Nieuwsbrief oktober '17

  • Gemaakt op: 3-11-2017 00:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Marijke Blijleven
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  

Ouderbijdrage

Ook voor de ouderraad beginnen de dure tijden, een traktatie met Sint Maarten als de kinderen straks mooie lampions hebben gemaakt en ook op 5 december willen de kinderen graag een cadeautje krijgen omdat ze lief zijn geweest. Tel daar nog de kerstviering, Pasen en de overige uitgaven bij op en u begrijpt dat dit geld er niet zomaar komt. We willen als school graag deze zaken aan de kinderen blijven aanbieden maar dat kan niet als de ouderbijdrage niet wordt betaald. We doen dan ook een dringend verzoek aan u om de ouderbijdrage (€20,00) te voldoen bij juf Fatima zodat we de kinderen niet hoeven teleurstellen. Indien u gebruik maakt van de stadspas kunt u dit bedrag terugkrijgen van de gemeente net als de bijdrage voor het schoolreisje.


 Sint Maarten

Inmiddels is het alweer bijna 11 november, tijd voor het Sint Maarten feest.

Sint Maarten was oorspronkelijk soldaat als hij een bedelaar ziet die nauwelijks kleding aan heeft. Hij snijd zijn mantel in twee stukken en geeft de bedelaar de helft. Niet lang daarna besluit hij niet langer soldaat te willen zijn, hij verlaat het leger en wordt monnik om zo vanuit het geloof anderen te kunnen helpen. Hij blijft ook als hij later Bisschop wordt liever delen dan dat hij zaken voor zichzelf houdt. Dit vieren we nog altijd met het feest van Sint Maarten.

 Dit mooie feest van geven en ontvangen willen we niet voorbij laten gaan op onze school. We gaan met alle kinderen twee knutselmiddagen houden en met de hele school tegelijk een lampion maken.

Donderdag 2 november zijn we begonnen en donderdag 9 november 13:00-14:30 maken we de lampions af. Wilt u helpen met knutselen, dat vinden wij super leuk. Uw hulp wordt zeer gewaardeerd.

U kunt zich daarvoor opgeven bij de leerkracht van de groep van uw kind. De leerkracht laat u dan weten wie er kan komen helpen en op welke dag.

We vragen alle ouders om uw kind (-eren) een lampionstokje voorzien van batterijen en naam mee te geven naar school. Deze nemen ze weer mee terug naar huis op vrijdag 10 november met hun mooie lampion.

9 november schoolontbijt

Onze school doet mee aan het Nationaal Schoolontbijt, op 9 november mag je je zoon of dochter voor één keer zonder ontbijt naar school sturen. Deze ochtend schuift de hele school namelijk aan tafel voor een gezond ontbijt en voor een leuke les over de beste start van de dag. Op het menu staan boterhammen (met (smeer-)kaas, appelstroop of jam) en krentenbollen, crackers en crusli met yoghurt, fruit, thee en melk. Zo leert je kind op een feestelijke manier hoe belangrijk elke dag ontbijten is en wat je 's ochtend het beste kunt eten. We gaan er een feestje van maken, zorgt u dat uw kind nog honger heeft?

Kinderboekenweek

Begin oktober stond in het teken van de kinderboekenweek, dit jaar in het teken van griezelboeken. Er is veel gelezen in spannende boeken en in alle groepen is hard gewerkt aan het maken van een mooi gedicht en een mooi kunstwerk dat met griezelen te maken had. Bij een feestelijke eind-afsluiting zijn de winnaars bekend gemaakt. Wat fijn dat iedereen zo zijn best had gedaan.

Lief en leed

 We zijn blij dat juf Martine weer regelmatig op school is. Zij is nog niet in de groep en dat zal ook nog wel even op zich laten wachten maar het is fijn haar weer terug te zien en ook de kinderen zijn blij haar weer te zien.

Hadden we dit jaar al de baby's van juf Anouk en meester Cees en binnenkort die van juf Cathy; er zijn er nog twee op komst dit jaar. Ook juf Amber en juf Wendy zijn zwanger. Voorlopig zijn ze nog op school maar ze zullen nog voor het einde van het schooljaar afwezig zijn voor hun verlof. Uiteraard zullen we tegen die tijd zorgen voor vervanging waarover we u op de hoogte zullen houden.

Studiedag

Denkt u er aan dat we maandag 20 november een studiedag hebben? De kinderen zijn dan vrij en wij werken hard aan andere zaken die voor de school en uw kind van belang zijn.Foto's

Video's

Meer informatie