Extra nieuwsbrief

 • Gemaakt op: 25-6-2016 17:00
 • |
 • Gewijzigd op:
 • |
 • Geplaatst door: Chiquita Bentvelzen
 • |
 • Auteur: Mgr. Bekkersschool
 • |
 • Fotograaf: Mgr. Bekkersschool

Beste ouders,

De afgelopen weken is er achter de schermen heel hard gewerkt aan de groepsindeling en de personele bezetting op de Mgr. Bekkersschool. Zoals u in een eerdere nieuwsbrief heeft kunnen lezen zaten wij in spanning te wachten op toekenning van de schakelklassubsidie. Met deze subsidie konden wij namelijk een extra groep formeren. ​

Helaas hebben we de subsidie niet ontvangen van de gemeente. Hierover zijn wij zeer teleurgesteld. We gaan, met ondersteuning van ASKO een bezwaarprocedure starten. Zulke procedures zijn vaak traag en we weten niet of we het extra geld uiteindelijk wel of niet zullen krijgen. Gelukkig heeft ASKO toegezegd om garant te staan voor een groot deel van het bedrag. Dit bericht ontvingen wij begin deze week. Daar zijn we erg blij mee! Nu kunnen we toch die extra groep maken. We zijn dus opnieuw aan het puzzelen gegaan met de verdeling van het aantal groepen, leerlingaantallen en leerkrachten.

Het hele proces van de groepsindeling hebben we steeds in goed overleg gedaan met de leerkrachten en de MR (hierin zitten leerkrachten en ouders).

De wens om de huidige 5/6 combinatie niet als groep door te laten gaan was een sterke wens van zowel leerkrachten als ouders. Daarnaast streven we met elkaar naar een rustige verdeling van groepen waarbinnen het voor alle leerlingen optimaal is. Het lukt helaas nooit om alle groepen even groot te maken. We hebben te maken met verschillende leerlingaantallen in verschillende leerjaren. Daarnaast hebben we te maken met fulltime en parttime leerkrachten en we hebben te maken met personele wisselingen.

U ziet in het overzicht dat er enkele namen van leerkrachten ontbreken en dat er nieuwe namen bij zijn gekomen. Verderop in deze extra nieuwsbrief leest u de persoonlijke berichten van zowel de leerkrachten die de Bekkers gaan verlaten. Door het huwelijk van juf Maartje volgt haar stukje later. Juf Dineke komt volgend schooljaar ons team in de onderbouw versterken. Zij stelt zich aan u voor.

Ook leest u dat er nog een aantal plekken niet zijn ingevuld. De gesprekken voor deze vacatures zijn op dit moment in volle gang en zodra wij de namen hebben van de nieuwe teamleden laten wij u dat zo snel mogelijk weten. Wij gaan ervan uit dat wij voor elke groep een goede en leuke leerkracht gaan vinden.

Op dit moment zijn we ook nog druk met hetsamenstellen van de leerlinglijsten, de verdeling van de kinderen in de groepen. Verderop in deze nieuwsbrief kunt u lezen hoe wij dat aanpakken. Omdat dit proces zeer zorgvuldig moet gebeuren vragen wij u nog even geduld voor de definitieve overzichten van de leerlingen per groep. Wij hopen deze in de loop van volgende week uit te kunnen delen.

Het aantal leerlingen per groep verschilt behoorlijk. Dit komt omdat we dit jaar geen combinatieklassen maken. Dit is een keuze die wij als team en MR hebben gemaakt. Voor groep 5 wordt extra ondersteuning gerealiseerd door de inzet van juf Melissa onze onderwijsassistent. Voor de groepen 7 en 8 zal de ondersteuning door de inzet van de eigen leerkrachten gebeuren en Danielle, de Intern Begeleider van de Bovenbouw.

In onderstaand overzicht kunt u zien tot welke keuze we zijn gekozen.
Groepsindeling20162.jpg

Indeling groepen, hoe wij dat doen
Het einde van het schooljaar nadert, met dit gegeven hebben wij ons de laatste weken gebogen over de groepsindeling. Kinderen indelen in nieuwe groepen is een ingewikkelde klus en moet zorgvuldig gebeuren. We houden rekening met verschillende criteria. Wij kijken als school zorgvuldig naar de individuele belangen van de kinderen, maar ook of het totaal plaatje klopt. Het leerproces van de leerlingen staat hierbij centraal.
Zaken waarmee wij rekening houden zijn bijvoorbeeld:

 • Goede mix tussen kinderen die makkelijk leren en leerlingen die meer moeite hebben met de lesstof.
 • We proberen rekening te houden met vriendschappen, echter het leerproces van de leerlingen is topprioriteit
 • De verdeling tussen jongens en meisjes.
 • Liever niet bij broertjes/ zusjes in de klas.

Door deze zorgvuldige afweging creëren wij klassen met een fijne sfeer en een goed leer/ werkklimaat, zodat wij het beste uit de leerlingen kunnen halen.

Lieve ouders en kinderen van de Bekkersschool

16 jaar geleden kwam ik via juf Irene werken op de MGR Bekkersschool. Zij belde me op om te vragen of ik al een baan had. Ik was net afgestudeerd. Na een kort gesprek met de toenmalige directeur kwam ik hier werken. Het is een enorm leuke tijd geweest. Dat blijkt ook wel uit het feit dat de 16 jaar omgevlogen zijn. Nu heb ik besloten dat het tijd wordt voor iets nieuws.

Via de mobiliteit ben ik gaan solliciteren en zo kwam ik terecht bij De Boomgaard. Na de zomervakantie ga ik daar aan de slag. Ik vind het spannend maar heb er ook heel veel zin in!

Ik denk terug met heel veel leuke herinneringen aan de Bekkersschool en zal de ouders en zeker de kinderen en mijn collega’s erg missen.

Veel liefs Juf Dana

Beste ouders van 1-2 A,

Zoals jullie weten heb ik drie jaar in Indonesië op een internationale school gewerkt. Dat was een geweldige tijd. Niet alleen Nederland maar ook Indonesië voelt voor mij als een thuis. Dit jaar heb ik mij gerealiseerd dat ik Indonesië erg mis.

De school in Jakarta biedt mij nu de kans om weer terug te komen. Ik mag daar les gaan geven aan een groep 1 en ik heb besloten deze kans te grijpen.

Het was echt even wennen om dit jaar weer voor het eerst in Nederland te wonen. Met name de winter was even pittig. Maar ik ben iedere dag met plezier naar mijn werk gekomen. Op de Bekkersschool heb ik mij vanaf het begin helemaal thuis gevoeld.
Ik heb het team als enorm inspirerend, warm, open, gezellig en vertrouwd ervaren. Ik kan hier echt mezelf zijn. Uiteraard ga ik de kinderen uit 1-2 A enorm missen. Het is een groepje enthousiastelingen en ik vind het allemaal superkanjers.

Lieve ouders, ik hoop dat jullie mijn beslissing begrijpen.

Liefs,

Marloes

Beste ouders en verzorgers (van 1D),

Graag wil ik het volgende met jullie delen. Vorige week is mij een baan aangeboden door een directeur waar ik eerder voor heb gewerkt. Deze baan wil ik niet laten schieten; ik mag daar een nieuwe school starten en helpen opbouwen en er liggen kansen en doorgroeimogelijkheden waar ik heel enthousiast van word. Bovendien is de baan in Utrecht (waar ik woon) en scheelt dat mij straks ongeveer 1,5 uur reistijd per dag. Dit betekent helaas dat ik vanaf volgend schooljaar niet meer op de Bekkers werk.

Ik zeg helaas, want met pijn in mijn hart heb ik deze keuze gemaakt; ik vind het echt jammer om jullie te verlaten. In de eerste plaats omdat ik hier met ongelofelijk veel plezier heb gewerkt, maar ook omdat zoveel ouders en de directie (lees: Judith) heel hard hun best hebben gedaan om mij hier te houden. En dat was gewoon gelukt en dat vind ik echt te gek. Daarom doet het ook extra pijn om nu alsnog deze keuze te maken.

Dit was verreweg (en dat meen ik echt) mijn leukste klas kinderen ooit! Stuk voor stuk zijn het ontzettend lieve gezellige en grappige kinderen en wat kunnen ze hard werken en goed helpen! Ik zal de kinderen ontzettend missen en u en de collega's ook! Heel erg bedankt voor de fijne tijd.

Ik heb het volste vertrouwen in de collega's die de kinderen verder in hun ontwikkeling gaan begeleiden. Ook de nieuwe collega Dineke die de juf wordt van 1-2a is een super aardige juf met hart voor kinderen. Samen met de andere onderbouwcollega's hebben we groep 1d mooi verdeeld over de 3 kleutergroepen: 1/2 a, 1/2b en 1/2c. U ontvangt hierover zo snel mogelijk bericht.

Verder wens ik u alle liefde en geluk van de wereld voor de toekomst toe. Ik kom zeker nog een keer terug om te kijken hoe het iedereen vergaat! Voor nu nog even geen afscheid, want ik wil nog een paar weken genieten van mijn tijd hier met deze leuke kinderen en ze straks goed voorbereiden op volgend schooljaar.

Veel liefs,

Lieke

LIEVE KINDEREN EN OUDERS,
De afgelopen jaren heb ik les gegeven aan de kleuters vanuit mijn hart. Ik heb geprobeerd jullie hoger te laten vliegen. Ik heb jullie verlegen, vrolijk, verdrietig, eigenwijs, boos, moe, vol energie, trots en stoer gezien.
Maar... ik heb jullie vooral iedere dag zien groeien en stralen! Met veel plezier kwamen jullie iedere dag weer naar school. Opgewekt met een grote glimlach kwamen jullie de klas binnen wandelen.
Dat wat ik alle lieve kinderen wil meegeven die bij mij in de kleuterklas hebben gezeten is:

"HET MOOISTE WAT JE KUNT WORDEN IS JEZELF!"
In je hoofd kun je alles, fietsen naar de maan, boven op de wolken staan. knuffelen met je handen los, lopen door een donker bos, vechten als een tijger, dansen met de elfjes, afscheid nemen zonder tranen, alles gaat vanzelf...

Via deze weg wil ik de ouders bedanken voor het fijne contact, de goede samenwerking en de mooie momenten samen. Ik hoop jullie in de toekomst nog eens tegen te komen want uit het oog is voor mij zeker niet uit het hart... Ik wens jullie al het moois toe voor nu maar zeker ook in de toekomst.
Liefs voor jullie allen!
JUF JOYCE

Even voorstellen:

Ik ben (juf) Dineke Groenhof en kom, na de zomervakantie, in groep 1-2 werken. Na 11 jaar op een andere ASKO-school gewerkt te hebben, en afgelopen schooljaar op twee verschillende scholen, maak ik nu de overstap naar de Mgr. Bekkersschool. Een nieuw avontuur waar ik ontzettend veel zin in heb!

Even kort over mijzelf; ik ben 32 jaar, getrouwd en kom met het openbaar vervoer naar Amsterdam. Ik ben zelf woonachtig in Zaandam en kom iedere dag naar onze hoofdstad om de Amsterdamse kinderen een mooie start van hun schoolloopbaan te geven. Ik ben een ervaren kleuterjuf en hoop met mijn ervaring een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van de school en, in het bijzonder, het kleuteronderwijs.

Wilt u meer over mij te weten komen en mij een beetje beter leren kennen? Kom dan, na de zomervakantie, gerust eens een keertje langs om kennis met mij te maken!

Groeten, (juf) Dineke

​Groepsindeling

Foto's

Video's

Meer informatie