Enigma 11, 3 februari 2017

  • Gemaakt op: 8-2-2017 00:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Arjen Meijer
  • |
  • Auteur: Alan Turingschool
  • |
  • Fotograaf:  

​​​​ Nieuwsbrief 3 februari 2017

Beste ouder(s)/verzorger(s),

 In deze Nieuwsbrief kunt u lezen over de thema's in de groepen 1/2, 3 en 5. Verder een bijdrage van Laura uit groep 8 die een rekenwedstrijd op het St Nicolaaslyceum heeft gewonnen!

In de bijlage treft u een brief aan met activiteiten die vanaf maart voor leerlingen worden georganiseerd door de Witte Boei.

Rapporten en tienminutengesprekken

Vandaag krijgen de leerlingen van de groepen 2 t/m 8 hun rapport mee. In dit rapport kunt u lezen over de ontwikkeling van uw kind(eren). De uitslagen van de citotoetsen zijn bijgevoegd. Volgende week vinden de tienminutengesprekken plaats. Via DIGIduif hebben de leerkrachten u uitgenodigd om u in te schrijven.

Rapport groep 1

We hebben deze week besloten om de leerlingen van groep 1 ook een rapport te geven. We vinden het belangrijk om de ontwikkeling van de jongste kinderen in een rapport vast te leggen. In dit rapport staat hoe uw kind zich de afgelopen periode op onze school heeft ontwikkeld. U krijgt het rapport volgende week mee van de leerkracht.

Studiedagen

Op donderdag 16 februari en vrijdag 17 februari hebben de leerkrachten twee studiedagen. De leerlingen zijn deze twee dagen vrij. De volgende Nieuwsbrief verschijnt daarom iets eerder: Op woensdag 15 februari wordt deze verzonden.

Thema groep 3: de ruimte

Groep 3 leert enorm veel over de ruimte.

Brittney: André Kuipers was de eerste Nederlandse astronaut in de ruimte en  hij schreef twee boeken voor zijn kinderen en hij is een keertje in ISS geweest.

Tim: lSS is een groot apparaat, maar heel groot. Hij is nog niet af, maar als hij af zal zijn, is hij zo groot als 400 auto's en hij is heel snel. Elk stuk moest stukje voor stukje in een raket om in de ruimte te komen.

Valentijn: Een venndiagram is: twee cirkels door elkaar en in het midden van de cirkels zie je een cirkel en in die cirkel schrijf je een overeenkomst.

 

Laura (groep 8) wint rekenwedstrijd St. Nicolaaslyceum!

Leerlingen van groep 8 bezoeken veel open dagen van middelbare scholen. Een aantal leerlingen van groep 8 heeft het St. Nicolaaslyceum bezocht en meegedaan aan een rekenwedstrijd. Laura, die van alle Amsterdamse leerlingen die de school bezochten, deze wedstrijd won, vertelt hier zelf over:

Ik ben Laura. Ik zit in groep 8 en ben 11 jaar. Ik zal volgend jaar naar het voortgezet onderwijs gaan. Dus ik ging opendagen bezoeken van middelbare scholen. Toen ik naar het St. Nicolaas ging was ik in het wiskundelokaal. Daar kon je mee doen met een wedstrijd om een rekenmachine te winnen. Je moest rekenvragen beantwoorden en raden hoeveel knikkers er in een pot zaten. Dat schreef je op een briefje dat in een doos ging. Ik zelf dacht dat ik nooit zou winnen, maar het is me toch gelukt. De wiskundedocent van het St. Nicolaas kwam midden in de les met meester Martin de klas in. Ze vroeg ons of er al sommige kinderen naar het St. Nicolaas waren gegaan. Toen vertelde ze over de prijs en zei dat iemand hem heeft gewonnen en zei ze mijn naam. Dus ik kreeg de rekenmachine en iedereen kreeg een stressbal.

 

 De stand van zaken over de mijl in groep 5

Groep 5 heeft twee vaste dagen waarop de  mijl gelopen wordt. Maandagmiddag en woensdagochtend komen de kinderen standaard op hun sportschoenen of gemakkelijke schoenen naar school.  Er wordt altijd gelopen. Alleen als het heel slecht weer niet. Als een kind zich ziek voelt of met een blessure zit mag hij/zij op school blijven. Soms willen ze het proberen. In ieder geval zit het ritme van de mijl bij groep 5 er goed in.

 

Afsluiting thema groep 1/2

Gisteren hebben de leerlingen van groep 1/2 hun thema De tandarts afgesloten met een presentatie aan de ouders. Zij vertelden wat ze de afgelopen weken hebben geleerd. Onder meer dat je melkgebit bestaat uit 20 tanden en kiezen en hoe je een afspraak maakt met de tandarts.

 

Voorlichting VO door oud-leerlingen

In de afgelopen weken zijn er een aantal oud-leerlingen in groep 8 gekomen om een presentatie te geven over hun VO-school. Dat was erg leerzaam en interessant. Ze vertelden o.a. wat de voor- en nadelen van hun school zijn. Maar ook praktische, algemene dingen over het voortgezet onderwijs. We hebben geleerd wat een magister is, hoe sommige VO-scholen met I-pads werken, wat voor eten er in de kantine wordt verkocht, wat voor vakken er allemaal zijn, wat een mentor is en welke regels er zijn.

Zoë kwam vertellen over het Berlage Lyceum, Clint over het Mediacollege, Kick over het Fons Vitae Lyceum, Tomas & Matijs over Havo de Hof en Khaled & Badr over het IJburg College.

Hieronder twee foto's van oud-leerlingen tijdens hun presentatie.

 

Mededelingen Aleid Bouten (OKT)

Hierbij de informatie over de inloop op woensdagochtend voor de ouders en nog informatie voor een rots en watertraining van het OKT die start in maart.

Elke vrijdagochtend koffie- en inloop in de ouderkamer

Vanaf vrijdag 3 maart is de ouderkamer elke vrijdagochtend open van 8.30 tot 9.30. Alle ouders zijn van harte welkom om binnen te lopen voor een praatje met elkaar en met mij. Ik ben Aleid Bouten, en de ouder- en kindadviseur die verbonden is aan de Alan Turingschool.  Ouders kunnen aan mij vragen stellen over opvoeding, opgroeien, jeugdsportfonds en andere belangrijke zaken. Natuurlijk doen we dat onder het genot van een kopje koffie of thee.

Waarom begin ik niet meteen? Ik ben met vakantie in Februari. Voor dringende vragen kunnen ouders terecht bij mijn collega's van het ouder- en kindteam centrum oost.

Telefoon: 020 5555 961 of email: centrumoost@oktamsterdam.nl

Rots en watertraining voor kinderen van 7 tot 9 jaar

 Op donderdag 15 maart start er een Rots en Watertraining voor kinderen van 7 tot en met 9 jaar in het Ouder- en kindcentrum op de Kraijenhoffstraat 32.

Rots en water is een weerbaarheidstraining voor kinderen die het lastig vinden om op een kalme en duidelijke manier voor zichzelf op te komen. Het is een actieve training met veel leuke oefeningen. Er zijn 7 lessen van een uur na schooltijd.

Is dit iets voor je kind? Wees er dan snel bij want er zijn nog maar een paar plekken vrij. Je kunt je kind Inschrijven bij Bianca Stijl van het Ouder en kindteam. b.stijl@oktamsterdam.nl  of per telefoon 06-82047514.

Meer informatie over de training vind je op www.oktamsterdam.nl/ouders

Koffieochtend

Er is veel behoefte bij ouders om de koffieochtend weer te starten. Hierboven heeft u kunnen lezen dat Aleid dit voor haar rekening gaat nemen. Tot zij terug is, zullen ouders van school dit regelen. U bent vrijdag welkom van half 9 tot half 10 in de ouderkamer.

Campagne Alan Turingschool

Om onze school meer onder de aandacht van ouders te brengen die op zoek zijn naar een school voor kun kind(eren), gaan we binnenkort een campagne starten. Er worden flyers gedrukt, op de website komen foto's en filmpjes en we gaan actief de buurten rond school in om onze school te promoten. We worden hierbij ondersteund door een aantal actieve ouders.

 

Kinderlezingen Nemo

Ook in 2017 organiseert Nemo kinderlezingen. Deze gaan over lastige en interessante onderwerpen. De eerste lezing is al op 22 januari en gaat over de vraag wat het grootste getal is. Er is alleen plaats tijdens de middaglezing, die om 13.00 uur begint. Snel inschrijven is noodzakelijk.

Andere onderwerpen de komende periode zijn:

12 – 2: Wie bepaalt hoe laat het is?

19 – 3: Kan ik leven op patat?

09- 4: Hoe kun je overleven onder water?

21 – 5: Heeft een robot gevoel?

 

Meer informatie vindt u op de website van Nemo: www.nemosiencemuseum.nl/kinderlezing.

 

 

​rapporten, studiedagen, thema in groep 3, Laura wint rekenwedstrijd, afsluiting in groep 1/2, voorlichting VO door oudleerlingen, vrijdagochtend koffie inloop ouderkamer v.a 3 maart, aanbod Rots en watertraining, campagne Alan Turingschool, kinderlezingen NEMO

Foto's

Video's

Meer informatie