Nieuwsbrief juni 2017

 • Gemaakt op: 14-6-2017 13:45
 • |
 • Gewijzigd op:
 • |
 • Geplaatst door: Chiquita Bentvelzen
 • |
 • Auteur: Brede Mgr. Bekkersschool
 • |
 • Fotograaf: Brede Mgr. Bekkersschool

​Beste ouders,
Hierbij de eerste nieuwsbrief die ik u als nieuwe directeur mag sturen. Na de meivakantie heb ik juf Sanne opgevolgd en ben ik door de leerkrachten, kinderen en door u warm welkom geheten waarvoor dank.

In deze nieuwsbrief staan een aantal verslagen over dingen die geweest zijn en een paar zaken die nog gaan komen. Ook staan de vakanties en vrije dagen voor het nieuwe schooljaar in deze nieuwsbrief zodat u deze vast kunt plannen met werk en opvang.

 • Schoolfotograaf
 • Afscheid juf Ellen
 • Lief en Leed
 • Ophalen na de naschoolse activiteiten
 • Rooster vakanties en vrije dagen
 • Avondvierdaagse
 • Nike sportactiviteiten

Maandag 19 juni komt de schoolfotograaf alle kinderen op de foto zetten. De kinderen gaan alleen op de foto en samen met broertjes en zusjes van school en voorschool. Ook wordt er natuurlijk een groepsfoto gemaakt.
Met ingang van dit jaar kunnen de foto’s (alleen maar) digitaal besteld en betaald worden. U krijgt van de fotograaf een inlog en op de website waar de foto’s staan kunt u zelf kiezen welke achtergrond u achter de portretfoto wilt. Betalen gaat ook via de website en de foto’s worden naar uw huisadres gestuurd. Maandagochtend dus mooie kleren aan en de haren gekamd.

Al vele jaren is juf Ellen een bekend gezicht op onze school. Afgelopen jaar heeft zij een opleiding gevolgd voor meer ontwikkelingsgericht onderwijs, les geven vanuit projecten die je als leerkracht zelf ontwerpt. Dit had haar interesse en door de opleiding is de wens ontstaan op die manier met de kinderen te werken. Deze kans gaat zij krijgen op de Bekemaschool, een basisschool in Duivendrecht die op deze manier met de kinderen werkt. Na de zomervakantie gaat zij daar beginnen en dat betekent dat wij afscheid van haar gaan nemen. Van de kinderen neemt zij afscheid in de laatste schoolweek. Aansluitend aan de juffendag op vrijdag 14 juli wil zij graag afscheid nemen van de ouders. Wij nodigen u uit dan bij haar langs te komen in de koffie-ruimte om haar te bedanken voor de vele jaren die zij hier op school heeft gewerkt. Zet u de datum vast in de agenda? Meer informatie volgt.

Op het gebied van Lief en Leed valt te melden dat juf Dineke waarschijnlijk een tweede operatie moet ondergaan. De eerste hernia operatie is geslaagd maar helaas zijn de klachten al snel weer terug gekeerd. Waarschijnlijk zal zij opnieuw geopereerd moeten worden.
Juf Martine is na de meivakantie uitgevallen. Zij bleek te lijden aan een chronische vorm van leukemie waarbij het lichaam de witte bloedlichaampjes onvoldoende afbreekt. Deze nemen de plek van de rode bloedlichaampjes in waardoor er te weinig voedingstoffen en zuurstof door het lichaam kunnen worden getransporteerd. Deze vorm is gelukkig met medicijnen behandelbaar en deze slaan aan. Zij hoopt snel de energie weer terug te krijgen zodat ze op tijd hersteld is om in het nieuwe schooljaar weer te kunnen starten.

Juf Anouk Hetjes gaat bijna met verlof. Volgende week woensdag, 21 juni is de laatste dag dat zij werkt voor haar zwangerschapsverlof begint. De laatste weken zal zij vervangen worden door juf Anouk Hoekema en meester Remo. We wensen haar een goede tijd en laten het u natuurlijk weten als de baby geboren is.

Wat zijn er na school veel leuke activiteiten voor de kinderen, zowel in de school als in de gymzaal. We willen u vragen buiten op het plein op de kinderen te wachten. Voor de veiligheid van de kinderen worden ze door de activiteiten begeleider naar buiten gebracht zodat deze weet welke kinderen er wel en niet zijn opgehaald.

Met instemming van de MR zijn de vakanties en vrije dagen voor volgend schooljaar vastgesteld, onderaan deze nieuwsbrief treft u het overzicht. Wij hebben studiedagen steeds zo veel mogelijk gekoppeld aan een reeds bestaande vakantie en verdeeld over het jaar. Let op, de school start volgend schooljaar op dinsdag! Maandag is de laatste dag van het offerfeest en omdat wij het belangrijk vinden met álle kinderen het schooljaar te starten hebben wij maandag nog een studiedag en beginnen we met elkaar het jaar op dinsdag.

Van maandag 29 mei tot en met donderdag 1 juni vond de jaarlijkse avondvierdaagse plaats.
Van onze school liepen zeven kinderen en hun ouders mee. Zij liepen elke dag 5 kilometer en onderweg werden zij aangemoedigd door een aantal juffen. Deze stonden klaar met iets lekkers voor de enthousiaste lopers. Hoewel de opkomst niet groot was, waren het gezellige dagen. 

De leerlingen uit groep 7 en 8 hebben 9 weken lang genoten van de activiteiten van Nike sport.
Iedere woensdag van 11.00 -12.00 uur stonden er weer leuke activiteiten klaar.
Op donderdag 6 juli organiseren zij een grote sportdag op een hoofdkantoor in Hilversum en daar mogen wij ook aan mee doen.
De reis er naar toe is geheel gratis. Groep 8 zal alleen niet mee gaan i.v.m. schoolkamp.

NieuwsbriefBjuni2017.jpg

​Schoolfotograaf, afscheid juf Ellen, lief en Leed, ophalen na de naschoolse activiteiten.

Foto's

Video's

Meer informatie