Schoolnieuws 7 2017-2018

  • Gemaakt op: 14-12-2017 00:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Lydia Goris
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  


Muziek
De muzikale ontvangst op maandag ochtend is een succes. We hebben allerlei instrumenten voorbij zien komen. Ouders met de trombone gaven enkele weken geleden het startschot. Daarna is er  gedrumd, werden we met klarinetten en trompetten ontvangen en hebben we,  last but not least, zingende Aelin en Fay gehoord die op gitaar begeleidt werd door haar vader. Sinterklaas wordt ook weer muzikaal ontvangen en voor de kerst oefenen we ook al weer regelmatig met Gerlieke.  Muziek thema ronden we over 3 weken af. Wilt u of uw zoon dochter ook nog optreden dan vinden we dat heel erg leuk.

Gym
Vandaag hebben alle  kinderen Pietengym gehad. Dit was samen met de kinderen van de Montessori. Iedereen was erg enthousiast! 

Sinterklaas
Aanstaande dinsdag 5 december komt Sinterklaas ons weer bezoeken op school. De schooltijden zijn hetzelfde als altijd. Wij verwachten de Sint om 8.30 uur, u bent vanaf 8.20 uur welkom op het voor plein. Ook dit jaar  zal Amicitia sint weer verwelkomen met prachtige Sinterklaasliedjes. 
Wij hebben gehoord dat de Sint alle klassen even komt bezoeken, dit doet hij natuurlijk met zijn Pieten. Wij hopen op droog weer en een gezellige dag!

Belangrijk voor de groepen 6 t/m 8: het is van belang dat de surprises UITERLIJK MAANDAG binnen zijn! 

Tekenfund
Zoals u weet organiseren we  het hele schooljaar acties om geld te verzamelen voor het schoolplein. Wij doen nu mee met een teken actie . Inmiddels heeft u allemaal informatie ontvangen over de tekening van uw kind en wat er allemaal mee besteld kan worden. Er zit een opslagpercentage van 25 procent op. 
Tot 6 december heeft u de gelegenheid om via een webwinkel hier uit te bestellen.
Als u de webwinkel van uw kind activeert krijg uw kind kosteloos een kaart van zijn/haar tekening. Zonder dat u daarvoor een bestelling hoeft te doen. Activeert u niet dan komt er ook geen kaart. 
Wij hopen op een mooie opbrengst! 

Kerstdiner
Op donderdag 21 december hebben wij op school het gezamenlijke kerstdiner. Vrijdag 15 december zal er een intekenlijst hangen bij de klassen. Op deze lijst kunt u zich inschrijven voor het maken van een gerechtje.
Vanaf 17.40 uur mogen de gerechten gebracht worden naar de klassen. Het kerstdiner duurt van 17.45 uur t/m 19.00 uur. Tijdens het kerstdiner is er voor ouders de gelegenheid om in de speelzaal een drankje/hapje te nuttigen.
Na afloop van het kerstdiner kunt u uw kind weer ophalen bij de klas.

Kerstvoorstellingen
Vrijdag 22 december vindt de afsluiting van het thema 'Muziek' plaats. Twee groepen uit verschillende bouwen, zullen de komende weken nauw samenwerken om een verhaal met muziek voor te bereiden. Dit doen zij onder leiding van de leerkrachten en Gerlieke, onze muziekdocent. De groepen zullen de uitkomst van de samenwerking tussen de groepen aan u presenteren. Ook zal het Kerstorkest hun kunsten ten gehore brengen. U bent van harte welkom om dit alles te komen bewonderen. Voor het publiek is ook een taak weggelegd: heerlijk meezingen!

Het programma voor 22 december:

Tijd:Groepen:
08.45-09.301/2a Debora en 8 Sverre
09.30-10.151/2 b Jennefer en 7 Ilona
10.00-10.15Pauze 
10.30-11.154 Hanna en 6 Chantal
11.15-12.003 Ester en 5 Kris

We hopen u allen te mogen verwelkomen op 22 december!

Stakingsdag 12 december
Zoals u  in de media, en middels een eerdere brief van het ASKO bestuur,  al heeft  vernomen is er  opnieuw een stakingsdag aangekondigd. Omdat de minister van onderwijs nog niet voldoende tegemoet gekomen is aan de eis van een reëel salaris en het verminderen van de werkdruk in het primair onderwijs. Het beroep van leraar in het basisonderwijs is onaantrekkelijk geworden; dat heeft te maken met het salaris en de hoge werkdruk. Dat is bijvoorbeeld ook terug te zien in de instroom aan de PABO. In 2020 zijn er 4000 leerkrachten tekort, maar nu al zijn er dagen dat het moeilijk is om het onderwijs voor alle kinderen goed te organiseren. Het is ons tot nu toe op de Augustinus gelukt zieke leerkrachten te vervangen, maar dat geldt niet voor alle scholen.

Het is dus nog niet definitief -maar wel waarschijnlijk- dat de stakingsdag door gaat. Op dit moment is er nog overleg  tussen PO in actie, de bonden en het ministerie. Het ziet er  naar uit dat wij  op 12 december met ons team ook weer actie gaan voeren. Op 12 december krijgen de kinderen dan geen les. U hoort z.s.m. van ons als dit  besluit definitef is.

Leerkrachten doen dit vanuit de volle overtuiging dat actie nodig is om ook in de toekomst goed onderwijs te kunnen bieden aan jullie kinderen. Wij beseffen natuurlijk het ongemak maar hopen dat we op ieders  steun kunnen rekenen. 

BELANGRIJKE DATA:
1december: Laatste dag invullen enquête schooltijden
5 december: Sinterklaas
6 december: Laatste besteldag Tekenfund
Dinsdag 12 december: Mogelijk landelijke staking en school gesloten. Informatie volgt z.s.m.
15 december: Gerechtje opgeven voor kerstdiner
21 december: Kerstdiner
22 december: Kerstvoorstelling en laatste schooldag voor de vakantie
23 december t/m 7 januari: Kerstvakantie
8 januari: eerste schooldag 2018 en nieuwjaarsreceptie

BIJZONDERHEDEN:

U ontvangt deze week een verzoek om de ouderbijdrage te voldoen. Heeft u dit al betaald dan kunt u dit herhaalde verzoek als niet verzonden beschouwen.

We wensen u allen alvast een feestelijk Sinterklaasfeest.

Het volgende schoolnieuws verschijnt op 14 december 2017

IMG_6115.JPG

Foto's

Video's

Meer informatie