schoolnieuws 11 2018-2019

  • Gemaakt op: 23-5-2019 00:00
  • |
  • Gewijzigd op: 29-5-2019 00:00
  • |
  • Geplaatst door: Lydia Goris
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  

Belangrijke data:

Toetsweken groep 1 t/m 7 - 27 mei t/m 14 juni
Hemelvaartsdag vrij - 30 en 31 mei
Kamp groep 8 - 3 t/m 5 juni
Studiedag - 7 juni - alle kinderen vrij
Werkdag op de Gouwe gr. 1/2 - 12 juni
Ontdekdag op de Gouwe gr. 4, 6 en 8 - 19 juni
Ontdekdag op de Gouwe gr. 3, 5 en 7 -21 juni
Avond vierdaagse - 25 t/m 28 juni
Studiedag - 26 juni - alle kinderen vrij
Rapporten mee - 28 juni

Sollicitaties
Voor de vacatures in  midden-bovenbouw hebben we 2 nieuwe leerkrachten aangenomen. Juf Nadja werkt sinds 13 jaar in het onderwijs. Nadja werkt nu nog in Amstelveen maar wilde graag dichter bij haar woonplaats (Zaandam) werken.

Juf Jolanda is de tweede leerkracht die uit de sollicitatie ronde is gekomen. Jolanda is een zeer ervaren leerkracht die nu nog met plezier op een Amsterdamse school binnen het ASKO bestuur werkt.  

Jolanda en Nadja starten m.i.v. 1 augustus op de St. Augustinusschool. In het laatste Schoolnieuws zullen ze zich persoonlijk aan u voorstellen.

Ouderbijeenkomst 
In de bijlage vindt u een terugkoppelingsverslag van de ouder bijeenkomst  van vrijdag 17 mei.

Schoolmaatschappelijk Werk , Inloopspreekuur
De datum voor het eerstvolgende inloopspreekuur van Cathelijne (Schoolmaatschappelijk Werk) is verzet van 12 juni naar 11 juni. 

THEMA 5
De Kunstenaar
Woensdag 8 mei is het nieuwe thema “De kunstenaar” geopend.

De rode draad in dit thema zijn de Kunstweken. Dit is een project waarin verschillende schilders centraal staan. Voor groep 1 en 2 zijn dat Piet Mondriaan en Kandinsky, voor groep 3 en 4 Keith Haring en Andy Warhol, voor groep 5 en 6 Van Gogh en Miró en voor groep 7 en 8 Picasso en Matisse. Nadat de kinderen met “hun” kunstenaars hebben kennisgemaakt gaan ze in de tekenles lekker zelf aan de slag aan de hand van een uitdagende opdracht. Dit zijn de eerste 2 stappen van het project. Kijken en luisteren en denken en doen. 

De kunstwerken komen in een onlinemuseum waardoor de kinderen naar elkaars schilderijen kunnen kijken en er over kunnen praten. Stap 3 van het project, zien en bespreken.

Er komt ook een museumshop, waarin u een leuk item kunt bestellen met het kunstwerk van uw kind(eren) erop.

De school krijgt een grote poster met daarop alle kunstwerken van de kinderen en de kinderen krijgen allemaal een ansichtkaart met hun kunstwerk erop.

In alle groepen wordt er een creatieve workshop gegeven, georganiseerd door Feaz workshops.

De Vreedzame School
We zijn weer van start gegaan met een nieuw blok van De Vreedzame School, dit is tevens ook het laatste blok van dit schooljaar. We zijn aangekomen bij blok 6: We Zijn Allemaal Anders. Hierbij kijk je naar de verschillen en overeenkomsten tussen elkaar. De kinderen zullen hiervoor openstaan en kijken niet alleen onderling naar de verschillen, maar ook in vergelijking met de familie of de omgeving waar ze wonen. Dit kan gedaan worden door kringgesprekken of tweepraat, maar ook aan de hand van creatieve lessen in samenhang met wereldoriëntatie.

NATUUR
De Imker op bezoek
Groep 5 krijgt een les over bijen (zie foto). Na een stukje theorie mogen de kinderen het bijenvolkje van dichtbij bewonderen. De kinderen waren niet bij de bijen weg te slaan. 


WAT GEBEURDE ER NOG MEER IN DE KLASSEN...

Groep 7: Kindergemeenteraad 2019
Wij Groep 7 hebben deze 3 maanden erg hard gestreden voor de KGR (kindergemeenteraad). We hebben 2 maanden geleden 4 plannen bedacht: Kunstmarkt, Culturele markt, Sportfestival, en de Kledingruil. Daaruit is het Sportfestival de winnaar geworden! Dat plan werd dus vertegenwoordigd in de KGR door ons (Fay en Fieke).

We zijn drie keer bij de gemeente geweest om te debatteren over ons idee. De eerste keer waren we daar om ons zelf voor te stellen, en om meer te weten te komen over de KGR. De tweede keer kwamen wij om onze plannen te presenteren. En de derde keer om een pitch te houden en om een keuze te maken.

Bij de derde keer werd er dus een besluit genomen welk plan of welke plannen er gekozen zouden worden. Wij hebben toen een schorsing aangevraagd om te proberen om samen te gaan werken met de Montessori en misschien wel met meer? We hebben toen 15 min schorsing gekregen om in debat te gaan. Wij zijn er uiteindelijk uitgekomen om met de Montessori en de Fuik samen te werken en er geen sportfestival van te maken, geen kinderfestival van maken, geen jong en oud festival van maken maar een ... Superfestival🎉🎊 Met lekkere hapjes drankjes maar ook gezonde hapjes en drankjes uiteraard. Toen we weer naar de zaal moesten werd er gestemd 😱 dat was echt heel spannend toen er werd gestemd is het superfestival de winnaar geworden🏆🎉. 

Gemaakt door Fay en Fieke

Asko sportdag
 Asko sportdag.jpg  Jessy-Jay.jpg
Rond kwart voor negen gingen we met de auto op weg naar sportpark Middenmeer. Voorheen speelden de boys van Ajax hier hun wedstrijden, dus de kinderen waren erg benieuwd.
Daar aangekomen vonden ze het een prachtig complex. Meester Sjoerd was er ook al en enthousisast werd hij begroet en vroeg een aantal kinderen of ze nog konden helpen. Dat was niet nodig, want meester Sjoerd had al heel veel hulp van andere gymdocenten. Zij gingen later ook de kinderen begeleiden bij alle activiteiten. In het zonnetje werd samen met de andere groepen 8 in spanning afgewacht tot we mochten beginnen.
Na een korte uitleg van meester Peter gingen onze leerlingen in 4 groepen aan de slag. En naast heel veel plezier waren we ook heel goed! We wonnen met basketbal, touwtrekken, honkbal en beachvolleybal! Daardoor werden we 1ste met de teamspelletjes. Ook werd Jessy-Jau 1ste met altetiek!
Na de feestelijke uitreiking hebben we nog een mooie teamfoto gemaakt.

Club Promotiedag
Na een denderende Asko sportdag groep 8, hadden we dinsdag ook nog de club promotiedag. 
Rond kwart voor negen gingen we met de fiets en het zonnetje in ons gezicht richting zwembad.
Daar waren ook de kinderen van andere scholen uit Landsmeer. Samen zochten we onze eerste sportclub op en je merkte al meteen hoe gezellig het is om samen te sporten met andere kinderen uit het dorp!
Na een gave warming-up ging iedereen lopend of op de fiets richting de club. Na ongeveer anderhalf uur kwamen we weer terug bij het zwembad om te wisselen en zo zijn we in totaal bij drie clubs gaan kijken en sporten.
Het was een leerzame en gezellige dag!


Foto's

Video's

Meer informatie