Nieuwsbrief April

  • Gemaakt op: 26-4-2018 00:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Marijke Blijleven
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  

​Beste ouders,

Wat hebben we weer een drukke, gezellige maand gehad. 

Vrijdag 20 april hebben alle kinderen genoten van de koningsspelen. We begonnen in de klas met een heerlijk en gezond koningsontbijt. De boterhammen en plakjes komkommer waren in sommige groepen niet aan te slepen. Fijn om te zien dat goed en gezond ontbijten zo gewoon is voor onze kinderen. Nadat de magen gevuld waren vertrokken de kinderen van de groepen 5 t/m 8 onder begeleiding van de leerkrachten en een aantal ouders naar Elzenhagen. Best een eindje lopen maar dat hadden ze wel over voor de geweldige sportdag die daar voor 5 scholen was georganiseerd. Er was bijna geen sport die de kinderen niet konden uitoefenen en alle opblaas-sport-en-spelattributen die je kon bedenken waren er. Hindernisbanen, een soort van 'wipe-out' maar ook een trampoline waar je enorm hoog op kon springen. De kinderen hebben genoten.

Op school gingen de groepen 1 t/m 4 na het ontbijt naar buiten voor de koningsdans. Er was hard geoefend in de klas, thuis en bij sommigen zelfs op dansles. Na deze start werden de kinderen in groepjes gedeeld voor een programma binnen én buiten. Onder leiding van de leerkrachten, een aantal studenten van het ROC Sport en Bewegen en heel veel helpende ouders dezen de kinderen heel veel spelletjes. Er was natuurlijk een springkussen maar ook twister, de aardappelrace, lummelen, acrobatiek en nog veel meer.

Dit alles in een heerlijk zonnetje en met een opperbest humeur. Alle ouders die hebben geholpen heel veel dank, de kinderen hebben een fijne dag gehad.

_______________________

Omdat lezen heel belangrijk is voor de ontwikkeling van kinderen hebben we een flinke impuls gegeven aan de schoolbibliotheek. We hebben een hele verzameling schitterende boeken aangeschaft. Fantasia, de waanzinnige boomhut, moppenboeken en de hele serie van Harry Potter. Deze en nog veel meer boeken komen als ze geplastificeerd zijn in onze bieb om te lenen. Kun je nou niet wachten, ga dan in de vakantie lekker naar de openbare bibliotheek om daar vast de leukste boeken te lenen. Lid worden is voor kinderen gratis.

_________________________

Lief en leed

Juf Wendy is bevallen van een gezonde zoon Keano. Moeder en zoon maken het goed en zijn inmiddels thuis. Als u hen een kaartje wilt sturen kunt u deze afgeven aan juf Fatima dan zorgen wij dat Wedy hem krijgt.

Ondat onze ouder en kind adviseur Ellen Hagenmeijer een andere functie heeft gekregen binnen haarv team is sinds een paar weken Tanja Kooij aan onze school verbonden voor vragen over het opvoeden en opgroeien van uw kind. U ziet hiernaast haar foto. Zij is op donderdagochtend op school, dan kunt u bij haar binnenlopen. Verder is zij telefonisch en via whatsapp/sms bereikbaar op 0657-873760 of via de mail op t.kooij@oktamsterdam.nl.

Juf Anneke is al een paar weken niet op school. Zij is oververmoeid en dus thuis om uit te rusten. (een kaartje voor haar mag u geven aan juf Fatima) Sinds een paar weken wordt zij vervangen door meester Brian. Hij is al even in de groepen geweest en heeft met de leerkrachten besproken wat er nodig is voor de zorg aan de kinderen. Meester Brian stelt zich hierbij aan u voor: 

Hallo allemaal, 

Mijn naam is Brian Ebbers en ik zal de komende periode juf Anneke vervangen als intern begeleider van de onderbouw. 
Ik ben sinds 2014 actief als onderwijsadviseur / intern begeleider. Ik reis het land door en ondersteun verschillende scholen bij het opzetten van een goede zorgstructuur en ondersteun, als interim ib'er, leerkrachten bij goed vormgeven van de leerlingenzorg. 

Ik ben op maandag, dinsdag en vrijdag aanwezig op de MGR Bekkersschool en zal ervoor zorgen dat de leerlingenzorg, in deze periode, optimaal gewaarborgd blijft. 

Bij vragen is de leerkracht van de groep jullie eerste aanspreekpunt. Wanneer het nodig is zal de leerkracht mij informeren en/of betrekken. 

Ik kijk uit naar een fijne periode waarbij we samenwerken aan de optimale ontwikkeling van onze leerlingen. 

Hartelijke Groet,

Brian Ebbers


Juf Geertje heeft een lichte nek-hernia en mag haar nek en rug dus niet belasten. Gelukkig hebben we voor haar vervanging. Juf Petra werkt extra dagen en op de andere dagen is juf Ilona er samen met juf Dineke. We hopen dat juf Geertje er snel weer kan zijn.

Dan een paar nieuwe gezichten vanwege de zwangerschapsverloven:

Voor juf Wendy werkt nu juf Willy in groep 4/5. Zij heeft tot voor kort gewerkt op een basisschool in Zutphen en kon door haar baan bij ons eindelijk gaan samenwonen met haar vriend. We zijn blij dat zij nu samen met juf Esther in de groep is.

Juf Amber heeft een grotere verrschuiving teweeg gebracht. In haar groep is nu juf Inge drie dagen en twee dagen juf Linda. Juf Linda was afgestudeerd aan de sportacademie en is begonnen als gymleerkracht. Omdat zij ook/toch liever een eigen groep heeft studeert zij nu aan de pabo om ook die bevoegdheid er bij te halen. Een sportieve veelzijdige juf dus.

Afgelopen week was de laatste werkweek voor juf Tuba, na de meivakantie komt in haar groep juf Marike op maandag en dinsdag. Ook juf Marike heeft gym gegeven en daarnaast in het voortgezet onderwijs rekenen en Nederlands. Nu wil zij zich laten omscholen voor het basisonderwijs. We zijn blij met haar rekenkennis voor onze school.

______________________

Bij de vorige koffieochtend hebben we een gastopteden gehad van iemand van OCO, de Ouder Consumenten Organisatie. Zij heeft met de ouders gesproken over de ouderbijdrage. In de kranten wordt momenteel veel geschreven over de ouderbijdrage, hij zou vaak te hoog zijn, ouders zouden zich gedwongen voelen het te betalen en misschien moet hij wel worden afgeschaft. 

Zij vertelde ons dat de school wel financiering krijgt voor het geven van onderwijs; voor leerkrachten, het gebouw, digiborden en lesmateriaal; maar niet voor het vieren van feestjes. Niet voor het Sinterklaasfeest, voor de kerstversiering en het springkussen op de koningsspelen. Niet voor uitstapjes naar Artis of een museum en niet voor de speciale materialen in de groepen bij projecten. Voor die uitgaven is de school afhankelijk van de ouderbijdrage. Dat geld wordt niet door het rijk betaald en niet door de gemeente.

Bij ons op school is de ouderbijdrage €20,-, als we rekenen dat de kinderen 40 weken school per jaar hebben is dat slechts 50 cent per week. We vragen alle ouders die nog niet betaald hebben met klem dat alsnog te doen en zo te zorgen dat we alle activiteiten net zo kunnen uitvoeren als we dat gepland hebben. Als u moeite heeft dit bedrag te betalen en u heeft een stadspas dan kunt u via de gemeente Amsterdam dit bedrag terugvragen. Tanja Kooij, onze Ouder Kind Adviesur en Inge Koster de Ouder Contact medewerker kunnen u hierbij helpen.

Heeft u geen recht op een stadspas en wilt u graag een regeleing afspreken, komt u dan even langs bij Marijke de directeur.

________________________

Groep 7 kreeg onlangs een gastles over week van het geld.

De kinderen van groep 7A, 7B en 8 hebben een leuke gastles gehad van de vader van Rayan uit groep 7B. In deze gastles hebben de kinderen een quiz gedaan over wat geld inhoudt en hoe je hier het beste mee om kan gaan. Bijvoorbeeld: hoeveel kost één douchebeurt ongeveer? De kinderen vonden het erg leuk en kregen een spaarpotje om zo zelf te beginnen met sparen. Sparen is namelijk belangrijk zodat je zelf de spullen kan kopen die je graag wilt, in plaats van al je geld gelijk uit te geven.

Nogmaals bedankt voor de leuke gastles!

__________

Dat Amsterdam Noord een sportief stdsdeel is en de Bekkers een sportieve school weet u natuurlijk. Hierbij de sport-nieuwsbrief van het stadsdeel:

Nieuwsbrief sport basisscholen april.pdf

______________

Tot slot een vooruitblik naar de maand mei.

We gaan een korte maand tegemoet. de kinderen beginnen en eindigen met vakantie. Eerst de meivakantie, tussenin een lang pinkster weekend en de laatste drie dagen zijn voor ons studiedagen en zijn de kinderen vrij.

Zien we u bij de inloopochtend op 16 mei?

​Nieuwe boeken

Lief en leed

Ouderbijdrage
Gastles over geld in groep 7A
sport in Noord
vooruitblik op mei


Foto's

Video's

Meer informatie