Nieuwsbrief juli 2016

 • Gemaakt op: 5-7-2016 10:30
 • |
 • Gewijzigd op:
 • |
 • Geplaatst door: Chiquita Bentvelzen
 • |
 • Auteur: Mgr. Bekkersschool
 • |
 • Fotograaf: Mgr. Bekkersschool

Kalender

 • 7 juli: Afsluiting van het jaar in de ouderkamer met een ontbijt 8:30 uur tot 10:30 uur
 • Zomervakantie: 16 juli t/m 28 augustus 2016
 • Kinderen zijn vrijdag 15 juli vanaf 12.00 uur vrij!
 • 1e lesdag maandag 29 augustus 2016


Beste ouders,
Met de zomervakantie in aantocht ontvangt u hierbij de nieuwsbrief voor de laatste schoolperiode. In de school wordt hard gewerkt door de kinderen en leerkrachten van groep 8 aan de musical. De slotavond voor de kinderen van groep 8. De ouders en kinderen van groep 8 ontvangen nog een brief met de planning voor de laatste schoolweek. In de andere groepen wordt er nog gewoon hard gewerkt en geleerd. Achter de schermen zijn we druk aan het werk met de afronding van dit schooljaar en de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. De bestellingen worden gedaan, de jaarplanning wordt gemaakt, de kalender samengesteld en de roosters vastgelegd.

Vrijdag 15 juli ontvangt u van ons de laatste nieuwsbrief van het jaar. De kinderen zijn de 15e juli om 12:00 uur vrij. Dan begint de welverdiende zomervakantie.

Voor de ouders die het betreft, alvast een heel fijn Suikerfeest!

Judith

7 juli ouderkamer
Donderdagochtend 7 juli bent u van harte uitgenodigd voor de gezamenlijke afsluiting van het jaar. Inge Koster wil graag samen met de ouders ontbijten. U bent welkom vanaf 8:30 uur tot een uur of 10:30. Wilt u zelf lekkere dingen mee nemen? Voor drinken wordt gezorgd!

Opening schoolplein én afsluiting schooljaar
Vrijdag 8 juli aanstaande wordt om 13.30 uur het nieuwe schoolplein officieel geopend. U bent van harte uitgenodigd dit samen met de kinderen en leerkrachten te vieren! Wij zorgen voor koffie, thee en wat lekkers.

De officiële opening zal worden verricht door Orhan Kayar, raadslid van de gemeente Amsterdam en woordvoerder Sport, Recreatie, Voedselvisie en Gezonde Levensstijl. Daarna zullen een aantal
kinderen samen met de vakleerkracht gym, meester Cees, een demonstratie-les geven op de spellen op het schoolplein. Alle kinderen krijgen deze week een buitenles van meester Cees, zodat alle kinderen weten hoe ze de spellen op het plein kunnen gebruiken. En kinderen zouden geen kinderen zijn, als zij zelf geen spellen zouden verzinnen! Aan de muur van de school (bij de ingang van de kleuters) hangen de 14 regels van Johan Cruijff. Op de site van de Cruijff Foundation staat daarover het volgende:

De 14 regels van Johan Cruijff zijn gedragsregels waar iedereen zich aan moet houden en elkaar op kan aanspreken. Thema’s als respect, samenspel, creativiteit en initiatief dienen als leidraad om leerlingen tijdens het spelen bewust te maken van hun verantwoordelijkheid en hoe je met elkaar omgaat. Op ieder Schoolplein14 wordt een bord met de 14 regels geplaatst.

Deze middag wordt voor de kinderen feestelijk afgesloten met een springkussen op het schoolplein, een stuk fruit in de klas (met dank aan de heer Bizim Ufuk, van de Turkse supermarkt op het Waterlandplein!), het bijwonen van de opening en een ijsje aan het eind van de middag!

Schoolplein14 is een initiatief van de Johan Cruyff Foundation en heeft als doel alle leerlingen uit het primair onderwijs uit te dagen en te stimuleren om met elkaar te spelen en te sporten. Komt u deze opening van het plein met ons vieren? U bent van harte welkom. De koffie en thee staat om 13:30 buiten voor u klaar.

10 minuten gesprekken
De kinderen hebben vandaag hun rapport meegekregen. U heeft het vast al gezien! Altijd een spannend moment voor kinderen en ouders. In november en februari/maart hebben 10-minuten gesprekken plaatsgevonden. Dit zijn de vaste momenten om met de leerkracht te praten over hoe het met uw kind gaat in de klas en de vorderingen die uw kind maakt. Deze keer zullen de leerkrachten alleen ouders uitnodigen, als dat nodig is. Als u zelf behoefte heeft om de leerkracht te spreken, dan kan dat natuurlijk. Neemt u dan zelf even contact op met de leerkracht van uw kind om een afspraak te maken?

Verdeling van de kinderen
Deze week ontvangt u de leerlinglijsten van de groepen. Dan weet u in welke groep uw kind is geplaatst. In de vorige nieuwsbrief heeft u kunnen lezen hoe wij de groepen samenstellen.

Op dit moment hebben wij nog niet voor alle groepen de bezetting rond. Er zijn dus nog een paar vacatures. Dat is jammer want nu weten sommige kinderen en ouders nog niet wie de nieuwe juf of meester wordt. We zijn heel hard op zoek naar leuke en goede nieuwe collega’s om ons team voor volgend jaar te versterken. We voeren diverse sollicitatie gesprekken en hebben proeflessen in de school.

Wij houden u op de hoogte!

​Kalender, 7 juli ouderkamer, opening schoolplein én afsluiting schooljaar.

Foto's

Video's

Meer informatie