Nieuwsbrief 23 mei 2015

  • Gemaakt op: 23-5-2015 00:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Marion Schram
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  

Agenda

Ma 25 en di 26 mei                           Vrij ivm Pinksteren

Wo 27 mei                                           Luizencontrole

27, 28 en 29 mei                                Kamp groep 8

Ma 1 t/m do 4 juni                            Avondvierdaagse

Do 11 en vr 12 juni                            Schoolreisjes

Wo 17 juni                                            Juffendag

Vr 19  juni                                             Oefenen continurooster           

Ma 22 juni                                             Rapport mee

Di 23 en do 25 juni                            Oudergesprekken

Di 30 juni                                                Afscheidsavond groep 8

 

Wij hopen dat u net zo veel heeft genoten van de meivakantie als het schoolteam. Zoals u heeft gezien wordt er nog gewerkt aan  het schoolplein maar na de vrije dagen van volgende week zal het schoolplein volledig in gebruik kunnen worden genomen. Eind volgende week zal ook al het buiten speelmateriaal geïntroduceerd worden in de klassen. Ook zal er in de komende weken een nieuwe zandbak geplaatst worden bij het speelterrein van de kleuters (met rand waarop de kinderen kunnen zitten). Volop mogelijkheden daarna om lekker buiten te spelen de komende periode.

In de laatste periode van het schooljaar zijn we nog volop aan het leren en werken in alle klassen. Daarnaast is het ook de periode van vooruit kijken naar volgend schooljaar.  Het streven is om u in de eerste week van juni te informeren over de groepsindeling van volgend schooljaar. In de week van 23 juni zijn de laatste oudergesprekken gepland (in de week daarvoor ontvangt u een uitnodiging via de leerkracht).

​Aankondiging: 'oefenen' nieuwe schooltijden

Na de vakantie starten we met een continurooster. Om te ervaren hoe dit is voor de kinderen, ouders en teamleden willen we dit gaan 'oefenen'. Dit zal zijn op vrijdag 19 juni. De school start dan om 8:30 en eindigt om 14:15.

Voor de ouders die geen opvang hebben van 14:15 tot 15:30: dan kunt u uw kind deze dag om 15:30 ophalen (dit graag vooraf doorgeven aan de leerkracht). Ook de voorschool zal deze dag met de nieuwe tijden gaan werken (ouders van de voorschool ontvangen hierover een brief). Er is geen beleid met betrekking tot de lunch van uw kind.

Naschoolse opvang binnen de school

Samenwerkingspartner Combiwel gaat na de zomervakantie naschoolse opvang aanbieden binnen de school. Er wordt – op basis van de ontvangen enquêtes – een blok aangeboden van  14.15 uur tot 15.45 uur. Projectleider van Combiwel is Ellen Booijen. U kunt haar met vragen bereiken via onderstaande contactgegevens:

e.booijen@combiwel.nl  06-46357036/ 020-5754700

Tussenschoolse opvang – vrijwilligers gevraagd

Op dit moment hebben wij een schema opgesteld hoe wij de tussenschoolse opvang (TSO) bij het continurooster willen invullen. Om dit goed te laten verlopen zijn wij op zoek naar vrijwilligers die mee willen werken. Voor dit vrijwilligerswerk ontvangt u een vrijwilligersvergoeding.

Wilt u volgend jaar ons hierbij helpen dan zijn we daar heel blij mee. Wij verzoeken u vriendelijk dit door te geven aan Fatima bij de balie. Zij heeft een formulier dat ingevuld zal moeten worden.

Beschrijving: http://www.mariaschool.nl/documenten/groep1-2d/luizencontrole.jpg

Luizencontrole

Op woensdag 27 mei  vindt de luizencontrole bij ons op school weer plaats. Wilt u hier rekening mee houden bij de haardracht van uw dochter (geen ingewikkelde staarten/vlechten).

Thema Kunst

Bij de peuters en in de groepen 1 en 2 is het nieuwe en laatste thema van dit schooljaar Kunst deze week gestart. Ook bij de VVE-Thuis zullen er thema bijeenkomsten over dit onderwerp georganiseerd worden. Ouders die nog niet meedoen met VVE-Thuis, maar dit wel willen, zijn natuurlijk ook van harte welkom.

Gr. 1: dinsdag 2 juni van 9.00 tot 10.30 uur in de ouderkamer.

Gr. 2: dinsdag 2 juni van 13.30 tot 15.00 uur in de ouderkamer.

Als u niet aanwezig kunt zijn op een dagdeel maar wel op het andere dagdeel, dan kunt u contact opnemen met onze oudercontactmedewerker Inge Koster.

Schoolreisjes

De schoolreisjes voor de groepen zullen dit jaar 11 en 12 juni zijn. Nog niet iedereen heeft zijn ouderbijdrage betaald. Wilt u dit met spoed overmaken of contant geven aan Fatima? Wanneer niet betaald is voor het schoolreis kan uw kind niet mee op schoolreis en blijft uw kind op school (wordt dan opgevangen in een andere klas).

Als u mee wilt als begeleider met het schoolreisje dan kunt u zich opgeven bij de leerkracht van uw groep. U zult tijdig van de leerkracht te horen krijgen wie er mee gaan als begeleiding voor het schoolreisje.

Avondvierdaagse

De inschrijftermijn voor de avondvierdaagse van 1 tot en

met 4 juni is reeds verlopen. Mocht u nog graag mee willen lopen dan kunt u zich toch nog opgeven hiervoor bij onze ouder contactmedewerker Inge Koster. Ook kunt u de eerste avond bij vertrek zich nog ter plekke aanmelden.  Het meedoen kost Euro 5,- . Dit kunt u dan ter plekke voldoen. Wij starten met de hele groep bij voormalig voetbalvereniging aan de Baron de Coubertinlaan. Er wordt verzameld om 17.45 uur en we vertrekken om 18.00 uur. 

Beschrijving: Afbeeldingsresultaat voor juffendag

Juffendag

Op woensdag 17 juni vieren alle juffen én meester graag gezamenlijk hun verjaardag op school. Op deze dag gaan we niet rekenen en lezen, maar doen

we spelletjes en vieren we een feestje. Op het plein staan springkussens! We hebben er zin in! 


Het Tropenmuseum

De groepen 3 en 4 zijn deze week naar het tropenmuseum geweest en hebben daar gedrumd op de steeldrums. 

Foto's

Video's

Meer informatie