Memo 8 - 7 december

  • Gemaakt op:
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Maaike Rundberg
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  

Belangrijke data

Woensdag 12 december Zwemmen groep 6, 7 en 8
                                                         Zaalhandbaltoernooi groep 7
Donderdag 20 december School tot 12:15, Kerstviering 17:00-19:00
Vrijdag 21 december         School tot 12:15
22-12 2018 t/m 6-1 2019 Kerstvakantie

Berichten voor iedereen 
Nieuwe Intern Begeleider: 
Beste ouders en kinderen.
Graag wil ik me aan u/jou voorstellen; ik ben Anneke Baaij en woon sinds een aantal jaar in Lelystad. Daarvoor heb ik altijd gewoond in Amsterdam en heb daar met heel veel plezier op diverse scholen gewerkt, ook binnen de Asko.
Ik heb er zin in om te starten als Intern begeleider en mij in te zetten voor de kinderen op de Petrusschool. Om samen met leerkrachten en ouders de kinderen te volgen en te kijken naar wat een kind nodig heeft. Elk kind is weer uniek. 
De eerste weken zitten erop en heb een aantal ouders en kinderen al ontmoet. Ik zie ernaar uit om u/jou snel te leren kennen.
Groeten,
Anneke Baaij-Dijkstra

Sinterklaasfeest & Pietenmiddag
Woensdag is Sinterklaas weer op school geweest. Het was een gezellige ochtend. Alle ouders die geholpen hebben om er weer een geslaagd feest van te maken, willen we bedanken voor hun inzet.

Kerstviering
Op donderdag 20 december vieren wij Kerst. Ook dit jaar zullen wij voor de kinderen weer een leuke Kerstavond verzorgen. Hier een paar belangrijke punten op een rij. 

Tijdsplanning 
12.15 uur De school gaat uit. De kinderen zijn ‘s middags vrij. 
16.30 uur Kinderen worden weer op school verwacht. Ouders kunnen de koude hapjes alvast brengen. 
16:40 uur Bel in de hal wordt geluid. U wordt verzocht om de school te verlaten en buiten te wachten. Als u mee wilt lopen naar de kerk, kunt u achteraan de rij aansluiten.
16.45 uur We lopen naar de kerk. 
17.05 uur Aankomst in de kerk. U kunt plaatsnemen op de banken die niet voor de school gereserveerd zijn. Begin van de viering.
17.40 uur Einde van de viering. Kinderen lopen met de klas mee naar school. U kunt achteraan de rij aansluiten.
17.50 uur Ouders brengen de warme hapjes. 
18.00 uur Kinderen beginnen aan de kerstmaaltijd. U wordt verzocht om de school te verlaten. Voor de ouders biedt de ouderraad op het schoolplein een warm drankje aan tijdens het wachten. 
19.00 uur De school gaat uit. U kunt uw kind(eren) in de klas op komen halen.

Kerstdiner 
De menulijsten om in te tekenen hangen vanaf deze week bij de groepen. 

Bord en bestek 
Uiterlijk woensdag 19 december moeten de kinderen een bord, beker en bestek meenemen in een plastic tas. Graag alles duidelijk voorzien van de naam van uw kind. 

Oproep

Wie wil er op vrijdag 21 december helpen met het opruimen van de Kerstversiering in de hallen? We beginnen om 08.45 met opruimen. De hulp van ouders kunnen we hier goed bij gebruiken. Naast de deuren van de klaslokalen hangen de intekenlijsten.

Kerstkaarten

Een vriendelijk verzoek: wilt u uw kind op school geen Kerstkaarten laten uitdelen.

Berichten uit de groepen

Groep 5
Dinsdag 27 november hebben Anouk en Angela tijdens het school zwemmen afgezwommen voor hun B diploma. Miranda heeft afgezwommen voor haar A-diploma. Gefeliciteerd!

Groep 7
Geloof jij alles wat op internet staat?

Leerlingen van groep 7 zijn afgelopen donderdag 29 november naar de bibliotheek geweest. Tijdens dit bezoek hebben de leerlingen van alles geleerd over het vinden en beoordelen van online-informatie. Want natuurlijk wil je weten of wat je opzoekt waar is. 
Doel:
• Leerlingen worden zich ervan bewust dat niet alles wat op het internet staat waar is 
• Leerlingen leren websites beoordelen op betrouwbaarheid.
Eerst kregen de leerlingen informatie over internet. Hoe weet je of een website betrouwbare informatie biedt? Aan de hand van filmpjes gingen de leerlingen daarover in discussie. Daarna kregen ze in groepjes een opdracht waarbij ze zelf op websites de juiste informatie gingen zoeken. Ze vergeleken de gevonden informatie met bronnen die in de bibliotheek te vinden zijn. Het was een leerzame ochtend.

Groep 7 en 8

Bureau Halt:

Afgelopen dinsdag 27 november hebben de groepen 7 en 8 voorlichting gekregen over vuurwerk verzorgd door een gastdocent van bureau Halt.

Dinsdag 11 december is er weer een les waar 'Jeugdcriminaliteit' aan de orde komt. Jongeren zijn op zoek naar hun identiteit. Ze experimenteren en verkennen grenzen en zijn zich hierbij vaak niet bewust van de gevolgen van hun gedrag. Ook neemt de invloed van de groep toe. Jongeren komen voor lastige keuzes te staan en gaan soms te ver bij het verkennen van grenzen. De omgeving kan hier last van hebben, zoals een winkelier van wie jongeren stelen of bewoners van een wijk waar een groep jongeren troep en herrie maakt. Hoe zorg je ervoor dat jongeren zich meer bewust zijn van de gevolgen van hun gedrag? Hoe voorkom je dat experimenteel gedrag van jongeren overlast veroorzaakt? Onze aanpak Halt heeft een lespakket met diverse thema's rondom jeugdcriminaliteit voor scholen in het primair en voortgezet onderwijs. De lessen zijn aangepast aan het niveau van de groep. Het thema van de les kiezen we samen met de school en soms ook de gemeente, zodat de les goed aansluit bij wat op dat moment bij de leerlingen speelt. Halt gebruikt de gesprektechniek om jongeren actief na te laten denken over jeugdcriminaliteit en veiligheid. We betrekken de leerlingen in de discussie en zetten hen aan tot denken over hun gedrag, de mogelijke gevolgen daarvan en hun eigen verantwoordelijkheid. Wij leren hen dat ze een keuze hebben.

Nederlandse Spoorwegen:

Elke twee jaar worden er in de groepen 7 en 8 les gegeven door twee machinisten van de Nederlandse Spoorwegen. Afgelopen vrijdag 30 november gaven de machinisten een les over spoorwegovergangen. De kinderen werden bewust gemaakt van de regels die bij spoorwegovergangen gelden. De Sint-Petrusschool staat dichtbij een spoorwegovergang en wij vinden het als school belangrijk dat er over dit onderwerp veel aandacht wordt besteed. Ook deze les werd als boeiend ervaren.Foto's

Een optreden van onze leerlingen voor Sinterklaas
Sinterklaas bezoekt de klassen

Video's

Meer informatie