Stichting Wijsneus

Stichting Wijsneus verzorgt op de Mgr. Bekkersschool de naschoolse activiteiten. Deze stichting vindt het belangrijk dat alle kinderen hun leefwereld kunnen vergroten met spannende, leuke, inspirerende en creatieve cursussen. Dergelijke activiteiten dragen bij aan het welzijn van kinderen, aan een brede ontwikkeling, maar hebben ook een positieve invloed op de cognitieve ontwikkeling van het kind. Veel kinderen in Amsterdam krijgen dit niet vanzelf mee. Deze vakken kunnen juist een versterking zijn van het onderwijs. De naschoolse cursussen bieden kinderen ook een andere manier van leren en ervaringen die hun vaardigheden en zelfvertrouwen vergroot.

Stichting Wijsneus stelt  samen met de school een programma op dat aansluit bij de wensen van de kinderen en de school. En zo mogelijk sluiten de naschoolse activiteiten aan bij binnen schoolse thema’s en de Vreedzame School.

Tijdens een aantal cursusblokken per jaar willen wij zo veel mogelijk kinderen kennis laten maken met de verschillende talentgebieden die er zijn: techniek, beeldend, sport, podiumkunsten, media en natuur. Voor ieder blok wordt er in de klassen een korte introductie les gegeven van de naschoolse activiteit. U wordt ruimschoots van te voren geïnformeerd over de inschrijving. ​