Schoolnieuws 6 2017-2018

  • Gemaakt op: 16-11-2017 00:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Lydia Goris
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  


TWEEDE bij de SCHOOLESTAFETTE
2017-10 schoolestafette 3.JPG
Na een zeer geslaagde atletiekmiddag op 1 November, plaatsten de volgende kinderen zich voor de finale van de scholenestafette op 5 November;
Voor de  meisjes middenbouw liepen Maren, Romaissa, Ylva en Yara, zij werden zeer knap 2e.
Voor de jongens middenbouw liepen Jim, Briek, Cas en Geus ook zij behaalden een knappe 2e plaats.
De bovenbouw meisjes die liepen waren Luna, Lili, Nynke en Joy. Zij werden in een sterk deelnemersveld knap vierde.
De jongens die voor de bovenbouw liepen waren Bouwe, Coen, Jip en Vincent en zij werden heel mooi derde.
In het totale klassement is de St.Augustinus derde geworden. Daardoor is er weer een mooie beker aan de prijzenkast toegevoegd. De kinderen hebben super hun best gedaan en zijn met een mooie medaille naar huis gegaan.

SINTERKLAAS
Het is weer een spannende tijd voor de kinderen. Sinterklaas is onderweg vanuit Spanje naar Dokkum. De stoomboot heeft last van de storm en de kinderen hebben gezien dat er pakjes overboord zijn geslagen. Zelfs in Landsmeer zijn er nu pakjes gevonden. Terwijl de kinderen aan het buiten spelen waren lagen er opeens pakjes. De verbazing was groot.De juffen en meester hebben deze verzameld. Samen met de kinderen gaan wij nu bedenken hoe wij deze terug bij Sinterklaas krijgen
Op dinsdag 5 december verwachten wij de Sint bij ons op school.

IN DE KLAS 
samenwerken in groep 3
Vaak moet je je werk alleen maken, maar samenwerken is heel belangrijk. In groep 3 oefenden we samenwerken door samen één tekening te maken. De tekenopdracht was: teken een ijsje (want deze week leerden we het woord ijs).

IMG_3735.JPG












MUZIEKPROJECT groep 5 en 6
Op donderdagochtend was  het muziekproject Windkracht 6 in het dorpshuis. Hier hoorden de kinderen ook welke rol de instrumenten in een orkest spelen. Met een kwis werd ook nog allerlei muziekkennis getest. 

CONTACTPERSOON 
Even 
voorstellen
Op de Augustinusschool beschikken we over 2 contactpersonen.Dit zijn Debora de Vries, leerkracht van groep 1-2a en Roeline Hulskamp (moeder van Fay en Aelin). Leerlingen én ouders van onze school kunnen bij de contactpersonen terecht wanneer zij een probleem of klacht hebben waar ze ondersteuning bij nodig hebben. De contactpersoon is géén bemiddelaar maar is iemand die de melder van de klacht of probleem opvangt, steunt en adviseert. De contactpersoon biedt een luisterend oor, en kan een melder van een klacht of probleem steunen bij het vinden van een oplossing en de juiste weg wijzen binnen de school. De gesprekken zijn vertrouwelijk.

Roeline.jpg

Roeline.jpg

Maandag 20 november gaan de contactpersonen de groepen langs om zich nogmaals voor te stellen aan de leerlingen en te vertellen wat hun rol is. In de gang bij de zijdeur hangt een brievenbus waar kinderen en ouders een brief kunnen deponeren wanneer zij behoefte hebben aan een gesprek met een van de contactpersonen.
U kunt uiteraard ook een email sturen naar de contactpersonen;
Roeline: RoelineHulskamp@gmail.com
Debora: d.de.vries@askoscholen.nl
U wordt dan zo snel mogelijk gebeld.

EEN 'NIEUW' GEZICHT
afbeelding Paul.jpg
Hierbij wil ik mij  voorstellen. Mijn naam is Paul Andrée en ik werk sinds 1979 in het Amsterdamse onderwijs. Vanaf 1986 ben ik groepsleerkracht op de Rosaschool in Amsterdam Noord en vervul daar ook de functie van ict-coördinator. Op de St. Augustinus zal ik op  woensdag de ict-coördinator ondersteunen en zult u mij dus regelmatig in het gebouw tegenkomen. Ik hoop de komende tijd hier  een zinvolle bijdrage te kunnen leveren aan de ict-ontwikkelingen.  


BERICHT VAN DE MR
Binnenkort ontvangen alle ouders/ verzorgers van leerlingen uit groep 1 t/m 7 per mail een enquête van de MR. Wij 
vinden het belangrijk om de mening van ouders te peilen. We willen u vragen om deze enquête voor 1 december in te vullen. 
Namens de MR hartelijk dank voor uw medewerking.

BELANGRIJKE DATA:
dinsdag 5 december: Sinterklaas op school

BIJZONDERHEDEN:

OPEN DAGEN VO groep 7

Om de open dagen voor het bezoek aan VO scholen (open ochtend, middag, avond, lesjesmiddag enz) in januari/februari enigszins te ontlasten, is het bij verschillende VO-scholen in Amsterdam mogelijk om in de periode april-juni een bijeenkomst speciaal voor de leerlingen van groep 7 te bezoeken. De scholen communiceren dit op eigen wijze (bijvoorbeeld via hun website). We adviseren u als ouders de website van de school van voorkeur in de gaten te houden. 

DE JEUGD SPORTPAS
De jeugdsportpas is een initiatief van De Sport Adviesraad Landsmeer, de gemeente Landsmeer, Volleybal Club Waterland, mountainbikevereniging Twiske, Tennisvereniging Heb Durf, watersportvereniging De Breek, de jongerenwerker en Team Sportservice Zaanstreek Waterland om voor de jongeren in Landsmeer een uitdagend en vernieuwend sportaanbod te creëren. 

Wat is de (Jeugd)SportPas?
De (Jeugd)Sportpas is een (Sport)programma waar deelnemers vrijblijvend sporten kunnen uitproberen. De JSP loopt gedurende een periode van een schooljaar. Een schooljaar wordt opgedeeld in twee periodes, waarvan de eerste rond de voorjaarsvakantie en de tweede rond de herfstvakantie.
Deelnemers die mee willen doen kunnen voor maar 6 euro, 4 keer sporten bij 1 sportaanbieder/vereniging. Zo kunnen de deelnemers kennis maken met (andere) sporten en sportverenigingen binnen de gemeente, zonder direct lid te worden. Via de folder die wordt uitgereikt krijgt u meer informatie en kunt u zich digitaal aanmelden.


Het volgende schoolnieuws verschijnt op 30 november.

Foto's

Video's

Meer informatie