schoolnieuws 8 2018-2019

  • Gemaakt op: 17-1-2019 00:00
  • |
  • Gewijzigd op: 17-1-2019 00:00
  • |
  • Geplaatst door: Sverre Oelen
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  

BELANGRIJKE DATA:

21 t/m 31 januari: toetsweken groepen 2 t/m 7
23 januari t/m 2 februari: Nationale voorleesdagen

ZIEKMELDEN

Is uw kind ziek? Wat dan te doen?

Het is erg belangrijk dat u zelf doorgeeft dat uw kind ziek is. Ouders kiezen er wel eens voor om het kind ziek te melden via een bericht in Parro, maar dit is niet de juiste route. De leerkracht kijkt ochtends niet altijd in Parro in verband met de voorbereidingen van de dag. U kunt de school bellen vanaf 08.00 uur en hier doorgeven dat uw kind ziek is. Mocht het nodig zijn dan kunt u de leerkracht natuurlijk via de mail of app wel informeren over bijzonderheden.

THEMA 3: OP ZEE

Deze week zijn we begonnen met het derde thema van dit schooljaar: Op zee. Afgelopen woensdagochtend is (scheeps)beschuit uitgedeeld. Scheepsbeschuit werd vroeger meegenomen op lange reizen, omdat het een lange tijd houdbaar was. Echt smakelijk was het niet. Het leek niet op het beschuit dat we vandaag de dag kennen. Het was hard, taai en smakeloos. Men doopte het vaak in water om te zorgen dat het te kauwen was.

Tijdens dit thema leren de kinderen uit de groepen 1 t/m 4 alles over piraten. De kleutergroepen nemen het boek 'Woeste Willem' als uitgangspunt. Zij spelen echte piraten na en bouwen een schip. De kinderen maken schatkaarten en als de schat gevonden is, tellen ze met goudstaven. Ook de kinderen uit de groepen 3 en 4 leren hoe het is om als piraat te leven. Er wordt veel aandacht besteed aan handvaardigheid en tekenen.

De bovenbouw richt zich op de VOC en de Gouden Eeuw. Zij behandelen de verschillende soorten schepen, de handel, kaarten en navigeren en het leven aan boord van een schip. Tijdens met name de geschiedenislessen en de creatieve lessen wordt aandacht besteed aan het thema. 

Uitstapje
In februari zullen alle kinderen van de school een bezoek brengen aan het Scheepvaartmuseum. Zij krijgen een rondleiding op de replica van het schip 'de Amsterdam', het schip dat in 1749 op zijn eerste reis al verging. Hier nemen de kinderen een kijkje in het ruim, de kombuis en de kapiteinshut. Misschien wordt er zelfs een echt kanon afgevuurd. 

Muziek
Ook zal Gerlieke, onze muziekdocent, zoals elk thema tijdens de muzieklessen aandacht aan het thema besteden. Op woensdag 13 februari sluiten we het thema af. De groepen 7 en 8 zullen tijdens de inloop scheepsliederen zingen in de hal. Komt u kijken?

NIEUWE GEZICHTEN

Na de kerstvakantie  hebben we  een paar nieuwe gezichten in de school. 

Op dinsdag is juf Astrid in groep 4 gestart als vaste invalleerkracht vanuit de ASKO invalpool. 

Juf Henny is t/m maart 2 dagen extra in groep 3. Zij doet werkervaring op bij ons op school. Zoals u misschien weet zijn er meer leraren nodig om het lerarentekort op te lossen. Wij willen hier als school graag aan  bijdragen door mensen, die voor een nieuwe loopbaan in het onderwijs kiezen, werkervaring te laten op doen. Daarbij werken wij samen met het Schoolbureau. Het Schoolbureau begeleidt kandidaten die zich willen laten omscholen tot leraar in het basisonderwijs bij het maken van een bewuste keuze en een goed voorbereide start. 

JEUGDSPORTPAS

U ontvangt van ons digitale een folder voor de JeugdSportPas. Met de JeugdSportPas kunnen basisschoolleerlingen uit groep 3 t/m 8 bij een vereniging vier lessen voor € 6,- uitproberen zonder direct lid te worden. Hierdoor kunnen de kinderen direct of op een later moment een bewuste sportkeuze maken. Dit is dus een laagdrempelige manier voor de leerlingen om kennis te maken met een sport. De kinderen kunnen zich t/m 14 februari inschrijven.

Nog vragen?
Mocht u naar aanleiding van dit Schoolnieuws nog vragen hebben of iets anders met ons willen bespreken dan bent u natuurlijk welkom om dat te doen. U kunt dan altijd even een afspraak met ons maken. Wij maken graag tijd voor u.

Alice Jorigas,

namens het team st. Augustinus
Foto's

Video's

Meer informatie