Enigma 10, 20 januari 2017

  • Gemaakt op: 20-1-2017 00:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Arjen Meijer
  • |
  • Auteur: Martin Bootsma
  • |
  • Fotograaf:  

​​Alan Turingschool
Nieuwsbrief 20 januari 2017

Beste ouder(s)/verzorger(s),

In deze eerste Nieuwsbrief in het jaar 2017 kunt u lezen over het thema in de groepen 1/2 en tutorlezen in de midden- en bovenbouw. Verder informatie over een artikel dat onlangs in dagblad Trouw stond en kinderlezingen in Nemo.

Thema de tandarts in groep 1/2 B
Tijdens de start van het thema mochten de kleuters hun eigen tandenborstel en tandpasta meenemen. Zij gingen in 2-talgesprekken met elkaar over de meegebrachte materialen praten. Daarna koppelden zij terug in de kring wat zij van elkaar gehoord hadden. In de themahoek is een tandartspraktijk waar de kinderen onder andere leren hoe zij een afspraak maken bij de tandartsassistent(e), wat zij kunnen vragen aan de tandarts en welke instrumenten de tandarts gebruikt bij een behandeling.

 

Tutorlezen

De kinderen van groep 6/7 zijn vorige week begonnen met tutorlezen. De oudere kinderen helpen de jongere kinderen uit groep 4 met het leren lezen. Op maandag lezen de kinderen de tekst van de week. Deze gaat over ons thema 'Nederland waterland'. Op donderdag lezen de kinderen zo snel mogelijk allemaal rijtjes met woorden. De kinderen van groep 6/7 houden de tijd bij met een stopwatch. Elke week lezen de kinderen de tekst en de woorden weer wat sneller. De kinderen kunnen zelf zien dat zij elke week vooruit gaan met lezen.

De kinderen uit groep 6/7 nemen hun taak erg serieus. Dat kunt u wel zien op de foto.

 

Reportage Trouw

Vorige week vrijdag stond er in dagblad Trouw een groot stuk over handen opsteken in de klas. Voor dit interessante artikel is de journaliste van Trouw op onze school langs geweest om leerlingen van groep 8 en juf Marie-José te interviewen en een rekenles te volgen. Het artikel treft u aan in de bijlage bij deze nieuwsbrief en staat hier op de website.

Toetsen
Deze week en de komende weken worden er toetsen afgenomen. Deze toetsen geven een beeld van de ontwikkeling van uw kind(eren). De uitslagen zullen als bijlage bij het rapport worden meegegeven en tijdens de tienminutengesprekken worden besproken.
Het is fijn voor uw kind(eren) als hij/zij uitgerust op school komt en goed heeft ontbeten. Dat kan hij/zij zich beter concentreren tijdens de toetsen.

Clubs op vrijdagmiddag
De leerlingen van groep 4 t/m 8 hebben vanmiddag voor de tweede keer deelgenomen aan een club. Er zijn clubs rond diverse onderwerpen, zoals schaken, filosoferen, lezen, programmeren, bewegen op muziek, toneelspelen en expressie. Hieronder een fotocollage van afgelopen middag.

 

Kinderlezingen Nemo
Ook in 2017 organiseert Nemo kinderlezingen. Deze gaan over lastige en interessante onderwerpen. De eerste lezing is al op 22 januari en gaat over de vraag wat het grootste getal is. Er is alleen plaats tijdens de middaglezing, die om 13.00 uur begint. Snel inschrijven is noodzakelijk.
Andere onderwerpen de komende periode zijn:

12 – 2: Wie bepaalt hoe laat het is?
19 – 3: Kan ik leven op patat?
09- 4: Hoe kun je overleven onder water?
21 – 5: Heeft een robot gevoel?

Meer informatie vindt u op de website van Nemo: www.nemosiencemuseum.nl/kinderlezing.

 
Fotoproject Het gezicht van 1018
Vrijdag 27 januari worden er op school foto's gemaakt voor het buurtproject Het gezicht van 1018. Een kleine 20 leerlingen heeft zich hiervoor opgegeven. De foto's zullen worden gemaakt in de speelzaal. Ouders van het ouderteam zullen de kinderen interviewen en een kort verhaal schrijven, zodat er bij de foto's ook een kort verhaal staat.​

​thema tandarts in groep 1/2, tutorlezen in groep 4 door groep 6/7, reportage Trouw, toetsen, clubs op vrijdagmiddag, kinderlezingen in NEMO, fotoproject Het gezicht van 1018

Foto's

Video's

Meer informatie