Enigma 12, 10 maart 2017

  • Gemaakt op: 10-3-2017 00:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Arjen Meijer
  • |
  • Auteur: Eva Naaijkens
  • |
  • Fotograaf:  

Welkom op de
Alan Turingschool!

Nieuwsbrief 10 maart 2017

Beste ouders,

Hierbij al weer de nieuwsbrief van maart. Er is weer veel gebeurd in en om de school; dat willen we graag met jullie delen.

Nieuwe buitenschools opvang

Midden 2017 gaat ook Woest Zuid van start in de Alan Turing school. School is afgelopen en binnen vijf minuten sta je in het vernieuwde honk van WZ Alan Turing. Woest Zuid is dé sportieve club voor kinderen van 4 t/m 12 jaar, waar zij de lol van bewegen, samen sporten en buiten spelen ontdekken. Dit doen de kinderen onder aanmoediging van sportieve jongens en meiden die niet langs de kant blijven staan. In hechte samenwerking met de school zetten zij bij Woest Zuid elke middag na school een passend programma neer voor zowel jonge als oudere kinderen.   

Nieuwe schoolbibliotheek

Zoals u heeft gezien hebben wij een nieuwe schoolbibliotheek ingericht in de aula. We willen graag dat onze leerlingen leesplezier ontwikkelen. Ook willen we het mogelijk maken dat ouders gezellig een boekje kunnen lezen samen met hun zoon of dochter. De oude boeken die niet zijn opgehaald doneren we aan de vrouwenopvang. Enkele ouders hebben inmiddels aangeboden te willen helpen bij het opnieuw plastificeren en het op alfabetische volgorde zetten van leesboeken vanaf M6 leesniveau.

 

Nieuws van de Voorschool

Op de voorschool konden we niet om het thema  'carnaval' heen. De kinderen mochten verkleed naar school komen. We hebben gehost, gedanst, confetti gestrooid, geschminkt en veel plezier gehad...

 

 Het thema 'dieren' in groep 1/2A

Vorige week zijn de kinderen in de onderbouw begonnen met het nieuwe thema 'dieren.' Tijdens dit thema komen er vier categorieën dieren aan bod: de zeedieren, de boerderijdieren, de huisdieren en de roofdieren. De kinderen leren van alles over de leefomgeving en de kenmerken van deze soorten dieren. In de themahoek kunnen de kinderen de dieren categoriseren en de leefomgeving van deze dieren ontwerpen. Dit doen de kinderen zelfstandig aan de hand van themalessen en afbeeldingen uit boeken.

 

Iedere week staat er één dier centraal. In de afgelopen week was dat het schaap. De kinderen leren meer over dit dier tijdens de themalessen. Zo weten de kinderen nu dat er van de schapenvacht wol wordt gemaakt en van wol nieuwe kleding gemaakt kan worden. De kinderen hebben zelf kledingstukken geknutseld die zij graag zouden willen dragen. Iedere week wordt er een gezamenlijk groepswerk door de klas gemaakt. Dit zijn schilderijen van de dieren. Deze schilderijen hangen voor onze klas op het bord.

Groep 3

Schatkaarten maken met theezakjes, schatkisten maken en ontdekken hoe je munten het beste schoon kunt maken. Het thema 'de Schat' in is in volle gang!

 

 Groep 6/7

Op dit moment is groep 6/7 bezig met het thema '80 jaar oorlog' . Daarom maken de kinderen een wapenschild. Ze zijn hier zeer serieus en enthousiast mee bezig geweest. De resultaten van hun prachtige werk zijn binnenkort te bewonderen in de school.

 

Schaken

Zondag aanstaande is de voorronde van het Amsterdamse schoolschaakkampioenschap. Boudewijn en Pieter hebben een gemotiveerd team klaar weten te stomen voor dit toernooi. In ieder geval met de volgende leerlingen gaan we een gooi doen naar plaatsing voor de volgende ronde: Dries, Laura, Gabriella, Simon & Clement

Het toernooi vindt zondag as plaats in het Cygnusgymnasium en start ongeveer om 13.30 uur.  Morele support is altijd welkom!

 WK Shorttrack 2017.

Groep 7 en 8 waren vandaag aanwezig bij het WK shorttrack.

Het was een combinatie van topsport, spektakel en entertainment zorgde voor een kolkend Ahoy.' De leerlingen van groep 7 en 8 konden daar vandaag heerlijk van genieten.

 

 

​nieuwe buitenschoolse opvang, nieuwe schoolbibliotheek, nieuws uit Voorschool, groep 1/2, groep 3, groep 6/7, schaken, WK shorttrack

Foto's

Video's

Meer informatie