Enigma 5, 28 oktober 2016

  • Gemaakt op: 28-10-2016 00:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Arjen Meijer
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  

​​Informatieochtend nieuwe ouders

Aankomende woensdagochtend organiseren Martin en ik een informatieochtend voor nieuwe ouders/verzorgers. Het is ontzettend fijn als u uw buutgenoten hierop zou willen attenderen:

Martin Bootsma en Eva Naaijkens geven een presentatie over ons nieuwe schoolconcept. Ook geven wij een rondleiding. Deze bijeenkomst is voor aspirant ouders.

Aanmelden: alanturing.info@askoscholen.nl

Datum: 2 november 2016

Tijd: 9.00 uur t/m 10.30 uur.

De Alan Turingschool heeft ook een Facebookpagina.

Zou u onze berichten actief zou willen delen? Wij danken u hartelijk voor uw medewerking.

 Sint en Piet

Binnenkort komt Sinterklaas weer naar Nederland. Er wordt stevig gediscussieerd over de rol en uiterlijk van Piet. De Alan Turingschool ontvangt op 5 december Sint met twee Pieten. Deze Pieten hebben roetvegen. Mocht u hierover vragen hebben, dan kunt u langskomen bij de schoolleiding.

Show what you know (groep 3)

 

Wellicht heeft u ze al gezien: die gele memo-velletjes, geplakt op een bord, met allerlei cryptische krabbels erop. Het zijn de Show-what-you-know-blaadjes. Hierop laten de kinderen zien wat ze geleerd hebben. Ook in groep 3 kan dat, ook al kunnen de kinderen nog maar een klein beetje schrijven.

Op de foto is te zien dat ze geleerd hebben dat er een boom uit een noot komt, dat een boom water in zich heeft, dat de bladeren vallen als de temperatuur daalt. Ook hebben ze leren splitsen, sommen met plus en min gemaakt, nieuwe letters geleerd en daar woorden mee leren schrijven.

Laptops (nieuws uit groep 4)

 

Verschillende Amsterdamse scholen hebben van ABN-AMRO een gift gekregen in de vorm van laptops. De scholen deden namelijk mee het wereldrecord Programmeren in de Klas, het Codeuur. Wij hebben 15 laptops gekregen.

Wij hebben de laptops meteen ingezet om woordenschat te oefenen in de klas. Deze oefening op de computer hoort bij de methode Staal. Nu kunnen alle kinderen in de klas gelijktijdig achter de computer. Dat is heel prettig.

Herfst in 1/2A

Eikels, kastanjes, dennenappels, besjes, takken, spinnen, eekhoorns en vooral heel veel bladeren. Dat is wat de kinderen maandag zagen toen ze binnenkwamen in de klas. Samen met hun ouders konden ze plaatjes die ze op een papier hadden in het echt zoeken in de klas.

De rest van de week hebben we veel geleerd over de herfst. Zijn de bladeren groen in de herfst en waarom vallen de bladeren van de bomen? Waar halen dieren in de herfst hun eten vandaan? Om op deze en andere vragen antwoord te krijgen kwam een juf van het NME (Natuur en Milieu Educatie) samen met de kinderen een herfstwandeling maken in de buurt. 

Met de spullen die we thuis en tijdens de herfstwandeling hebben verzameld maken we nu in de rekenhoek heksensoep om een heks die in het bos woont een handje te helpen.  

Op weg naar Mars

De kinderen in de groepen 4 t/m 8 leren de komende weken veel over het zonnestelsel. Een interessante website met veel informatie voor kinderen is de site van ESA: http://www.esa.int/esaKIDSnl/index.html

DIGIduif

De Alan Turingschool gaat overschakelen op digiDUIF. Met dit systeem kunnen we nog beter met u communiceren. U kunt bijvoorbeeld uw kind via dit digitale systeem ziek melden en wij kunnen eenvoudig informatie onder de ouders verspreiden. U heeft allemaal een brief ontvangen met daarin informatie om uw account te activeren. We merken dat al veel ouders dit hebben gedaan. Dat vinden we geweldig. We hopen dat iedereen dit zo snel mogelijk doet, zodat we digiDUIF volop kunnen gebruiken.

 Gezonde traktaties

 

Op een gezonde school horen gezonde traktaties. Kijk maar eens naar het prachtige voorbeeld van Jarod (groep 6/7)

Schoolbel en op tijd komen

Al enkele weken gebruiken we op school een schoolbel. Die gaat 5 minuten voor aanvang af, zodat iedereen weet dat de lessen 5 minuten later zullen beginnen. Ook bij aanvang van de lessen gaat de bel af. Op dat moment moeten de leerlingen in hun lokaal zijn. Er komen zowel 's morgens als 's middags leerlingen te laat. De lessen beginnen 's morgens om 08.30 uur en 's middags om 13.00 uur.

Nederlands spreken binnen de school

Wij willen alle ouders verzoeken binnen de school Nederlands te praten met elkaar en hun kinderen. Wij vinden het spreken van Nederlands belangrijk voor de taalontwikkeling van iedereen en het sluit anderen niet buiten.

Activiteiten Ouderkamer

Vrijdag 4 november, 9.00 - 10.00 uur

Themabijeenkomst over regels en grenzen stellen bij kinderen.

Woensdag 9 november, 8.45 - 10.45 uur

Workshop "leren luisteren".

Hoe blijft de communicatie tussen jou en je kind prettig.

Meer info en opgeven bij Aleid Bouten (ouder kind adviseur)  a.bouten@oktamsterdam.nl

Woensdag 16 november, 8.45 - 10.45 uur

Workshop "ruzie maken"

Wat te doen als je kind vaak ruzie maakt.

Meer info en opgeven bij Aleid Bouten (ouder kind adviseur)  a.bouten@oktamsterdam.nl

​informatieochtend nieuwe ouders, Sint en Piet, show what you know, laptops, herfst in groep 1/2A, Op weg naar Mars, digiduif, gezonde traktaties, schoolbel, Nederlands praten,  activiteiten ouderkamer

Foto's

Video's

Meer informatie