Memo 13 - 8 maart

  • Gemaakt op:
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Maaike Rundberg
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  

Belangrijke data 

Dinsdag 12 en donderdag 14 maart Rapportgesprekken 

Vrijdag 22 maart   Studiedag, leerlingen vrij 

 

Berichten voor iedereen  

Nieuwe leerlingen 
Wij heten de volgende leerlingen van harte welkom en wensen hen veel plezier en succes op de Sint-Petrusschool  
- Zoë Schulze uit groep 1-2 Joan/Joyce 
- Kai Verburg uit groep 1-2 Manon/Chris  
- Xavi Ibrahim uit groep 1-2 Lia/Tineke  
 

Inzamelingsactie van de kinderraad Diemen 
Sena uit groep 7 zit in de KINDERRAAD in Diemen.  

De KINDERRAAD heeft geopperd om de Dierenambulance te helpen.  
Een financiële bijdrage kunnen zij goed gebruiken.  
Sena en Dylan zullen de aankomende week met hun zelf gemaakte posters bij de deur van de school staan, zodat u indien mogelijk een bijdrage kunt leveren.  

Alle kleine beetjes helpen!

Alvast vriendelijk bedankt namens de kinderraad.  

Verkleedfeest  
Vorige week vrijdag vierden wij het verkleedfeest. Een feest kunnen we het wel noemen, want wat was het een ontzettend geslaagde dag! Bedankt voor alle hulp, want dat heeft er voor gezorgd dat deze dag een groot feest was. 

Muziekschool Diemen verzorgt muzieklessen op onze school. 
Woensdag 6 maart is de muziekschool Diemen met een drietal lessen aan de groepen 1 t/m 3 gestart. De kinderen gaan zingen en muziek maken onder begeleiding een muziekdocent van de muziekschool in Diemen. 

Woensdag 10 april hebben de groepen 4 t/m 8 een Instrumentenparade waarbij de kinderen kennismaken met verschillende instrumenten en er ook zelf op mogen spelen. De dag wordt geopend met een muzikaal concert door muzikanten. 

Zo hebben wij een hele muzikale maand in het vooruitzicht! 

Crea-middag 
Vrijdag 15 maart is er weer een crea-middag. We hopen dat er, net als de vorige keer, weer veel ouders, opa’s en/of oma's kunnen komen helpen. 

U kunt zich opgeven bij de leerkrachten of u kunt uw naam op de intekenlijst schrijven. 

Naschoolse activiteiten  
Ook dit jaar heeft Dans Dans Dans een aantal naschoolse activiteiten op het programma staan. De leerlingen kunnen meedoen aan een10 weekse cursus die start in de week van 1 april. Tijdens de laatste les, in de week van 24 juni, vinden de eindpresentaties plaats. 

Hip-Hop / Breakdance cursus voor groep 5 t/m 8 
Deze cursus is op maandag van 15.45 tot 16.45 uur.  
 
Streetdance cursus voor groep 1 t/m 4 
Deze cursus is op dinsdag van 15.45 tot 16.45 uur. 

Cheerleading cursus voor groep 5 t/m 8 
Deze cursus is op donderdag van 15.45 tot 16.45 uur. 

Bij alle bovenstaande cursussen is de opvang van uw kind vanaf 15.30 uur geregeld. De cursusprijs (voor 10 lessen) bedraagt €85,-. Meld u uw kind vóór 16 maart aan, dan kunt u gebruik maken van de speciale vroegboekprijs van €75,-. Alle prijzen zijn inclusief alle materialen die er voor de les nodig zijn. U hoeft zelf niets aan te schaffen. 

Weinig te besteden? 
Heeft u weinig te besteden en wil uw kind wel graag dansen of sporten? Wellicht kan het Stichting Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds Nederland u helpen. Deze stichting wil dat ook kinderen uit gezinnen waar weinig geld is lessen op kunst en cultuurgebied kunnen volgen en kunnen sporten. Het fonds maakt het mogelijk dat kinderen tussen de 4 en 18 jaar uit financieel minder draagkrachtige gezinnen toch mee kunnen doen. Er kan een aanvraag gedaan worden voor een bijdrage waarbij de richtlijn €450,- per kind, per cursusjaar is.  

Interesse of inschrijven? 
Wilt u uw kind inschrijven of heeft u nog vragen? Mail naar: info@dansdansdans.com. Ook ben ik telefonisch te bereiken via 06-23218349. 

Met vriendelijke groet, 
 
Enneke Fukking 

Nieuws uit de groepen 

Groep 4 
In groep 4 zijn we de afgelopen weken met taal en spelling aan het werken met het thema ‘dierenmanieren’. Deze week hebben de kinderen een informatieve tekst geschreven over een dier naar keuze. 

Hieronder een aantal teksten van kinderen:

De panter :
Hij is een nachtdier en hij jaagt op andere dieren en hij is geen vegetarier. Hij drinkt water en hij is een nachtdier.  Ik vind dit leuk aan het dier: dat hij gevaarlijk is. 
Sigrid 

De tijger :
De tijger woont in de wildernis. Ze zijn zeldzaam en ze eten graag vlees. Ze jagen op hun prooi en meestal overleven ze het niet. 
Keylisha 

 De schildpad :
Ik ga vertellen over de schildpad. Ik heb hem gekozen omdat ik veel van ze weet en ze zijn leuk. 
Ze leven op het land in de zee. Ze kunnen ook wel honderd jaar worden. 
Zee schildpadden eten vis. Landschildpadden eten bladeren. Landschildpadden hun tanden doen niet pijn maar hun lippen wel.  
Ze hebben een schild. Ik vind ze leuk omdat ze lief zijn. 
Emma 

Groep 7  
Op pad met de boswachter 
NATUURWIJS wil kinderen in verbinding brengen met de natuur. Zij bieden een natuurprogramma aan voor basisscholen. De kinderen trekken een hele dag met een Natuurwijzer onder begeleiding van een boswachter de bossen in. Daar mogen ze kijken, voelen, ruiken, luisteren en proeven. Zélf de natuur ervaren en zélf ontdekken wat mensen en natuur met elkaar te maken hebben. Dat blijft pas écht hangen. Het bos als klaslokaal, want leren over natuur doe je ín de natuur. 

Groep 7 krijgt drie lesdagen aangeboden, de eerste les is op dinsdag 18 maart, de tweede les is op donderdag 23 mei en de derde les is vrijdag op 14 juni. We vertrekken  op deze lesdag en om 9:00 uur met zijn allen op de fiets naar het Diemerbos. De boswachter neemt ons tot 14:00 uur mee het bos in en laat de kinderen de natuur ervaren. De kinderen zijn dan 14:30 uur uit.  

Wilt u, uw zoon of dochter een goed werkende fiets meegeven, een tussendoortje, een lunchpakket en eventueel regenkleding.  

Wij hopen natuurlijk op mooi weer en leerzame dagen. 

Juf Anja en juf Monique groep 7 


Foto's

Video's

Meer informatie