Schoolnieuws 8 2016-2017

  • Gemaakt op: 2-2-2017 00:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Lydia Goris
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  

​​​​​​​​​NATIONALE VOORLEESDAGEN.
Op woensdag 25 januari gingen de nationale voorleesdagen van start. De leerlingen van groep 8 kwamen voorlezen voor groep 1, 2 en 3. 
In kleine groepjes ​werd een knus plekje gezocht waar werd voorgelezen. 
Voorlezen is van groot belang voor de taalontwikkeling van kinderen. Thuis nemen ouders of grootouders deze rol vaak op zich en in de klas de leerkracht . Vandaag was het aan de leerlingen van groep 8 om hun steentje bij te dragen. Bedankt! 

IMG_6601.JPG

THEMA "UITVINDERS VINDEN UIT".
In groep 3 waren allemaal uitvinders hard aan het uitvinden. De beste (al onze) ideeën staan tentoongesteld in de kast (museum) op onze gang. 

IMG_66131.jpg

​Groep 7 en 8 zijn dinsdag 31 janauri naar het Eneco Windlab geweest.
rondleiding.JPG windmoeln bezoek 1.JPG
De kinderen kregen uitleg hoe een windmolen               Ook mochten zij in een windmolen kijken.
werkt​ en de effectiviteit hiervan.

windmolen maken 2.JPG sterre eigen windmolen.JPG
Daarna hebben de kinderen zelf een eigen windmolen gemaakt en kreeg het beste resutaat een prijs.

RAPPORTEN
Vrijdag 10 februari krijgen de kinderen vanaf groep 2 hun rapport mee naar huis. Maandag 13- en dinsdag 14 februari zijn de 10-minuten gesprekken over de voortgang van uw kind(eren). Vanaf dinsdag 7 februari hangen op de begane grond de intekenlijsten voor alle groepen klaar. U kunt dan zelf een geschikte tijd uitkiezen.

Met het gehele team hebben wij gesproken over de normering van het onderdeel basiskenmerken (1e bladzijde van het rapport). Wij hebben onze beoordelingsrichtlijnen bij dit onderdeel nader afgestemd. Het kan daarom zijn dat de beoordeling anders is dan op het rapport van vorig jaar. Dit heeft dan vooral te maken met de nieuwe afspraken en betekent niet meteen dat uw kind veranderd is. De leerkrachten zullen u dit, indien nodig, tijdens de gesprekken nog nader toelichten.​

NIEUWS VAN DE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD
De MR heeft het afgelopen jaar onderzoek gedaan of het mogelijk is om de lestijden te wijzigen naar een continurooster. 
De bevindingen en de mogelijkheden zijn in december uitgebreid besproken met het team. Op dit moment is het wijzigen van de lestijden niet haalbaar binnen de huidige bezetting van het team. 
Voor het schooljaar 2017-2018 blijven de lestijden ongewijzigd.​


KINDERGEMEENTERAAD
De kindergemeenteraad is afgelopen woensdag 25 januari geinstalleerd. Joost en Jip uit groep 7 hebben een eigen naamkaartje en kunnen nu aan de slag. hun plannen (zwembad en sportkooien) worden de komende week behandeld in de raad.

De burgemeester en de griffier hebben de aspirant gemeenteraadsleden Joost en Jip instructie gegeven voor het voeren van van gesprekken. De toekomstige raadsleden moesten zich voorstellen aan de hand van een aantal vragen en doormiddel van de microfoon, wat voor de meeste even oefenen was. 
De Joost  moesten beloven dat zij zich zouden inzetten om hun beloften na te komen, waarna zij officieel geïnstalleerd waren als kinderraadslid.
De volgende bijeenkomst ( 15/2 ) wordt er inhoudelijk gekeken naar de plannen.

BELANGRIJKE DATA:​
Dinsdag 31 januari; Groep ​7 en 8 bezoeken het Eneco Windlab​
Dinsdag 7 februari: Groep 1 t/m 3 voorstelling
Vrijdag 10 februari: Groep 4 t/m 6 gaan naar Nemo
Maandag 13: 10-min. gesprekken groep 1-7
Dinsdag 14 februari: 10-min. gesprekken groep 1-7
Woensdag 15 februari: Schoolnieuws 9​


Foto's

Video's

Meer informatie