Nieuwsbrief juli-augustus 2016

 • Gemaakt op: 14-7-2016 12:10
 • |
 • Gewijzigd op:
 • |
 • Geplaatst door: Chiquita Bentvelzen
 • |
 • Auteur: Mgr. Bekkersschool
 • |
 • Fotograaf: Mgr. Bekkersschool

​Kalender

 • Kinderen zijn vrijdag 15 juli vanaf 12.00 uur vrij!
 • Zomervakantie: 16 juli t/m 28 augustus 2016
 • 1e lesdag maandag 29 augustus 2016


Beste ouders,
De zomervakantie staat voor de deur en dat betekent voor veel ouders en kinderen dat er een reis voor hen ligt. Naar een vakantieadres, naar familie of verschillende dagjes weg. Niet iedereen gaat op vakantie, sommige blijven thuis. Of je nu thuis blijft of weg gaat, de zomervakantie is altijd een periode van uitrusten, genieten en andere dingen doen. Anders dan anders.

We hopen natuurlijk dat iedereen een hele fijne periode heeft en straks, na 6 weken van zon en rust, weer veilig op school terug komt. Misschien wel in een nieuwe groep met nieuwe kinderen of een nieuwe juf. Een aantal nieuwe collega’s stellen zich in deze nieuwsbrief aan u voor. In de vorige nieuwsbrief heeft u de persoonlijke woorden kunnen lezen van een aantal collega’s die afscheid hebben genomen. Juf Maartje doet dit nog in deze nieuwsbrief.

Zo vlak voor de zomervakantie is het ook goed om eens even terug te kijken op de afgelopen periode. Wat is er veel gebeurt op school en wat zijn er mooie momenten om aan terug te denken. Vers in ons geheugen is de opening van het schoolplein van afgelopen vrijdag. Dat was een mooi feestje. Afgelopen dinsdagavond hebben we afscheid genomen van groep 8. Zij hebben een heuse musical opgevoerd. Samen met de leerkrachten en juf Lies (onze eigen vakdocent muziek) is er weken keihard gewerkt en geoefend. Met een prachtig resultaat! Ook de leerkrachten hebben groep 8 toegezongen voor het afscheid van de Bekkersschool. Wat gaat de tijd toch snel!

De zomervakantie is helaas ook de periode dat er veel opgedane kennis van het afgelopen jaar weer wat weg zakt. Wist u dat u via vakantiebieb.nl een gratis app kunt downloaden met leuke boeken voor de kinderen om te lezen in de vakantie? Op de telefoon of de i pad. Op die manier blijven de kinderen toch een beetje oefenen. U kunt natuurlijk ook lekker voorlezen in de vakantie.

Verder treft u in de nieuwsbrief informatie aan voor de zomerschool. Een leuk en leerzaam project om ook tijdens de vakantie veel te ontdekken en te doen. Meer weten: zomerschool-amsterdam.nl  
Voor nu wens ik u allemaal een hele mooie zomer, een veilige reis, waar u ook heen gaat en hoop ik u op 29 augustus in goede gezondheid weer op school te ontmoeten.

Judith

KIDS Fotografie
Afgelopen weken hebben Eliza, Esmee, Jeanine, Kamila en Senai uit groep 5/6 meegedaan aan de naschoolse cursus KIDS (Kunst in de School) Fotografie van Droogdok. Onder begeleiding van fotograaf Stella Vesselinova hebben de kinderen de buurt verkend door het oog van de camera. De 5 beste foto’s worden groot afgedrukt en krijgen na de zomervakantie een mooi plekje in het schoolgebouw! Op de onze website kunt u een paar foto’s bekijken.


Juf Nadie stelt zich aan u voor.

Als nieuwe leerkracht van groep 3 wil ik mij graag even aan u voorstellen. Ik ben Nadie van Hout en ik ben 24 jaar. Twee jaar geleden ben ik afgestudeerd aan de Universitaire pabo van Amsterdam. Omdat ik mij nog verder wilde verdiepen in de verscheidenheid in onze samenleving en in het onderwijs ben ik nog een masteropleiding gaan volgen. Na twee jaar in België gestudeerd en gewoond te hebben, begon het lesgeven toch weer te kriebelen!

Ik ben een gemotiveerde juf die op zoek gaat naar verschillende manieren om kinderen iets nieuws te laten leren. Zo zullen we volgend schooljaar samen heel veel nieuwe woorden gaan ontdekken en zullen de kinderen van groep 3 leren lezen, rekenen en schrijven.

Ik heb in ieder geval al heel veel zin om de kinderen komend schooljaar in hun ontwikkeling te gaan begeleiden. Twijfel niet om mij op school aan te spreken of eens kennis te komen maken.

Groeten en alvast een fijne zomervakantie,

(juf) Nadie

 

Juf Anouk stelt zich aan u voor

Hallo allemaal, Ik ben juf Anouk en ik ben volgend jaar de nieuwe juf van groep 4b
naast juf Wendy, op maandag, dinsdag en woensdag. Hiervoor heb ik op basisschool
Het Bovenland gewerkt. Daarnaast studeer ik aan een theateropleiding en houd ik van sporten. Ik heb heel veel zin in het komende schooljaar en ik kijk er naar uit om er met jullie een mooi jaar van te maken.


Juf Serife stelt zich aan u voor

Mijn naam is Şerife Pektaş. Vanaf schooljaar 2016/2017 zal ik werkzaam zijn op de
Bekkersschool als groepsleerkracht 6b op de maandag, dinsdag en vrijdag. Ik werk inmiddels
ruim tien jaar in het onderwijs. Grotendeels als groepsleerkracht op de Huibersschool. Sinds 2 jaar met de taak Taalklasleerkracht erbij. Ik heb heel veel zin om komend schooljaar op de Bekkersschool te gaan werken. U zult mij vooral op maandag, dinsdag en vrijdag zien. Nog even verder met voorstellen…. Ik woon in Zaandam met mijn man en twee kinderen. Mijn vrije tijd besteed ik vooral aan mijn hobby naaien en lezen. Ik heb er veel zin in om een bijdrage aan het onderwijs hier te mogen leveren!


Vacatures op de school

Op dit moment hebben wij nog voor 2 dagen een vacature op school. Het is lastig om deze ingevuld te krijgen. In onderstaande tekst van het bestuur kunt u lezen waar dat mee te maken heeft. We gaan er van uit dat op maandag 29 augustus ook deze vacature is ingevuld. Op dit moment hebben wij alleen nog geen naam van de betreffende leerkracht.

Sinds 1 juli 2016 geldt voor het bijzonder onderwijs de WWZ (wet werk en zekerheid) en gaat voor het gehele primair onderwijs de nieuwe cao-PO in. Dit heeft onder andere ten gevolg dat het moeilijker is dan voorheen om vervanging te regelen bij ziekte van een leerkracht. Hierdoor zijn nog niet alle vervangingsvacatures voor na de zomervakantie vervuld. Zowel het bestuur als directies van de ASKO scholen zijn hier bezorgd over.
De ASKO richt een vervangingspool in om alle vervangingen vanaf augustus 2016 ingevuld te krijgen en daarmee zo veel mogelijk de problemen voor vervanging op te lossen. Wij kunnen echter helaas niet garanderen dat dat altijd zal lukken, met mogelijk vervelende gevolgen, zoals het samenvoegen van klassen, het verdelen van leerlingen en in het ergste geval het naar huis sturen van een klas. Uiteraard zetten alle betrokkenen zich in om dit soort situaties te voorkomen.


Afscheid juf Maartje

Beste ouders,

Na 8 jaar op deze school te hebben gewerkt, ga ook ik deze school verlaten. Kinderen die ik als kleuterjuf bij mij in de klas heb gehad, heb ik zien opgroeien tot bijna pubers in groep 8. En hoe leuk is het dat sommige kinderen je dan na al die jaren niet zijn vergeten en toch nog even een knuffel geven als ze je zien!☺ Ik heb dan ook veel jaren met plezier op de Bekkers gewerkt, maar nu is het een mooi moment om eens op een andere school te kijken. Gewoon omdat ik vind dat het goed is om tenminste een keer in je leven van school te switchen. En dan is deze school ook nog eens dicht bij waar ik woon. Fijn natuurlijk!

Mijn collega’s zal ik ook zeker gaan missen. Stuk voor stuk fijne, lieve mensen met hart voor de kinderen!

Dag lieve ouders, leerlingen en collega’s! Het ga jullie goed.


Liefs,
Maartje


 

​Kalender, kids fotografie, juf Nadie stelt zich aan u voor.

Foto's

Video's

Meer informatie