Memo 17 - 31 mei 2018

 • Gemaakt op: 31-5-2018 00:00
 • |
 • Gewijzigd op:
 • |
 • Geplaatst door: Alex Kossenberg
 • |
 • Auteur:  
 • |
 • Fotograaf:  
Belangrijke data
 • Woensdag 6 juni Zwemmen groep 6, 7, 8
 • Maandag 11 juni t/m vrijdag 15 juni Junivakantie
Berichten voor iedereen
Welkom
Wij heten de volgende leerlingen van harte welkom en wensen hen veel plezier en succes op de
Sint-Petrusschool:
 • Varuara Bouzouka en Dorian Bonilla uit groep 3
 • Fanes Bouzouka uit groep 6
Veertigjarig jubileum Manon Luif
Manon werkt dit jaar veertig jaar op onze school. Dat lijkt heel lang, maar zoals Manon zelf zegt "Het is heel snel gegaan die veertig jaar!". Om dit jubileum te vieren hebben wij Manon vorige week feestelijk in het zonnetje gezet.

Nieuwe leden ouderraad gezocht
Sander Nollet, Marco Gaus en Welmoet Wams hebben aangegeven volgend schooljaar uit de ouderraad te gaan. Wij vinden het ontzettend jammer dat zij hun functie neerleggen en bedanken ze voor hun jarenlange enthousiaste inzet. Voor volgend schooljaar zoekt de ouderraad drie nieuwe leden. Het gaat om de functie van penningmeester, voorzitter en een gewoon lid. Heeft u interesse om lid te worden van de ouderraad dan kunt u dat laten weten aan de ouderraad.

Wijziging aanwezigheid Ouder en kind coach
Vanaf heden is Marie Jose Vledder onze ouder kind coach niet meer op de woensdagochtend op school aanwezig maar op de donderdagochtend. U kunt altijd even bij haar binnen lopen als u vragen hebt of bellen/mailen voor overleg of het maken van een afspraak.
Tel nr. : 0610444414 Mail: m.vledder@philadelphia.nl

Wijziging aanwezigheid interne begeleiders Maaike van Dam en Petra Kloosterman
Een groot deel van de werkzaamheden van Maaike van Dam onze interne begeleider i.o. zijn overgenomen door Petra Kloosterman i.o. Maaike is op de achtergrond nog bij onze school betrokken en is verantwoordelijk voor de afhandeling van de lopende aanvragen rondom verwijzingen van leerlingen.

Avondvierdaagse juni 2018
Beste ouders/verzorgers
De Avondvierdaagse is van dinsdag 5 juni tot en met vrijdag 8 juni aanstaande. Het vertrekpunt is het Kruidenhof aan de kant van de woningen, in de hoek bij de tandartspraktijk (naast het schoolplein van De Venster). Om overzicht te krijgen moet ieder kind zich melden bij een lid van de Ouderraad, aldaar aanwezig.

5 kilometer
Start op dinsdag, woensdag en donderdag om 18.10 uur. Start op vrijdag om 18.30 uur. Kom iets eerder om je aan te melden.
Ouders begeleiden en zijn verantwoordelijk voor hun eigen kind. Dit is verplicht voorgeschreven door de organisatie van de Avondvierdaagse. Het tempoverschil blijkt elk jaar groot. Daarom is het mogelijk dat de groep tijdens het wandelen uit elkaar valt. U hoeft zich na de wandelingen niet persoonlijk af te melden.

10 kilometer
Start alle dagen om 18.00 uur. Kom iets eerder om je aan te melden.
Ouders zijn verantwoordelijk voor hun eigen kind. U kunt met ouders van andere kinderen afspraken maken v.w.b. het lopen. Wij willen proberen om zoveel mogelijk als groep te lopen.

Medaille
De organisatie van de Avondvierdaagse heeft dit jaar weer een officiële intocht op vrijdag. De medaille-uitreiking zal op vrijdag 8 juni plaatsvinden op het feestplein bij Het Wapen van Diemen en niet op de Sint-Petrusschool. Bij het Wapen van Diemen kunnen de lopers bij de kraam van de Sint-Petrusschool de medailles ophalen.
De belangrijkste reden van deze wijziging heeft te maken met de veiligheid van de kinderen. De organisatie van de Avondvierdaagse wordt verplicht om verkeersregelaars en beveiligers in te zetten. Indien de lopers in de tijd van de Avondvierdaagse op eigen gelegenheid naar school of van de route af wijken, wordt de organisatie verantwoordelijk gesteld.
Ieder kind moet vier keer lopen om in aanmerking te komen voor een medaille.

Extreme weersomstandigheden
Bij extreme weersomstandigheden (onweer) staat de veiligheid zoals altijd voorop. Wij zullen proberen op tijd aan te geven of de loop doorgaat, maar mocht de loop al zijn gestart, dan mag u als begeleider zelf de beslissing nemen terug naar huis, of naar het Wapen van Diemen, te gaan.

Wij wensen iedereen veel wandelplezier toe met mooi weer!
Bij calamiteiten
Marco Gaus: 06-24547603
Welmoet de Graaf: 06-18816892

Open dag Muziekschool Diemen
Op zaterdag 9 juni staan van 13:00-15:00 de deuren van Muziekschool Diemen open. Iedereen die interesse heeft in het maken van muziek is welkom! De open dag vindt plaats in theater ‘De Omval’, waar ook de muzieklessen gegeven worden.

Berichten uit de groepen

Kleutergroepen
Speuren naar cijfers, letters en verkeersborden
De klas van juf Lia en juf Tineke heeft dinsdag een gezellige wandeling door de buurt van de school gemaakt in het kader van de rekenlessen over verkeersborden. De kinderen hebben enthousiast gezocht naar
verschillende verkeersborden. Op straat zagen we ook heel veel verschillende letters en cijfers.

Met vriendelijke groeten,
Het team


​Jubileum - Ouderraad - Ouder en kindcoach - IB - Avondvierdaagse - Muziekschool - nieuws uit de kleutergroep.

Foto's

Video's

Meer informatie