Enigma 8, 9 december 2016

  • Gemaakt op: 9-12-2016 00:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Arjen Meijer
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  

​​Nieuwsbrief 9 december 2016

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Sinterklaas is vertrokken. We kijken terug op een mooie Sinterklaasviering. De sfeer was uitstekend en Sint voelde zich erg welkom op onze gezonde school. Ondertussen hebben ouders en collega's onze school in kerststemming gebracht. In de centrale hal ziet het er fantastisch en stemmig uit. Dank voor alle hulp.

In deze nieuwsbrief leest u over het aanstaande afscheid van juf Saskia, de thema's in de groepen 4 en 5 en over kerst.

Afscheid juf Saskia
Beste ouders/verzorgers,
Per januari ga ik stoppen als groepsleerkracht in groep 1/2 a. Ik vind dit een moeilijke beslissing, want ik heb met veel plezier met de kinderen in groep 1/2 gewerkt. De reden van mijn vertrek is mijn gezondheid; deze is op dit moment niet optimaal en daar heb ik last van tijdens mijn werk. Ik hoop dat er een nieuwe fijne leerkracht voor de groep en duo-collega voor juf Lianne wordt gevonden.
Vriendelijke groeten.

Saskia Vos 

Nieuwe collega
Door het vertrek van juf Saskia is er een vacature ontstaan in groep 1/2. Tot onze eigen verrassing is deze zeer snel ingevuld door een collega van de Jozefschool. Ze was zeer enthousiast en heeft meteen haar baan opgezegd. Ze heet Eva de Beijer en komt vanaf 9 januari ons team versterken. Eva heeft een grote ervaring in de onderbouw van de basisschool en staat achter ons concept. We zijn ontzettend blij dat we deze vacature konden opvullen gezien het grote lerarentekort. We wensen Eva veel succes en plezier op de Alan Turingschool.

Kerst
Kerstmarkt
Dinsdag 20 december organiseren wij de jaarlijkse kerstmarkt. Ook dit jaar is er in iedere klas weer iets spannends te doen of leuks te beleven. Dat wilt u toch niet missen? De deuren gaan om 15.00 uur open en de markt sluit om 16.30 uur. Ouders/verzorgers bezoeken samen met hun kind de kerstmarkt. Het is niet de bedoeling dat kinderen alleen rondlopen. De opbrengst willen we gebruiken om Klooikoffers aan te schaffen. Klooikoffers zijn koffertjes waarin steeds één stuk gereedschap de hoofdrol speelt en waar verder genoeg materialen, uitleg en voorbeelden in zitten om samen mooie dingen te maken. Wij hebben ontzettend veel zin om daarmee aan de slag te gaan! Voor meer informatie kunt u kijken op: https://lekkersamenklooien.nl/lekkersamenklooien/klooikoffers-het-plan/

Het betaalmiddel van de kerstmarkt zijn Sterren. Op één Sterrenkaart staan 5 sterren. De kaarten kosten € 2,50 per stuk.
U kunt de Sterrenkaarten kopen in de hal vanaf vrijdagochtend 11 december t/m dinsdagochtend 15 december van 08.30 uur - 09.00 uur.
Ook tijdens de kerstmarkt zijn er natuurlijk strippen te koop.

Het kerstdiner
Op donderdag 22 december is het jaarlijkse kerstdiner. Daarvoor nemen de kinderen woensdag 21 december een eigen set bestek, bord en beker (voorzien van naam) mee. Donderdagmiddag zijn alle groepen vrij. Het kerstdiner is dan van 17.30 uur tot 18.30 uur, inloop (eten brengen) vanaf 17.15 uur.  Tijdens het kerstdiner in de groepen is er een kerstborrel voor ouders verzorgd door ouders in de kleuterspeelzaal.
NB vrijdag 23 december is een gewone lesdag!

Kastelen bouwen in groep 4
Als het thema "middeleeuwse kastelen" is in de groep, moet er natuurlijk ook gebouwd worden. Dus hebben de leerlingen van groep 4 afgelopen week een enorm kasteel gebouwd. Van stroken papier hebben ze cilinders gemaakt. Deze zijn voorzien van kantelen, ramen, deuren en zelfs een ophaalbrug. De grootste verrassing was dat het kasteel met het Sinterklaasfeest helemaal gevuld was met cadeautjes voor de kinderen. Dank u Sint en Piet.

 

De eerste surprise van groep 5

In groep 5 maken de kinderen voor het eerst een surprise voor elkaar. Daarbij maken zij een gedicht van minimaal 4 regels. Ze mogen, omdat het de eerste keer is, geholpen worden. Elk jaar is het weer een verrassend resultaat.

De kinderen hebben dit jaar binnen het thema: "Het Middeleeuws kasteel" een surprise gemaakt. De resultaten waren geweldig. Er was een surprisetafel met kastelen, ridderhelmen, zwaarden en schilden.

 

Fietsen op het schoolplein
Op het gehele schoolplein is fietsen niet toegestaan. Dit in verband met veiligheid. Er mag ook niet gefietst worden op het smalle pad langs school aan de kant van de Poolstraat.

Toiletbezoek
De toiletten op school zijn regelmatig zeer vies. We hebben besloten om zowel beneden als boven de urinoirs te verwijderen. Verder hebben de leerlingen instructie gekregen over het gebruik van het toilet en hangen er in de wc's kaarten waarop staat hoe leerlingen met de toiletten moeten omgaan. In de bijlage treft u de kaart aan die in de toiletten hangt.

De Witte Boei
In de kerstvakantie organiseert De Witte Boei diverse activiteiten. In de bijlage bij deze Nieuwsbrief treft u een uitnodiging aan kerstkransjes te komen maken. Ook zit er een oproep bij deze Nieuwsbrief voor een kidspanel. Iets voor uw dochter of zoon?

​afscheid juf Saskia, nieuwe vacature, kerst, kastelen bouwen in groep 4, De eerste surprise van groep 5, Fietsen op het schoolplein, toiletbezoek, De Witte Boei

Foto's

Video's

Meer informatie