Bijgeluiden 2 oktober 2015

  • Gemaakt op: 2-10-2015 00:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Cathy Vos
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  


                                                                 Agenda 2 oktober 2015


Maandag 5 oktober                                              Weekopening Kinderboekenweek

Woensdag 7 oktober                                            Alle kinderen vrij

Donderdag 8 oktober                                          2MB Amsterdam museum

                                                                                     1, 2 en 3KB Herfstkabouterpad
 

Vrijdag 9 oktober                                                   Openochtend voor nieuwe geïnteresseerde ouders
                                                                                     9.00 – 11.00 uur
                                                                                    
                                                                                    Weeksluiting in de hal informatie volgt!

Maandag 12 oktober                                         Weekopening in de groepen
         

                                                                                   Bijeenkomst klassenouders vanaf 20.00 uur
 
Vrijdag 16 oktober                                              Studiedag alle kinderen vrij!
 

t/m 25 oktober                                                    Herfstvakantie alle kinderen vrij!
 
Maandag 26 oktober                                         Weer naar school
 

                                                                                   Weekopening in de groepen
 
                                                 Uitslag verkiezingen Medezeggenschapsraad
De stemmen zijn geteld en de uitslag is bekend! Maar allereerst willen we jullie allemaal bedanken voor de grote opkomst bij deze verkiezingen; er zijn in totaal meer dan 160 stemmen geteld en daar zijn wij heel blij mee. En dan nu de uitslag: met een ruime meerderheid is Najat Karrouch door jullie gekozen als nieuw lid van de MR. Gefeliciteerd Najat! 
Rest ons nog te zeggen dat op de vernieuwde website van de Biënkorf de vergaderdata staan en wanneer de notulen van elke vergadering zullen worden gepubliceerd. Deze notulen zullen na goedkeuring ter inzage hangen op het mededelingenbord in de hal.
Voor vragen en opmerkingen kun je de MR mailen: bienkorf.mr@askoscholen.nl of een van ons even aanspreken.
Met vriendelijke groet, Rooitske Jorritsma (Voorzitter), Patricia Boon, Najat Karrouch,  Sanne Oosterhof (Secretaris), Virgilia de Graaff en Astrid Kinders.

                                                           " Herfst herfst wat heb je te koop? "
Met die vraag gingen we op een mooie herfstochtend met de klas op onderzoek uit onder begeleiding van Thomas, die ons veel zou gaan leren over de natuur om ons heen. We kregen een rugzakje te leen met daarin spulletjes die ons van pas zouden kunnen komen. Een verrekijker, een kompas, vergrootglas, bewaarpotjes en een dier-/ natuurgids. We waren nog maar net vertrokken en zagen al mooie zonnebloemen en besjes. Toen Thomas ons liet zien hoe klein het gangetje is van een molshoop, kon onze ochtend al niet meer stuk. We hebben zoveel gezien, geproefd en ontdekt. De toverblaadjes die van kleur konden veranderen. Een wilg die als aspirientje zijn werk kan doen. Eetbare plantjes, besjes en kruiden. Heel veel "blote" slakken en slakken met een huisje op hun rug. Een groot hol van een vos, een wolf of misschien zelfs een beer? Een wespennest, op veilige afstand bekeken. Eitjes van slakken en lieveheersbeestjes. Heel veel kruisspinnen met mooie webben.  Verschillende soorten paddenstoelen. En een inktzwam op een baal stro, waar je mee kon tekenen. Prachtige vogels, eenden, reigers en zelfs twee ijsvogels. Voor veel kinderen was het hoogtepunt toch wel dat Thomas ons kon vertellen dat konijnen na hun eerste keer poepen, de poep weer opeten om zo het niet verteerde voedsel er alnog uit te halen.  Het liefst waren we de hele dag buiten gebleven maar na het zien van een appel etende naaktslak, kregen we zelf toch ook wel trek in iets. Zelf ga ik proberen nog vaker door de ogen van een kind te kijken. Er valt namelijk nog zoveel te ontdekken en te leren in de natuur. Maria-Rosa 1KB

                                                                                 Amsterdam museum
We gingen met 1MB naar het Amsterdam museum. Het bijzondere was dat de rondleiding werd gegeven door Paul Spies. Hij is de vader van Luca (en Maud) en hij is de directeur van het museum. We gingen naar het Amsterdam museum. Ik kwam erachter hoe ze in de gouden eeuw leefde.  Het was leuk en  leerzaam. En verder zagen we huisversiering, hangschilderijen en schilderijen. En we zagen Goliath(een beeld natuurlijk, geen levende reus). Het verhaal van Goliath ging zo: Goliath was een reus van het leger van de Hettieten(of Soermeniers) nou toen David (een herder) maakte er een wollig einde aan(vat je hem) en slingerde met een slinger een slingerende steen tegen de slingerende Goliath zijn slaap( dan slaap je eeuwig) en toen was het slingerende verhaaltje uit . Het Amsterdam museum  was verder leuk .En de meeste huisverzieringen waren van …(taratatatata) …zilver(wat had je dan verwacht goud? Brons? Koper? Porselein?) ( oké porselein was er ook).Het Amsterdam museum was in 1 woord heel erg leuk (ook goed in drie woorden)
Auteur: Finn van der winkel  Medewerking: meneer toetsenbord Illustraties: fam. Potlood( stift krijt)

                                                                       Kinderyoga

A.s maandag 5 oktober start er kinderyoga op de Bienkorf. De yogales is van 15.30u tot 16.30u. De kinderen blijven bij hun eigen groepsleerkracht tot 15.25u. Dit omdat ik tot 15.00u les geef in de gymzaal van de Piramide  en tijd nodig heb om naar school toe te komen en de hal (speellokaal) klaar te maken voor de yoga. Het blok kost 10 euro. Het geld s.v.p de 1e les meenemen. 
Er is yoga op de volgende maandagen: 5 - 12 - 26 okt, 2 - 9 - 16 - 23 nov en 7 dec
Er is nog plek!
warme groet, Annelies

                                                              Sportbuurtclub Handbal

Afgelopen week hebben de kinderen uit de groepen 3/4 tijdens de gym een kennismakingsles handbal gehad van Rolf Schulte. Hij is combinatiefunctionaris handbal in dienst van SportService Amsterdam. Aansluitend volgt er een blok handbaltrainingen  op woensdag 7 oktober t/m 9 december  van 13.30u tot 14.30u in de gymzaal van Montessori Boven 't IJ.  Dit is de kans voor kinderen om kennis te maken met de sport handbal. Deelname aan de sportclub kost 10 euro. U kunt uw kind opgeven via het inschrijfformulier. Dit formulier ligt in de klas bij de groepsleerkrachten van de onderbouw. Zie voor meer sportnieuws www.sterrenmakers.nl

                                                                           Muziekschool

Wij gingen naar de muziek school. En het was daar heel  leuk !!!!!!!!! Het ging over Amsterdam maar…….. de Nachtwacht werd gestolen . Er werd  een brief  achter gelaten  die in een mevrouw haar schoen was gestopt en er stond in: haha ik heb de nachtwacht gestolen en je ziet hem nooooooooooit  meer terug want ik ben terug gegaan in de ………….. En wij moesten raden wat er stond en dat was terug gegaan in de tijd. En er was  ook bij  een man die de magische accordeon  had  (en dat wist hij niet eens haha maar hij had wel zo'n vermoede) En wij moesten raden waar hij heen was gegaan en dat was terug in de tijd maar wij gingen het wel proberen en…….  Dus gingen wij met de magische accordeon geef mij maar Amsterdam zingen   en toen waren wij terug in de tijd  en toen geloofden ze niet dat wij uit de toekomst kwamen. En de man die de Nachtwacht had gestolen hebben wij betrapt om dat hij een mobielen telefoon had. En de kinderen moesten het vragen ik ook. Want ze mochten niet liegen tegen kinderen. En weet je waarom hij de Nachtwacht gestolen heeft? Nou om dat hij niet zo veel  vrienden had en toen dacht hij als ik de Nachtwacht steel dan kan ik hem verkopen en heb ik geld en kan ik met geld vrienden maken. Maar dat is niet zo zeiden wij als je vrienden wil moet je juist niet stelen want dan denken de mensen die man steelt dus wij willen helemaal  geen vrienden worden  dus hang het schilderij maar snel terug. En dan zullen wij je vrienden worden. De man zei: oké. En toen moesten wij een liedje zingen  en dat was: ritmes van de stad. En zo kwam alles weer goed! Wie dit gemaakt heeft is Richard  achternaam Hatif!

 

 

 

 

 


 
 

 
 
 
 

Foto's

Video's

Meer informatie