Memo 19 - 4 juli 2018

 • Gemaakt op: 9-7-2018 00:00
 • |
 • Gewijzigd op:
 • |
 • Geplaatst door: Alex Kossenberg
 • |
 • Auteur:  
 • |
 • Fotograaf:  
Belangrijke data
 • Vrijdag 6 juli Rapport mee
 • Maandag 9 juli t/m donderdag 12 juli Groep 8 op kamp
 • Dinsdagmiddag 17 juli Afscheid oudste kleuters, overige kleuters om 12.15 uur vrij
 • Woensdag 18 juli Afscheidsmusical groep 8
 • Donderdag 19 juli 15.45 uur Afscheid Jaap en Elwin
 • Vrijdag 20 juli Start zomervakantie, school tot 12:15
Berichten voor iedereen
Formatie nieuwe schooljaar
U en uw kinderen zitten natuurlijk met smart te wachten op het nieuws over wie de leerkracht van uw kind wordt in het komende schooljaar. Helaas hebben we de formatie nog niet helemaal rond. Op dit moment staan er nog twee vacatures open en zijn we op alle mogelijke manieren op zoek naar geschikte kandidaten die ons team willen versterken komend schooljaar.
Wij vinden het vervelend dat wij u nog niet kunnen informeren welke leerkracht komend schooljaar bij uw kind voor de klas zal staan, omdat er mogelijk nog enige verschuiving in de formatie kan plaats vinden. Zodra er meer bekend is zullen wij u uiteraard op de hoogte stellen.
Oproep:
Als u een creatief idee heeft om kandidaten te werven dan horen wij dit graag. Misschien weet u in uw naaste omgeving nog iemand die graag op onze leuke gezellige school wil komen werken. Zijinstromers zijn ook van harte welkom.

Afscheid Jaap en Elwin
Zoals u uit de vorige memo hebt vernomen neemt Jaap afscheid van onze school. Ook aan de interim periode van Elwin komt een einde. Op donderdag 19 juli om 15.45 uur is er gelegenheid om afscheid te nemen van Jaap en Elwin. Dit vindt plaats in het lokaal van groep 8.
Op vrijdag 20 juli nemen Jaap en Elwin afscheid van de kinderen. Wij willen Jaap bedanken voor zijn grote betrokkenheid en positieve inzet voor onze school. Elwin bedanken we voor zijn vakkundige en betrokken leidinggeven tijdens zijn interim periode.
We wensen beiden veel succes in hun verdere loopbaan. De kinderen en collega’s gaan jullie
missen.

Ouderhulp
Ook dit jaar willen we alle ouders die zich ingezet hebben voor school ontzettend bedanken. Zonder uw inzet kunnen wij extra activiteiten niet organiseren. We realiseren ons dat het voor ouders een hele verantwoordelijkheid is om een groepje leerlingen te begeleiden. We hebben gemerkt dat het niet voor alle ouders altijd even duidelijk is wat van ze verwacht wordt. Vandaar nog even de onderstaande opsomming zodat ook voor het komend schooljaar de ouderinzet weer succesvol verloopt:
 • Als ouder bent u verantwoordelijk voor het groepje of de leerling wat u begeleid.
 • De eindverantwoordelijkheid ligt altijd bij de leerkracht.
 • Soms moet u als ouder een kind corrigeren. Mocht 1 waarschuwing niet afdoende zijn schakel dan de groepsleerkracht in.
Tips en opmerkingen vanuit u als ouder zijn welkom.

Informatiebijeenkomst L2S Spraaksoftware
Heeft uw kind moeite met lezen en is er een vermoeden van dyslexie of heeft uw kind dyslexie, dan wil de Sint Petrusschool graag een andere methode gaan aanbieden om de lesstof beter te kunnen verwerken. In de bijlage van deze memo vindt u hierover meer informatie.
Informatiebijeenkomst dinsdag 10 juli 2018 van 19.30 uur tot 20.30 uur op school.

Berichten uit de groepen
Plusgroep 3D-geprinte brug
Vrijdag 21 juni heeft de plusgroep een bezoek gebracht aan de werkplaats van het bedrijf MX3D. MX3D is een technologie start-up en zij printen, door middel van industriële robots, een metalen brug. Deze brug, ontworpen door Joris Laarman, zal de eerste brug ter wereld zijn die op deze bijzondere manier gerealiseerd is. De 3D-geprinte brug zal dit najaar over een gracht op de Oudezijds Achterburgwal in Amsterdam geplaatst
worden.
Tijdens de presentatie hadden de kinderen veel vragen; Wat kost zo’n brug? Als de brug af is hoe komt deze dan bij de gracht? Hoeveel weegt de brug? Hoe weten jullie dat de brug over de gracht past?
De groep mocht het gedeelte van de brug dat al af is en de robots vanaf een afstand bewonderen. Ook mochten de kinderen een uitgeprinte fiets van dichtbij bekijken en zelfs optillen om een indruk te krijgen van het materiaal en het gewicht.
Voor de plusgroep was het een leerzame ochtend met deze bijzondere kijk in de toekomst.

Groep 6, 7 en 8 Zwemtoernooi
Afgelopen vrijdag 29 juni werd het jaarlijkse zwemtoernooi met de groepen 6,7 en 8 in het Sportcentrum F.B. Duran te Diemen-Zuid gehouden. De Sint-Petrusschool nam deel met 12 jongens en 12 meisjes en zwommen estafettes tegen/met teams van 5 andere basisscholen uit Diemen. Het was een spannend, maar vooral sportief en gezellig toernooi. De Sint-Petrusschool is uiteindelijk vierde geworden. Na afloop was er voor iedere deelnemer een vaantje en een ijsje.

Groep 7 Op pad met de boswachter
Groep 7 heeft drie lesdagen van het aanbod van NATUURWIJS gebruik mogen maken. Drie dinsdagen vertrokken we met zijn allen op de fiets naar het Diemerbos. Rudy Klaassen, de boswachter, nam ons mee het bos in, heeft veel verteld en heeft de kinderen de natuur laten ervaren. Het was mooi om te zien dat alle
kinderen hun best deden om de opdrachten goed uit te voeren. Of ze moesten luisteren naar geluiden, zoeken naar sporen uit de kringloop of mochten graaien naar kikkerdril: alles vonden ze leuk! De reacties waren dan ook alleen maar positief. De kinderen hebben er veel van opgestoken. Als afsluiting werden er hutten gebouwd. Het waren leerzame en mooie zonnige dagen.

Met vriendelijke groeten,
Het team


​Formatie - afscheid - ouderhulp - tekst/spraaksoftware - berichten uit groepen.

Foto's

Video's

Meer informatie