Nieuwsbrief Mei

  • Gemaakt op: 1-6-2018 00:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Marijke Blijleven
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  

Beste ouders,

 

Hier de nieuwsbrief over de maand mei, het gaat hard met het schooljaar en er is deze maand weer veel gebeurd.

Vandaag hebben de kinderen van de groepen 6 en 7 de 'dode hoek les' gehad. Op het schoolplein stond een vuilniswagen compleet met twee chauffeurs en een docente van verkeersplein Amsterdam. De kinderen mochten achter het stuur zitten en in de spiegels kijken. Zo ontdekten ze dat je in zo'n grote auto dan wel lekker hoog zit maar lang niet alles om je heen kunt zien. Vooral vlak voor en naast zie je weinig en achter de auto natuurlijk niets. De andere kinderen moesten op die plekken gaan staan waardoor de tijdelijke bestuurder zelf kon ervaren dat je dus voldoende afstand moet houden van zo'n verkeers-reus.

 

In de bovenbouw hebben de kinderen momenteel bijzondere gymlessen. Twee leerlingen hebben hier iets over geschreven:

Angela: De kids actief lessen zijn leuk en we doen allemaal leuke dingen zoals kingen, paaltjesvoetbal, chinese muur, verschillende tikspellen en tweelingtikkertje etc. Ze zijn allemaal echt super leuk. Na afloop van de les dan kijken we welke spellen we het leukste vonden en die gaan we dan spelen op de laatste les. Soms gaan we ook naar een sport-plek op de laatste nike-les.

Kiera: De lessen zijn erg leuk want na de les voel ik me fris omdat ik even heb gesport. En het helpt ook met mijn astma want ik moet soms ook oefenen goed te ademen tijdens sporten. Het is ook soms dat ik die sporten speel tijdens de pauzes. Want het is ook inspiratie voor als ik wil spelen met iemand. Het is ook even sportief sporten buiten in plaats van binnen want dan krijg je ook frisse lucht. En het is gezellig met de andere groep 7.

 

Nog een paar weekjes en dan gaan we op schoolreis en schoolkamp. Wat fijn dat inmiddels veel ouders betaald hebben en dus veel kinderen mee kunnen. Samen op reis gaan is leuk voor de kinderen en leerzaam. Leuk omdat ze samen met de kinderen waarmee ze het hele jaar in de groep zitten een heel bijzonder uitstapje maken. In de bus naar een heerlijke speeltuin of attractiepark. Niet allemaal met je eigen ouder maar met je vriendjes en vriendinnetjes waardoor je vaak net wat meer durft. We beloven dat we heel goed op de kinderen zullen passen en hen een onvergetelijke dag zullen bezorgen.

Als u nog niet heeft betaald, doet u dat dan nog even zodat uw kind dit niet hoeft te missen?

 

Een ander aspect hieraan is dat de leerkrachten veel energie steken in de bijzondere zaken die we op school aan de kinderen kunnen bieden. De zaken die betaald worden uit de ouderbijdrage zijn voor de kinderen de 'krenten in de pap'. Voor de leerkrachten ook maar ook een zorg. Een sportdag of uitje naar bv Artis vraagt een flinke voorbereiding, net als het Sinterklaasfeest of het paasontbijt. Wij doen dit omdat we het belangrijk vinden dat de kinderen met elkaar ook feestjes vieren en plezier maken. We zouden het zo fijn vinden als we hierbij de waardering van ouders zouden voelen door het feit dat de ouderbijdrage die hiervoor echt nodig is te betalen. Onderwijs in Nederland is gratis, in tegenstelling tot de opvang en straks het voortgezet- en hoger onderwijs. Wij vragen per jaar slechts 50 euro voor de ouderbijdrage en het schoolreis. Op 40 schoolweken is dat €1,25 per week. Het zou ons heel gelukkig maken als u dat voor uw kind én voor de leerkracht over heeft.

 

Binnenkort beginnen we aan het invullen van het tweede rapport. Als u de map nog niet heeft ingeleverd, doet u dat dan nog even?

 

We wensen u weer een goede maand.deze maand:
dode hoek les groepen 6 en 7
bijzondere gymlessen
schoolreis en schoolkamp
ouderbijdrage 
rapporten


Foto's

Video's

Meer informatie