Enigma 1 2016-2017

 • Gemaakt op: 26-8-2016 00:00
 • |
 • Gewijzigd op:
 • |
 • Geplaatst door: Alex Kossenberg
 • |
 • Auteur: Eva Naaijkens
 • |
 • Fotograaf:  
​​Welkom op de Alan Turingschool
Beste ouders en leerlingen, via deze nieuwsbrief willen we jullie van harte welkom heten op de Alan Turingschool.  De schoolleiding en het lerarenteam zijn klaar om het nieuwe schooljaar te starten. Een frisse wind door de school, waarin goed onderwijs en een sterke relatie tussen leerkracht en leerling centraal staan. De Alan Turingschool plaatst het onderwijs in het hier en nu door in te spelen op maatschappelijke en technologische veranderingen, zodat onze leerlingen klaargestoomd worden voor een mooie toekomst. Wij hopen dat u allemaal een goede zomervakantie heeft gehad en wensen iedereen een fijn en gezond schooljaar!

 
Gezonde School
De Alan Turingschool is een gezonde school. Naast het opdoen van cognitieve vaardigheden is het van belang dat kinderen tijdens schooltijd bewegen. De school is een plek waar kinderen sociale vaardigheden op kunnen doen zoals sportiviteit, goed omgaan met elkaar, grenzen verleggen en het naleven van regels. We zorgen voor een gezonde geest in een gezond lichaam en gezonde onderlinge verhoudingen.

 
Eten en drinken voor uw kinderen
U kunt ons hierbij helpen door gezond eten en drinken mee te geven aan uw kind(eren).  In de ochtendpauze wordt er door alle leerlingen groente of fruit gegeten en wat gedronken. Wij vragen ouders dit hapklaar mee naar school te geven, zodat de juf of meester de kinderen hier niet meer mee hoeft te helpen. Het bakje kan bijvoorbeeld gevuld worden met aardbeien, stukjes appel, een trosje druiven, stukjes kiwi of ander fruit dat uw kind lekker vindt. Rauwkost kan natuurlijk ook. Denk bijvoorbeeld aan komkommer, radijsjes of worteltjes. Als drinken geven wij de voorkeur aan water of dranken zonder suiker. Als een leerling aan het fruit echt niet voldoende heeft, mag er daarnaast nog een ander gezond tussendoortje worden gegeten.

 
Wij willen u daarnaast vragen om een gezond lunchpakket aan uw kind mee te geven. Door voldoende en goed te lunchen zijn kinderen ’s middags weer in staat om zich goed te concentreren. Een gezonde lunch bestaat bijvoorbeeld uit volkoren- of bruinbrood, halvarine en niet te veel of te vet beleg. Als drinken geven wij de voorkeur aan water of dranken zonder suiker. Daarnaast kunt u eventueel fruit en/of groente meegeven.

 
Bewegingsonderwijs 
Op de Alan Turingschool vinden wij sport en bewegen heel belangrijk. Het is leuk en geeft kinderen een goed gevoel. Kinderen die sporten en bewegen voelen zich gezonder, fitter, sterker en leren spelenderwijs tal van vaardigheden. Wij vinden het belangrijk dat leerlingen kennis maken met verschillende sporten en dat ze leren dat sporten leuk is. Uiteraard zijn er op school speel- en gymlessen voor alle leerlingen. Daarnaast krijgen de leerlingen uit groep zes zwemles tijdens schooltijd. Verder gaan we elke dag een mijl lopen tussen de lessen op school door. Even energie kwijtraken, ontspannen en  daarna weer fris verder met de leerstof.  Zo zorgen we ervoor dat onze leerlingen fit en geconcentreerd blijven.

 
Trakteren
Wij promoten gezond trakteren. We hopen op de medewerking en het enthousiasme van alle ouders om op deze manier bij te dragen aan de gezondheid van onze leerlingen. Ouders kunnen daarnaast voor meer ideeën het boek ‘Feest! 46 traktaties voor school of thuis’ van het Voedingscentrum raadplegen. Dit boek staat vol met leuke en gezonde traktatie-ideeën en is op school te leen. 

 
Voorbeelden van goede traktaties zijn: 
 • Non-food: stuiterballen, potloden, fluitjes, stickers, kleurboekje of bellenblaas. 
 • ​Kleine porties eten, liefst gekozen uit de Schijf van Vijf: (versierd) vers fruit (appel, mandarijn) of (versierde) groente (worteltjes, reepjes paprika). 
 • Kleine porties van producten die niet te vet of te zoet zijn, zoals een doosje rozijntjes of een handje popcorn, rijstwafels, soepstengels, plak peperkoek, mini eierkoek, een rolletje met kleine snoepjes (zuurtjes, dropjes), dropveter of dropsleutel of een klein zakje met spekjes.

 
Uitnodiging soeplunch 31 augustus
De eerste woensdagmiddag van het schooljaar organiseert het ouderteam weer de jaarlijks terugkerende soeplunch en u bent van harte uitgenodigd. Een moment om vakantieverhalen uit te wisselen, kennis te maken met de nieuwe ouders en ze welkom te heten onder het genot van een kop zelfgemaakte soep. 

 
Houd u van koken en wilt u een pan soep maken? Laat het ons weten! U kunt ons aanspreken op het schoolplein of het aangeven bij de leerkracht van uw kind. 
De soeplunch is voor leerkrachten, ouders én kinderen op woensdagmiddag 31 augustus vanaf 12.30 op het schoolplein (bij slecht weer is het binnen in de centrale hal). 

 
Iedereen is welkom! We hopen van harte u te mogen begroeten. 

 
Mascha, Pascale, Ineke, Marieke, Yvon, Adrienne, Najat en Fiona

 
Tussenschoolse opvang -  coördinator gezocht
Over enkele weken gaat Naima stoppen met haar werk als TSO coördinator, omdat ze in verwachting is en met verlof gaat. Haar kinderen zitten ondertussen niet meer op onze school, dus zal ze daarna ook niet meer terugkeren. Via deze weg willen we Naima nogmaals feliciteren met haar gezinsuitbreiding. 
Wij zijn nu op zoek naar een nieuwe TSO coördinator en nodigen u van harte uit contact met ons op te nemen als u interesse heeft. 
Het gaat om 4 dagen in de week (woensdag niet) van 11.45 tot 13.15 uur. De rol van coördinator is:
 • het sturen van de overblijfvrijwilligers;
 • het aanspreekpunt zijn voor ouders en leerkrachten;
 • ​het bijhouden van de administratie.

 
Heeft u zin om, tegen vergoeding, onze TSO te versterken? Neem dan contact met ons op via de administratief medewerker van de Alan Turingschool. 

 
Thematisch onderwijs
Maandag starten ook de eerste thema's van het nieuwe schooljaar. Er wordt gewerkt aan de volgende thema's:
 • Groep  1/ 2: familie
 • Groep 3: de nieuwe groep
 • Groep 4 t/m 8: het plantenrijk
De kinderen in groep 1/2 leren tijdens het thema familie wie er tot hun familie behoren en wat hun familienaam betekent en waar die vandaan komt.
De kinderen in groep 3 maken zelfportretten en leren wat een stamboom is en gaan deze maken van hun eigen familie.
De kinderen in de groepen 4 t/m 8 leren wat de vijf hoofdgroepen zijn waarin je planten kunt onderverdelen. Verder maken ze kennis met het begrip fotosynthese en kunnen in eigen woorden uitleggen wat fotosynthese is. 
Aan de thema's worden diverse activiteiten en lessen gekoppeld. U kunt hierbij denken aan woordenschat, begrijpend lezen en luisteren, creatieve opdrachten en het maken en houden van presentaties. 

 
Schooltijden
Na de zomervakantie zien de schooltijden op de Alan Turingschool er als volgt uit: 
 • Maandag van 8.30 uur tot 12.00 en van 13.00 uur tot 15.00 uur
 • Dinsdag van 8.30 uur tot 12.00 en van 13.00 uur tot 15.00 uur
 • Woensdag van 8.30 uur tot 12.30 uur
 • Donderdag van 8.30 uur tot 12.00 en van 13.00 uur tot 15.00 uur
 • Vrijdag van 8.30 uur tot 12.00 en van 13.00 uur tot 15.00 uur
Tien minuten voordat de school begint gaat de deur open. Na school komen de kinderen naar buiten en kunt u hen op het schoolplein opwachten.

 
Meer informatie? 
Voor meer informatie rond de nieuwe Alan Turingschool kunt u kijken op onze website of Facebook pagina. Tevens zult u aan het begin van het schooljaar een brief ontvangen (per mail) waarin de Stichting Vrienden van de Alan Turingschool u informeert over belangrijke zaken, zoals de vrijwillige ouderbijdrage. 

 

​Welkom-gezonde school-eten en dinken-bewegingsonderwijs-trakteren-soeplunch-tso-thema's-schooltijden.​

Foto's

Video's

Meer informatie