Schoolnieuws 8 2017-2018

  • Gemaakt op: 15-12-2017 00:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Paul Andree
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  
KERST
Ouderraad
Onder de bezielende leiding van de OR is de school weer prachtig in kerstsfeer gebracht. Tijdens het kerstdiner organiseert de OR voor u allen ook een sfeervolle kerstborrel. Zo kunt u tijdens het kerstdiner van de kinderen,  zelf ook gezellig op school  blijven en andere ouders  ontmoeten.

De kerstvoorstellingen
De afsluiting van het muziekthema vieren we met een muzikale kerstvoorstelling. Hieronder vindt u, als reminder, het rooster voor de kerst-muziekvoorstellingen van vrijdag 22 december. De voorstellingen vinden plaats in de speelzaal. Tussen de verschillende voorstellingen, is er in verband met ruimtegebrek, binnen helaas geen gelegenheid tot wachten op een volgende voorstelling. Misschien wel even tijd voor een  kerstboodschapje tussendoor?! 
We hopen op uw begrip hiervoor.
De groepen zijn samen  druk aan het oefenen met zingen, acteren en met de decors. 
We hopen u allen te mogen verwelkomen op 22 december!
Het programma voor 22 december: 

Tijd:
Groepen:
08.45-09.30
1/2a Debora en 8 Sverre
09.30-10.15
1/2 b Jennefer en 7 Ilona
10.00-10.15
Pauze 
10.30-11.15
4 Hanna en 6 Chantal
11.15-12.00
3 Ester en 5 Kris


STAKINGSACTIE

Het team van de Augustinus bedankt alle ouders voor hun steun en support voor de acties die gevoerd zijn en eventueel nog gevoerd gaan worden. 


NIEUWE LOKAAL

Afgelopen week is het nieuwbouwgedeelte van de school opgeleverd. In overleg met de onderbouw leerkrachten, directie en IB is  een plan  gemaakt hoe  dit lokaal nu gaat worden ingezet. Tot de zomer willen we het lokaal als extra lesruimte voor de jongste groepen gaan gebruiken. Tot onze spijt kunnen we op dit moment toch nog niet specifiek zijn hoe dit er uit gaat zien.  Dit reden hiervoor is dat we afhankelijk zijn van het vinden van een leerkracht. We hebben op dit moment onvoldoende respons op de vacature die we hiervoor hebben. Ouders van de betreffende leerlingen ontvangen, zodra we invulling aan de vacature hebben kunnen geven, een uitnodiging voor een informatiemoment .

Na de zomervakantie zullen we 3 kleutergroepen gaan vormgeven.


SCHOOLPLEIN

De nieuwe inrichting van het schoolplein krijgt langzaamaan vorm . Voor het achterste deel van het plein (grasveld) wordt op dit moment  de basis aangelegd en daarna volgt de beplanting. In het voorjaar krijgen we dan nieuw gras. Tot die tijd is dit deel van het plein nog niet toegankelijk om te spelen.

 Het overige deel van het plein is opgehoogd en bestraat. Op dit deel komt het hoge speeltoestel waar u als ouders ook voor mee spaart.

De Tekenfund actie was een succes, wij vinden de spullen die gemaakt zijn erg mooi. De actie heeft € 813,00 opgeleverd. In de hal kunt u op onze "finaciële ladder" zien dat we door de  2 sponsoracties van dit jaar (sponsorloop en tekenfund-actie) al bijna € 8.000,- hebben opgehaald om dit onderdeel van het plein te verwezenlijken. We zijn er nog niet, maar we verwachten dat we volgend schooljaar dit deel kunnen gaan neerzetten.

BELANGRIJKE DATA:
21 december: kerstdiner
22 december: kerstvoorstellingen
23 december t/m 7 januari: kerstvakantie
8 januari: eerste schooldag en Nieuwjaarsreceptie tijdens de inloop                                                                               
woensdag 10 januari: Kindergemeenteraad (groep 7) wordt geïnstalleerd                                                                                     in week 2: start het  thema Landen

BIJZONDERHEDEN:

Juf Monique is nog in de lappenmand. Voorlopig blijft juf Iris ons team versterken en blijft zij op dinsdag in groep 4 en op donderdag in groep 3 staan. 

Lydia (administratie)  is langer afwezig dan wij  hadden verwacht en gehoopt. Haar invaller Barbara Ordelman heeft echter sinds deze week een nieuwe baan en heeft afscheid genomen. We wensen juf Monique en Lydia beiden beterschap! En Barbara succes met haar nieuwe baan. 

De gemeente heeft ons laten weten dat er opnieuw aan de bestrating gewerkt moet gaan worden. Helaas zal de straat voor de school daarom na de kerstvakantie weer opengebroken worden. We hopen, samen met u, dat dit van korte duur zal zijn. 

We wensen u voor nu allemaal alvast een fijne Kerstvakantie en mooie Feestdagen toe.

Het volgende schoolnieuws verschijnt op 11 januari 2018


​In dit Schoolnieuws:  kerst, staking, het nieuwe lokaal, het schoolplein, belangrijke data, bijzonderheden.

Foto's

Video's

Meer informatie