaan en nieuwe stappen nemen.  We wensen hen veel plezier en veel succes met de eerste stap, op naar het VO! 

VREEDZAME SCHOOL

Dit schooljaar hebben we een nieuwe versie van de Vreedzame School geïmplementeerd. Het komende schooljaar gaan we ervoor zorgen dat alle afspraken die gemaakt zijn geborgd worden. Daarnaast gaan we kijken hoe we jullie als ouders nog meer kunnen betrekken bij de Vreedzame School. Vreedzame School werkt het beste als jullie als ouders ook meer weten wat de Vreedzame School inhoudt en hoe er op school vorm aan wordt gegeven.
De mediatoren spelen een belangrijke rol. De mediatoren van dit schooljaar waren: Fieke, Diderick, Mena, Nanna, Milya, Thomas, Tijs en Maartje. Zij hebben het hartstikke goed gedaan en wij willen hen bij deze ook bedanken voor hun inzet.

In het nieuwe schooljaar worden er weer nieuwe mediatoren opgeleid. Ze zullen uit de groepen 7 en 8 komen. Er is een sollicitatieronde geweest en daar zijn door de leerkracht en het leerteam Vreedzame School kinderen uit geselecteerd. De ouders van deze kinderen krijgen in het nieuwe schooljaar hierover nog een brief.


THEMA

Het eerste thema na de vakantie is het Vreedzame School thema "We horen bij elkaar", waarbij we in de klassen aandacht hebben voor groepsvorming. 
Volgend schooljaar starten we met de methode BLINK-geïntegreerd. We krijgen als team eerst scholing hoe we met de methode op een onderzoekende en ontdekkende manier wereldoriëntatieles kunnen geven. Blink gaat uit van een activerende didactiek waarbij leerlingen zelf gaan ontdekken en onderzoeken. Zo geven we een nieuwe impuls aan het werken in thema's op onze school. Blink werkt met thema’s van ongeveer 5 lessen waarbij je middels geleid onderzoek de diepte in gaat per vak en thema’s van ongeveer 12-20 lessen waarbij de kinderen veel ruimte krijgen voor eigen onderzoek en waarin verschillende wereldoriëntatievakken zijn geïntegreerd. Na de herfstvakantie gaan we met het eerste Blink-thema aan de slag.


IN DE BUURT

VakantieBieb
Vakantie- en Jeugdbieb.jpg
Voorkom terugval van het leesniveau met de VakantieBieb!
Jaarlijks blijven duizenden kinderen in de zomer doorlezen dankzij de VakantieBieb. 
De gratis app biedt je leerlingen een brede selectie van e-books. Daarnaast staan er dit jaar ook luisterboeken in de VakantieBieb!
De VakantieBieb is gratis beschikbaar in de App Store. Van 1 juli tot en met 31 augustus. De verwachting is dat de app voor Android binnenkort ook beschikbaar is via Google Play. Kijk voor meer info op www.vakantiebieb.nl.

Jeugdbibliotheek.nl
Kinderen die lid zijn van de Bibliotheek kunnen naast de e-books en luisterboeken in de VakantieBieb nog veel meer e-books en luisterboeken lenen. Ook kunnen ze oefenen voor schoolvakken via Junior Einstein. Kijk op www.jeugdbibliotheek.nl.


FIJNE ZOMER!

Beste Augustinusouders,
Het schooljaar is ten einde. Het was natuurlijk een bijzonder jaar.
Het Coronavirus heeft een behoorlijke stempel op het afgelopen jaar gedrukt. We moesten ineens thuisblijven. We gaven én kregen les vanuit onze slaapkamer, keuken, tuin of vanaf de bank. 
Gezellige dingen die we gemist hebben zoals schoolreisje, uitstapjes naar het museum, het zomerfeest en natuurlijk het kamp van groep 8 zijn niet zo'n gezellige herinnering geworden als we gewend zijn. Het was soms behoorlijk lastig, niet leuk en ook wel eens erg veel. Toch hebben we óók dingen geleerd die we anders misschien niet geleerd zouden hebben. We hebben beseft hoe belangrijk onze vrijheid is, hoe belangrijk het is dat we samenwerken en dat we rekening met elkaar houden. 
Wij, ouders en team Augustinus, hebben hard gewerkt om er toch met elkaar een goed jaar voor onze kinderen van te maken en wij vinden dat dat met elkaar best goed gelukt is.

Na de zomer gaan we al vrij snel weer toetsen; begrijpend lezen en spelling moeten nog worden afgenomen. Maar we starten het schooljaar straks door u allemaal te spreken bij de startgesprekken, die begin september gepland staan. We kijken er ook naar uit om weer eens met de kinderen eropuit te gaan en we hopen dinsdag 8  september ons schoolreisje te kunnen inhalen.

Wij wensen u en alle kinderen een gezonde en zonnige zomervakantie!

Van ons allemaal:

Brit, Nadia B., Dunja, Nathalie, Mirjam, Ester, Hanna, Sjoerd, Lisa, Nick, Court, Vincent, Nadja, Nadia, Selma, Lydia, Amine en Alice

We zien elkaar weer op maandag 17 augustus!

Foto's

Video's

Meer informatie