Memo 3 - 5 oktober

  • Gemaakt op: 5-10-2018 00:00
  • |
  • Gewijzigd op: 5-10-2018 00:00
  • |
  • Geplaatst door: Maaike Rundberg
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  

Belangrijke data

Woensdag 10 oktober Zwemmen groep 6, 7 en 8
Woensdag 17 oktober Mini-volleybal groep 8
Vrijdag 19 oktober Open podium: afsluiting Kinderboekenweek ‘Vriendschap’
Berichten voor iedereen
Nieuwe leerlingen:

Wij heten Marcella Gorter uit groep 1-2 van juf Lia en juf Tineke van harte welkom en wensen haar veel plezier en succes op de Sint-Petrusschool.

Nieuwe collega
Mijn naam is Veena Goerdin, ik ben geboren in Suriname en ben alleenstaand. Ik ben in 1987 afgestudeerd aan de Nieuwe Leraren Opleiding te Diemen in de vakken Biologie (2e graads) en Engels (3e graads). Na anderhalf jaar lesgeven in het Middelbaar Onderwijs heb ik een overstap gemaakt naar het bedrijfsleven in administratieve functies. In 2003 besloot ik terug te keren in het onderwijs, omdat ik erg veel zin had om met kinderen te werken. Ik heb ervaring opgedaan in het lesgeven in de groepen 3, 4 en 5. De behoefte aan een nieuwe start en omgeving is de reden geweest de baan op de Sint-Petrus school te accepteren. Mijn vrije tijd breng ik door met lezen, wandelen, koken, patroon tekenen en kleding maken. 

Opening Kinderboekenweek
Woensdag is feestelijk de Kinderboekenweek geopend.  Er zijn maar liefst twee bibliotheken geopend, namelijk de prachtig nieuw ingerichte school bibliotheek en de zwerfbibliotheek. Tevens heeft de gehele bovenbouw het lied: “Kom erbij “ van Kinderen voor Kinderen gezongen.  De komende twee weken worden er in alle groepen allerlei leesactiviteiten verricht en op vrijdag 19 oktober is de open podium van de Kinderboekenweek. 

Beleid “Gezonde voeding op school”! 
Voeding en bewegen hebben een sterke invloed op het functioneren van kinderen. Op de Sint-Petrusschool zien we dit terug bij kinderen in de mate van zich kunnen concentreren, hun gedrag en lichaamsbouw. Overgewicht bij kinderen heeft veel te maken met de eet- en beweeggewoonten.
‘Kinderen brengen een groot deel van de dag op school door. Daardoor vindt hier ook een aantal eetmomenten plaats. Wat op school gegeten wordt, is mede bepalend voor de gezondheid en het gewicht van uw kind.’ (GGDadvies)
Het aanleren van gezonde eet- en beweeggewoonten is voor kinderen de beste garantie voor een lang en gezond leven. Als school vinden we het belangrijk een positieve bijdrage te leveren aan de bevordering van gezond gedrag.

De fruitpauze en de overblijf
Op school nuttigen de leerlingen in hun eigen lokaal de pauzehap en de overblijf.
Pauzehap (10.00) Overblijf (12.15) 
Eten Fruit/groente/hartige boterham Boterham/ fruit/ groente 
Drinken Water, halfvolle melk, soja melk Water, melk of limonade zonder prik. 

Snoep, koek en chips zijn niet toegestaan. Deze worden ingenomen en na school mee naar huis gegeven. Zorgt u er alstublieft voor dat uw kind iets gegeten heeft voor het naar school komt.

Traktatie
Het vieren van een verjaardag is elk jaar weer een belangrijke gebeurtenis voor een kind. Daar hoort het vieren op school en de bijbehorende traktatie natuurlijk bij. Houd daarom rekening met de volgende richtlijnen; Wij willen het uitdelen van een gezonde traktatie graag stimuleren. Op www.gezondtrakteren.nl staan voorbeelden.
Hou het bij één bescheiden traktatie. 
Kleine niet-eetbare traktaties zoals een grappig potlood, blocnote of stuiterbal zijn niet de bedoeling. 
Gezonde traktaties worden zeer zeker ook door de leerkrachten gewaardeerd.

Allergieën en individuele afspraken
Natuurlijk houden we rekening met allergieën van kinderen. Er is ook ruimte om individuele afspraken te maken wanneer het noodzakelijk is om af te wijken van het voedingsbeleid, bijvoorbeeld bij een dieet of een bepaalde (geloofs)overtuiging of bij intensieve sportbeoefening (meer dan 10 uur per week).

Hemel en aarde
Overeenkomstig het thema ‘vriendschap’ van de kinderboekenweek, gaan onze lessen levensbeschouwing over het onderwerp ‘Wij’. Hoe moet je voor elkaar zorgen? Hoe kun je merken dat je bij een groep hoort? Hoe 

doe je tegen mensen die niet bij jouw groep horen? Dat zijn een paar vragen waar kinderen voor zichzelf een antwoord proberen op te vinden.

In bijna alle levensbeschouwingen is samenleven met anderen een heel belangrijk onderwerp. Als die anderen niet tot de groep behoren, komt de vraag naar respect en tolerantie naar voren. Respect en tolerantie hebben als doel een vreedzame samenleving overeind te houden waar verschillende groepen elkaar in vrede laten leven. Soms raken mensen met elkaar in conflict omdat ze bij verschillende groepen horen. Met name bij godsdienstoorlogen is dat heel wrang: mensen vormen een groep binnen een geloof waarin ze het beste voor iedereen willen, maar bevechten elkaar vervolgens om datzelfde geloof. We lopen daar niet omheen in onze lessen en bespreken ook de nare kanten hiervan. Maar we luisteren ook naar levenswijsheden uit de tradities, over hoe je gelukkig kunt zijn met elkaar.

 

Berichten uit de groepen

Groep 5

Zwemmen
Dinsdag 9 oktober gaan de kinderen oefenen voor het zwemmen met kleding aan. Hiervoor moeten de kinderen een plastic tas meenemen en kleding waarin zij gaan zwemmen.

Voor diploma A en B
Lange broek, shirt of trui met lange mouwen, watersandalen, schoenen of gympen (geen legging of pyjama).

Voor diploma C
Lange broek, shirt of trui met lange mouwen, watersandalen, schoenen of gympen en een jas (geen legging of pyjama).

 Met vriendelijke groeten,

Het team


Foto's

Zwerfboeken
Opening Kinderboekenweek
Liza opent de bibliotheek

Video's

Meer informatie