Memo 4 - 19 oktober

  • Gemaakt op: 19-10-2018 00:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Maaike Rundberg
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  

Belangrijke data

20-10 t/m 28-10 Herfstvakantie
Maandag 29 oktober Studiedag alle leerlingen vrij
Maandag 5 november Oudergesprekken
Donderdag 8 november Oudergesprekken

Berichten voor iedereen

Nieuwe leerlingen:
Wij heten de volgende leerlingen van harte welkom en wensen hen veel plezier en succes op de Sint-Petrusschool - Aysima Karapinar uit groep 1-2 Joan/Joyce - Tony Assink uit groep 1-2 Manon/Chris - Jace De Flart uit groep 1-2 Lia/Tineke Bericht van Liza Huizer De herfstvakantie staat voor de deur. Een mooi moment om terug te blikken op de start van dit schooljaar. De aanvang van het schooljaar is vlot verlopen en we waren letterlijk en figuurlijk snel warmgedraaid. Ik ben trots op de kinderen, ouders en het team voor hun positieve inzet van de afgelopen weken. De toetreding tot de ASKO verloopt heel prettig en we ervaren nu al de voordelen van de samenwerking met andere scholen binnen het bestuur. Ik kijk dan ook uit naar de rest van het schooljaar. Ziekmelden via de website: Er bleek toch nog iets niet helemaal goed te gaan met de mogelijkheid om via de mail ziekmeldingen door te geven. Op onze website hadden we het verkeerde mailadres vermeld. Vanaf heden kunt u via stpetrus.ziekmelden@askoscholen ziekmeldingen doorgeven. TSO Nieuwsgierig hoe een dag bij de TSO eruit ziet? U bent van harte uitgenodigd om een middag mee te draaien met de overblijfmoeders. Een leuke manier om kennis te maken met het verblijf van de kinderen tijdens de lunch. Om een dag in te plannen kunt u een mail sturen naar m.rundberg@askoscholen.nl

Nieuwe Ouderkind coach
Mijn naam is Regina Hogenberg ik ben vanaf 1 oktober gestart als nieuwe ouder- en kind coach op de Sint-Petrusschool.
U kunt bij mij terecht met verschillende vragen over uw kind(eren), hieronder geef ik enkele voorbeeldvragen: 
- Mijn kind luistert niet; 
- Mijn kind is vaak boos of angstig of zit niet lekker in zijn vel; 
- Mijn kind wil sporten, maar ik kan dit niet betalen. 

Als ouder- kind coach ben ik de volgende dagen aanwezig: - dinsdag van 10.30- tot 14.30 uur - donderdag van 8.00- tot 12.00 uur. Op donderdag is er een inloop van 8.45 tot 9.30 uur en kunt u zonder afspraak even langs komen. Een afspraak maken kan natuurlijk ook altijd.
Mijn mailadres is r.hogenberg@spirit.nl en mijn telefoonnummer is: 06 21 277 185.

Samen kunnen we kijken wat er nodig is om tot een goede oplossing of aanpak te komen. Als er vragen zijn dan hoop ik dat u bij mij langs komt of dat u een afspraak maakt. Regina Hogenberg 

Creamiddagen 
Binnenkort willen we weer gaan starten met de crea-middagen voor de groepen 3-4-5 en de groepen 6-7-8. 
We zijn druk bezig met het invullen van de middag. Misschien zijn er ouders, opa's, oma's of andere vrijwilligers die het leuk vinden om een vast onderdeel voor 7 keer zelfstandig of met iemand samen voor hun rekening te nemen. Bijv. om dat u een techniek, goed kan en het leuk vindt om dat aan een groepje kinderen te leren.
Dit kan ook op gebied van bijv. zang, handvaardigheid, koken, tuinieren enz. In dat geval horen we dat natuurlijk graag en zo snel mogelijk. 
Liefst vóór 29 oktober. Mailen kan ook naar a.holtkamp@askoscholen.nl k.degenkamp@askoscholen.nl 

Daarnaast hebben we weer de hulp van ouders, opa's, oma's nodig om te komen helpen. Daarom hieronder vast de data: 16 november 14 december 8 februari 15 maart 12 april 24 mei 21 juni Noteert u vast de data. Binnenkort komen er intekenlijsten waarop ingevuld kan worden. 
De onderbouw begint de middag en de bovenbouw start om half 3.

Voorleeswedstrijd Kinderboekenweek 
Elk schooljaar is een vast onderdeel van de Kinderboekenweek een voorleeswedstrijd. De voorrondes vinden plaats in de klassen (6/7/8) en de winnaar van elke groep mag voorlezen tijdens de Kinderboekenweek. Vrijdag 12-10 was er een bloedstollende finale van de voorleeswedstrijd op school. Na lang beraad van de jury is uiteindelijk Monesha uit groep 8 tot winnaar uitgeroepen. Zij zal de Sint-Petrus vertegenwoordigen tijdens de nationale voorleeswedstrijd 2018.

1e plaats voor jongens groep 8 op het volleybaltoernooi 2018
Na een zinderende finale zijn de jongens van groep meer dan verdiend 1e geworden. Ze begonnen in eerste instantie met een achterstand van twee punten, maar wisten het al snel gelijk te trekken om er daarna overheen te gaan en uiteindelijk te winnen. Het zijn niet alleen de jongen die hebben gewonnen, maar heel groep 8!

Wil jij meedenken over het beleid van de ASKO? 
Wij nodigen je van harte uit om je als ouder kandidaat te stellen. 

De GMR staat voor Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad. Dit is de overkoepelende medezeggenschapsraad van alle scholen van de ASKO. De ASKO is één stichting en veel beslissingen die de scholen aangaan worden op ASKO niveau genomen. De GMR houdt zich bezig met medezeggenschap op diverse bovenschoolse onderwerpen, ofwel onderwerpen die van gemeenschappelijk belang zijn voor alle scholen of voor een meerderheid van de scholen binnen de ASKO. De GMR is een wettelijk orgaan. In de Wet Medezeggenschap Scholen (WMS) zijn de bevoegdheden van MR en GMR vastgelegd. 

De GMR van de ASKO bestaat uit 4 leden van het personeel en 4 ouders van de scholen. De GMR vergadert ongeveer 7 keer per jaar. Dit is vaak op de dinsdag vanaf 18.00 uur. In het eerste gedeelte van de vergadering worden onderling punten besproken als voorbereiding op het tweede deel van de vergadering met de bestuurder. 

Er heerst binnen de GMR een prettige en informele sfeer. Je toekomstige collegae van de GMR zijn zeer betrokken medewerkers en ouders die medezeggenschap hoog in het vaandel hebben staan en zeer serieus hun taak vervullen. De relatie met de bestuurder is open, prettig, informeel, maar zakelijk als dat nodig is. Er zijn korte lijnen. Voor nieuwe GMR-leden is het mogelijk een basis cursus Medezeggenschap van 2 avonden te volgen. Voor elke vergadering is er een onkostenvergoeding van € 50, -. Als je ons GMR-team wil versterken, stuur dan snel een e-mail naar gmr.asko@askoscholen.nl

De sluitingsdatum kandidaatstelling is 16 nov 2018, de verkiezing vindt in de week daarna plaats. De MR'en van de scholen kiezen uit de kandidatenlijst één persoon We zouden het prettig vinden als je in een paar regels kunt aangeven waarom en hoe je ons team wilt versterken. Als je voorafgaand vragen hebt, laat het weten. De vragen kun je via de mail stellen maar je hebt het snelst antwoord als je mij even belt op 06 31 36 77 25. Wij hopen snel kennis met je te kunnen maken. 

Namens de GMR, Arnold Klamer voorzitter GMRFoto's

Video's

Meer informatie