schoolnieuws 10 2018-2019

  • Gemaakt op: 15-4-2019 00:00
  • |
  • Gewijzigd op: 15-4-2019 00:00
  • |
  • Geplaatst door: Lydia Goris
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  

BELANRIJKE DATA

Donderdag 11 april - Koningsspelen / Sportdag
Dinsdag 16 april en woensdag 17 april - Centrale eindtoets groep 8
Woensdag 17 april - Afsluiting thema 4 'In de tuin'
Donderdag 18 april - Paasontbijt
Vrijdag 19 april - Goede Vrijdag - start meivakantie
Vrijdag 19 april t/m vrijdag 3 mei - meivakantie
Maandag 6 mei - Start Thema 5
Maandag 13 mei - Schoolreisje groep 1 t/m 7


Beste ouders, 

Omdat we via Parro veel informatie uit de groepen veel vaker en sneller kunnen delen is de frequentie van het Schoolnieuws aangepast. Voorafgaand aan iedere vakantie hoort u via het Schoolnieuws van ons wat we op school doen en gedaan hebben. 

De afgelopen periode heb ik in de groepen veel mooie activiteiten gezien. Er is op allerlei manieren veel en intensief gelezen in duo's, met ouders en lenen we bij de bieb boeken voor in de groepen. Court en Ester hebben in het thema natuur het initiatief genomen de schooltuintjes nieuw leven in te blazen. Ze hebben prachtige boomstammetjes voor een buitenlesplek geregeld en er is een hele buitenlesweek geweest. In heel veel groepen werden buiten dictee- speurtochten en leeswandelingen gedaan. Afgelopen periode is er in en buiten de school ook heel veel gesport met als afsluiting de sportdag van afgelopen donderdag! 

Ik wens u heel veel leesplezier en alvast een fijne meivakantie.

Alice Jorigas, en het team Augustinus


MAG IK MIJ EVEN VOORSTELLEN....

Nieuwe conciërge 
Wij zijn heel blij met onze conciërge Amine. Hij is iedere woensdag en donderdag op school aanwezig. 

Onderwijsassistent Joyce
Op maandag 15 april is Joyce bij ons begonnen als onderwijsassistent. Zij zal tot de zomervakantie blijven. 

Schoolmaatschappelijk werk (foto)
Beste ouder(s)/verzorger(s), leerkrachten en leerlingen, 

Allereerst stel ik mij graag voor; mijn naam is Cathelijn Korteweg en vanaf begin januari neem ik de taak van Judith Pelgrom over als schoolmaatschappelijk werker. 
Van oorsprong ben ik opgeleid als maatschappelijk werker. Ik merkte al gauw dat mijn hart bij kinderen lag en ben mij daartoe gaan specialiseren. Vanaf 2010 heb ik verschillende ervaringen opgedaan in de jeugdhulpverlening en het onderwijs. Naast mijn werkzaamheden als schoolmaatschappelijk werker ben ik momenteel ook werkzaam als integratief kindertherapeut. 
Als schoolmaatschappelijk werker ben ik verbonden aan basisschool de St. Augustinus. Dat houdt in dat jullie als ouder(s), verzorger(s) en leerkrachten vragen kunnen stellen over de opvoeding, over het gedrag/ontwikkeling van het kind of over situaties waar je tegen aanloopt thuis of in de klas. Samen kunnen we kijken naar wat er nodig is zodat het thuis/ op school of op andere terreinen weer beter gaat.  
Naast het feit dat ik voor jullie als ouder(s)/ verzorger(s) en leerkrachten een adviserende rol kan spelen bied ik als schoolmaatschappelijk werker ook kortdurende individuele hulp aan het kind. Denk hierbij aan het coachen in sociale weerbaarheid, sociale vaardigheden, (h)erkennen van verschillende emoties, emotieregulatie, hoe om te gaan met faalangst, laag zelfbeeld, somberheid, pestproblematiek, scheiding, verlies en rouwverwerking ed. 
De gesprekken zijn vertrouwelijk en ik deel geen informatie met school zonder overleg met jullie als ouder(s)/verzorger(s). Het kan zijn dat één of een aantal gesprekken voldoende zijn om weer op weg te kunnen. Mocht dit niet zo zijn ondersteun ik graag om de juiste hulp te verkrijgen. 
Voor vragen of het maken van een afspraak, kunt u binnen lopen bij het inloopspreekuur. Deze is op de volgende dagen: 
Woensdag 15 mei 08.00 - 09.30 uur 
Woensdag 12 juni 08.00 - 09.30 uur 
Ook buiten het inloopspreekuur kunt u contact met mij opnemen via mijn mailadres: c.korteweg@spirit.nl of telefonisch op nummer 0628515890. Mijn werkdagen zijn dinsdag en woensdag. 
Graag tot ziens. 

Administratie
Onze administratief medewerkster Lydia, is weer aan de beterende hand. We hopen dat Lydia snel weer volledig aan de slag kan. Vanaf de zomer heeft Selma Lydia vervangen. Daar zijn wij als school erg blij mee geweest. Voorlopig ondersteunt Selma Lydia nog. Zodra dat niet meer nodig is zal Selma op andere scholen als administratief medewerkster invalwerk kunnen gaan doen.

Kleuters
Alle juffen van de kleuters zijn weer terug. Juf Kelly (groep 1/2 C en 3) was natuurlijk al weer een poosje terug van haar zwangerschapsverlof. Juf Jennefer is er nu ook weer. Haar zoontje Gijs moet nu op maandag, dinsdag en vrijdag zijn moeder gaan missen, want dan staat Jennefer in groep 1/2 B.

NAAR HET VO

Plaatsing leerlingen groep 8
Vrijdagochtend 12 April kwamen de leerlingen die zich hadden ingeschreven voor een middelbare school in Amsterdam nieuwsgierig de klas binnen. De loting van Amsterdam was die dag namelijk bekend. Ze wilden zelf vertellen, maar iedereen wilde ook horen waar vriendjes en vriendinnetjes geplaatst waren. Voor 19 van de 23 leerlingen die zich voor Amsterdam hadden ingeschreven was er plek op hun 1ste keuze. De meeste kinderen waren blij met hun plaatsing, een enkeling gaat nog proberen om te wisselen. Er zijn ook kinderen die zich in een andere gemeente hebben ingeschreven. Tot een uurtje of negen hebben de kinderen hierover zitten praten. 

NATUUR

Afsluiting thema 4 'In de tuin'
Thema 4 staat geheel in het teken van onze moestuintjes. De kinderen hebben de afgelopen weken hard gewerkt. Er zijn zaadjes, bollen en knollen geplant: eerst in de klas gekweekt en later in de tuintjes geplant. De kinderen hebben geleerd over het kweken en verzorgen van plantjes, de bestuiving van bloemen en nog veel meer.
De kinderen willen graag het resultaat laten zien. U bent daarom van harte welkom om op woensdag 17 april tussen 12.30 en 13.00 uur met de kinderen een rondje langs de tuintjes te maken. De kinderen kunnen vertellen wat ze dit thema hebben gedaan en geleerd. Daarna is er een kleine proeverij in het speellokaal. Helaas zijn nog niet alle plantjes in deze korte tijd volgroeid, dus zit echt lunchen uit de tuintjes er nog niet in. We hopen dat er genoeg is voor iedereen. Tot dan!

Schooltuin groep 5
Groep 5 heeft enthousiast in de schooltuin gewerkt. Nu maar hopen dat de uitjes, boontjes en rode biet willen groeien. 

De Gouwe Plek
We hebben afgelopen weken weer veel gedaan op de Gouwe plek. Alle groepen hebben een ontdekdag gehad. Hier het verhaal van groep 5:

Werken op de Gouwe - groep 5
Op vrijdag 22 maart kreeg groep 5 eerst een les over de onderdelen van de plant en over hoe planten aan hun voedsel komen. Vervolgens ging groep 5 in kleine groepjes aan de slag op de Gouwe Plek. De kinderen waren zeer enthousiast en toonden zich ware onderzoekers. Naast het uitvoeren van de opdrachten was er ook ruimte om even in de modder rond te banjeren. Dankzij de ouders en het enthousiasme van de kinderen was het een topochtend.

DE VREEDZAME SCHOOL

Samenwerking
Het nieuwe blok van de Vreedzame School is aangebroken. 
We zijn nu bij blok 5, dit blok staat in het teken van samenwerking. Iedereen draagt een steentje bij. Elk kind staat centraal en iedereen kan zo een bijdrage leveren aan de samenleving. Hierbij kan je binnen de school ook al denken aan de mediatoren. Zij zorgen er samen voor dat alles in goede banen loopt. 
In de klas zal je dit zien aan de gezamenlijke taakjes die er zijn, waarbij de kinderen elkaar ook moeten helpen. Alleen wanneer iedereen meedoet is de kans op slagen het grootst. Je kan hierbij denken aan het opruimen van spullen, maar ook het maken van opdrachten waar je samen tot het beste antwoord kan komen. 

SPORT

Deze maand was een echt sportmaand met Augustinus successen! Onze sportievelingen hebben geschitterd met het winnen van enkele bekers maar vooral ook de teamgeest was veel complimenten waard!

Het school basketbaltoernooi
Schoolbasketbal jongens 7/8 Augustinus 1
Het was weer spannend voor de jongens van groep 7/8. Het schoolbasketbal was weer begonnen. Ze waren alleen niet door naar de volgende ronde. Ze hadden één wedstrijd 6-4 en één 4-2 verloren. De laatste hebben ze gewonnen met 16-10 ondanks ze niet hebben gewonnen was het wel super leuk om te doen. Het was voor groep 8 natuurlijk de laatste keer dat ze mee konden doen. Maar ja meer dan je best kan je niet doen. 
Gr. Augustinus
Gemaakt door Senna

Schoolbasketbal jongens 7/8 Augustinus 2
Ze hebben het ver geschopt de jongens van de Augustinus 2. We hadden alles gewonnen ook de halve finale. De finale hadden we verloren van de stap met 6-10. Het was geen basketbal maar rugby en we scoorde ook drie punters maar werden geteld voor 2 punters.
Groetjes Augustinus
Gemaakt door Sean en Sem 

Schoolbasketbal Meiden 7\8 Augustinus 2 (foto)
Dit jaar deed de Augustinus weer mee aan het schoolbasketbal, waarbij ze ook heel goed hadden gepresenteerd. Ons team had 12-12 gespeeld tegen de Montessori 3. En 24-4 tegen de Wagemaker. Waardoor we in de halve finale waren gekomen. Maar tot onze teleurstelling moesten ze tegen de Augustinus 1. Het was een spannende wedstrijd uiteindelijk werd het 2-2, maar de scheidsrechter zeiden 7-5 voor de Augustinus 2, dat bleek fout te zijn en moesten er 5 worpen genomen worden. Dus had de Augustinus 1 gewonnen met 2-1 met de worpen. We gingen met teleurstelling naar huis, maar we waren blij dat we zo ver waren gekomen.
Lili, groep 8

Schoolvoetbal
Schoolvoetbal meiden 7/8 2019
Dit jaar was het weer spannend voor de meiden van groep 8. De eerste wedstrijd moesten de meiden van groep 8 tegen de Wagemaker ze hadden 3-0 gewonnen. De meiden van groep 8 begonnen met veel spanning maar die hebben ze goed onder controle gehouden. Met een paar mooie voorzetten konden de spitsen scoren. De tweede wedstrijd moesten de meiden van groep 8 tegen de Fuik. De meiden van groep 8 hadden het heel moeilijk tegen de fuik uiteindelijk hadden ze toch 3-2 gewonnen. En toen gingen de meiden van groep 8 met plezier naar huis. De meiden van groep 8 zaten in de halve finale. De meiden van groep 8 moesten in de halve finale tegen de Montessori. De finale kwam steeds dichter bij dus de meiden voelden zoveel spanning en dat hadden we weg gezet en we speelden gewoon met plezier. En de meiden hadden de wedstrijd met 3-0 gewonnen. De meiden waren helemaal blij want ze zaten in de finale de meiden. In de finale moesten ze tegen de Fuik dit was de spannendste wedstrijd want het was de finale dus we probeerden alles op alles te zetten om de wedstrijd te en raad eens het is ons gelukt we hadden met 1-0 gewonnen we waren eerste.
Jessy-jay, groep 8 

Schoolvoetbal 7/8 2019
Het was weer is spannend wie er ging winnen. Maar de groepen 7/8 hadden een goed team. Maar ook de groepen 5/6 deden het goed. Ook de leraren waren actief die kwamen bij elke wetstrijd kijken. Bij de wedstrijd augustinus:1 tegen de wagenmaker:1 hadden de voetballers regen. En stond iedereen stond lekker warm onder de paraplu naast het veld. Terwijl de kinderen helemaal natwaren. Maar het weer stopt ze niet. Want ze hadden 4-0 gewonnen. En in de halve finale moesten ze tegen de Montessori. Die hadden ze gewonnen met 1-0. Dus waren ze door naar de finale. De jongens moesten vol spanning tegen de stap. In de 5e minuut werd de kieper Sean geblesseerd. Door zijn team genoot dus moest Sean eruit. En alle jongens waren verdrietig dus het ging niet zo soepel meer. Maar de jongens waren 2e en dat is ook al een hele prestatie.
Noah, groep 8

Zwemfestijn
Op zondag 7 april was het zwemfestijn, mede georganiseerd door Lionsclub Gijs, waarvan de opbrengst gaat naar Stichting KinderBeestFeest. Het was een spetterend festijn!

Hieronder vindt u een bericht van Lionsclub Gijs. 

Amsterdams Zwemfestijn 2019
Afgelopen zondag heeft het Amsterdams Zwemfestijn 2019 van Lionsclub Gijs plaatsgevonden, dat mede georganiseerd is door Thomas Berger (groep 7). Hieraan hebben 71 Augustinus kinderen en leerkracht Sverre meegedaan, verdeeld over 6 banen.
En gezwommen hebben ze:
Team "de Guppies" groep 1-3, baan 1, hebben 140 baantjes gezwommen
Team "de Dolfijnen" groep 4, baan 2, hebben 288 baantjes gezwommen
Team "de Clownvissen" groep 5, baan 3, hebben 291 baantjes gezwommen
Team "de Orka’s" groep 6, baan 4, hebben 676 baantjes gezwommen
Team "de Zeeduivels" groep 7, baan 5 hebben 824 baantjes gezwommen!!!
Team "de Piranhas" groep 8, baan 6, hebben 823 baantjes gezwommen
Omdat de dames en heren massaal het bad in sprongen, liepen de baantjes in een rap tempo op!! In het totaal hebben ze 3042 baantjes gezwommen onder luide aanmoediging van o.a. veel ouders, broers, zussen, opa’s en oma’s. Uiteraard mogen die volgend jaar ook allemaal meezwemmen! Foto’s en een filmpje staan inmiddels op de website www.zwemfestijn.com. Het doel was om voor de stichting KinderBeestFeest geld in te zamelen en dat is goed gelukt. De tussenstand voor de Augustinus teams is 933,25 dit is een geweldig resultaat! Nog niet iedereen heeft zijn bijdrage ingeleverd, dus het resultaat zal nog mooier worden! Alle zwemmers, supporters en sponsoren hartelijk dank. Mede dankzij jullie is het mogelijk dat op 14 juni weer 1400 zeer zieke kinderen een avond met hun gezinnen naar Artis kunnen, begeleid door alles wat Sirenes heeft. 
Hartelijk dank en tot volgend jaar!

Thomas, Nicole en Hans

Foto's

Video's

Meer informatie