Nieuwsbrief 10 april

 • Gemaakt op: 10-4-2015 00:00
 • |
 • Gewijzigd op:
 • |
 • Geplaatst door: Marion Schram
 • |
 • Auteur:  
 • |
 • Fotograaf:  

​De Lente is nu echt begonnen. Het is heerlijk weer om buiten te spelen. We kunnen niet wachten op het nieuwe speelplein. In de meivakantie zijn alle werkzaamheden gepland zodat na de vakantie we een prachtig nieuw plein hebben. Fijn ook dat het zand de school uit gaat. Alle klassen krijgen na de zomer een zogenaamde 'buitenspeeltas" met materiaal om buiten te spelen. Juf Mariëlle is in de gymzaal bezig met het aanleren van nieuwe spellen voor buiten met dit materiaal.

In deze Nieuwsbrief meer informatie over de Koningsspelen op vrijdag 24 april, informatiemomenten over de schooltijden per volgend schooljaar en onze nieuwe website.

Vrolijke Lente allemaal!

Agenda

21,22 en 23 april                                   ​ Cito eindtoets groep 8

24 april                                                      Koningsspelen ! School van 8:45 tot 14:00 uur

27 april                                                      Koningsdag (alle leerlingen vrij)

Vrijdag 1 mei t/m 17 mei                    Studiedag en meivakantie

18 mei                                                       Start na de meivakantie

Ma 25 en di 26 mei                                Vrij ivm Pinksteren         

​De foto's van de fotograaf kunt u bestellen tot en met woensdag 15 april.

Pasen
Het paasontbijt van vorige week was een groot succes. Wat hebben we allemaal lekker ontbeten en wat was iedereen gezellig gekleed in zijn pyjama. Wij hopen dat u allen fijne paasdagen heeft gehad. Afgelopen dinsdag heeft het team van de Bekkersschool een studiedag gehad. Deze dag stond in het teken van het werken aan de Instructietafel.

Schooltandarts
Vanaf volgende week (week van 13 april) is de schooltandarts weer op school.

Nieuwe Website
De website van de Mgr Bekkersschool is in een nieuw jasje gestoken. Hierdoor kunt u deze ook gemakkelijk bezoeken via een smartphone of tablet. Neemt u een kijkje op www.bekkersschool.nl. Per mail ontvangt u voortaan (vanaf 24 april) een link naar de nieuwsbrief op de website.

Informatie avond en ochtend
Wij hebben een extra informatieavond en ochtend ingelast over de wijziging van schooltijden. Op deze ochtend en avond praten we graag met u over de nieuwe schooltijden. We blikken terug op alle stappen in het proces van wijziging schooltijden en kijken vooruit naar volgend schooljaar. Wilt u één van deze informatiemomenten bijwonen dan bent u welkom op dinsdagavond 14 april om 19 uur of woensdagochtend 15 april om 8.45 uur.

Koningsdag

Op vrijdag 24 april is het weer Koningsdag op heel veel scholen in Nederland! Natuurlijk doen ook wij mee.  Deze sportieve dag wordt gehouden in en rondom de school. De dag begint in de klas. Daarna gaan alle klassen naar buiten. Met het lied en dans 'Energie' van kinderen voor kinderen zullen wij hier de sportdag om 09:00 uur openen. U bent allen van harte uitgenodigd om te komen kijken en mee te dansen! Rond 12:00 uur zullen we met de kinderen in de klas gaan 'koningslunchen'. Deze lunch wordt verzorgd door de Jumbo, U hoeft geen eigen lunch aan uw kind mee te geven en alle kinderen blijven de gehele dag op school. Deze sportieve dag zal rond 14:00 uur afgelopen zijn. Daarna zijn alle kinderen vrij. Wellicht lukt het u niet om opvang te regelen. Wilt u dit aangeven bij de leerkracht van uw kind? Dan zorgen wij voor een oplossing.

Groep 8 zal de onderbouw helpen met de spelletjes. Om er voor te zorgen dat alle activiteiten tijdens de koningspelen goed verlopen hebben we ook uw hulp hard nodig! Uw hulp bestaat uit het begeleiden van een groepje kinderen langs de spelletjes, of u staat bij een spel en legt dit spel uit aan de kinderen. U krijgt volgende week hierover nog een aparte brief waarin u kunt aangeven of u wilt en kunt helpen. Heel graag, dan maken we er samen een mooie dag van!

Lentewandelingen groepen 1/2
De groepen 1/2 gaan volgende week de schooltuinen bezoeken.

 • Woensdag vertrekt groep 1/2 a  om half 11
 • Donderdagmiddag vertrekt groep 1/2b om 13:45 uur
 • Vrijdagmiddag vertrekt groep 1/2c om 13:45 uur.

Wilt u mee als hulpouder? Groep 1/2b zoekt nog hulpouders!

Kunstschooldag
​Vorig week waren de kinderen van groep 8 naar de Kunstschooldag. Mieraf uit groep 8 vertelt wat ze daar meegemaakt heeft.

​Lente, informatie avond en ochtend continu rooster, Koningsdag, schooltandarts​

Foto's

Video's

Meer informatie