Nieuwsbrief 1

 • Gemaakt op: 1-9-2015 00:00
 • |
 • Gewijzigd op:
 • |
 • Geplaatst door: Geert-Jan Rietkerk
 • |
 • Auteur: De Boomgaard
 • |
 • Fotograaf:  

​​​Dit is de eerste nieuwsbrief van dit schooljaar. De nieuwsbrief zal maandelijks verschijnen. In de nieuwsbrief staan over het algemeen schoolspecifieke mededelingen en artikelen. Groep 1 t/m 6 beschikt over een app, zodat u ook op de hoogte bent van alle groepsgebonden informatie. Alle overige informatie is op de website te vinden.

Mocht u daarnaast nog informatie missen of vragen hebben, schroom niet om naar ons toe te komen. Een keer per twee weken hebben we inloopspreekuur, zodat u met uw vragen bij ons terecht kunt. U bent welkom!​​

Agenda
8 september informatieavond
8 september inloopspreekuur (8.30 – 9.00)
18 september studiedag (alle leerlingen vrij)
24 september inloopspreekuur (8.30-9.00)
30 september + 1 oktober schoolfotograaf
7 oktober start Kinderboekenweek​
 
Wist u dat?
We zijn al weer ruim twee weken naar school. Iedereen is al weer gewend aan het ​nieuwe lokaal en de kinderen lopen door de gang alsof ze niet weg zijn geweest.​​ Deze week zijn de eerste oudergesprekken al geweest. Goed om elkaar aan het begin van het nieuwe schooljaar te zien en te spreken. Er zijn ook een aantal veranderingen na de zomervakantie, want wist u dat:
 
 • ​Er 6 nieuwe leerkrachten gestart zijn, we zullen ze in deze nieuwsbrief aan u voorstellen.
 • Groep 4 op de bovenste etage zit, twee trappen omhoog?
 • Groep 7 en 8 een combinatieklas is.
 • Dat het dus heel druk is, op de tweede verdieping met groep 4 t/m 8, maar dat het heel goed gaat, omdat iedereen zich keurig aan de regels houdt.
 • Dat juf Julia met de kleuters naar beneden en juf Rieneke en juf Hanneke naar boven zijn verhuisd.
 • We dit jaar voor het eerst twee groepen 3 hebben?
 • We daarom ook nieuw meubilair voor groep 3 hebben aangeschaft, de tafels zijn er al, de stoelen en kasten komen nog. Op de foto’s kunt u zien dat de nieuwe meubels grondig gecontroleerd werden voordat ze in gebruik worden genomen. Gelukkig zijn ze goedgekeurd!
 • We ook heel veel nieuw materiaal voor de kleuters aangeschaft hebben: huishoeken, zandtafels, kasten en nog meer. Een deel moet nog in elkaar gezet worden, een deel wordt al fijn gebruikt.
 • Dat de kinderen in groep 3 al een heleboel letters hebben geleerd en al een paar woordjes kunnen lezen! (zo snel gaat dat…).
 • We van het geld van het eindfeest van vorig jaar nieuwe boeken hebben besteld, tijdens de Kinderboekenweek gaan ze de boekenkasten in.
 • Groep 1 t/m groep 6 de app klasbord hebben. U kunt als ouder volgen wat uw kind doet en leert in de klas. Ook staat hier handige informatie op.

Uitnodiging informatieavond
Dinsdag 8 september is de eerste informatieavond. U bent vanaf 18.45 uur welkom, we starten om 19.15 uur. We gaan u tijdens deze informatieavond meenemen in een terugblik op vorig jaar en de plannen voor komend jaar.
Omdat we dit jaar alle ouders al gezien hebben en u de informatie wat uw kind dit jaar gaat leren al hebt gehad, gaan we niet meer de klassen in. Behalve voor groep 3, in deze groep is het leerproces zo bijzonder, dat de leerkrachten dit graag met u willen delen. In het komende jaar staan nog twee informatieavonden gepland, waarbij u ook weer onderwijsinhoudelijke informatie krijgt.
 
Voorstellen nieuwe leerkrachten
In groep 1/2B is Ilone Tol dit jaar komen werken. Ilone heeft les gegeven op De Saffier, de school waar Geert-Jan en Danielle ook directeur van zijn. Zij was op zoek naar een nieuwe uitdaging en wij kennen de kwaliteiten van Ilone; we zijn dus blij dat ze ons team komt versterken.
In groep 1/2E werkt op maandag, dinsdag en woensdag juf Hanneke van der Wiel. Zij heeft, voordat ze juf werd, gewerkt in de HRM-wereld. We zijn blij met een leerkracht die dingen ook vanuit een ander perspectief kan bekijken. Naast parttime juf is Hanneke ook fulltime moeder.
In groep 3 werkt op donderdag en vrijdag juf Eefje. Eefje is de vervanger van juf Mira, die met zwangerschapsverlof is. Eefje heeft vorig jaar gewerkt in groep 3, en weet dus hoeveel de kinderen straks aan het eind van het schooljaar al kunnen. Eefje is net afgestudeerd van de PABO.
In groep 6 staat juf Malou. Malou heeft op diverse scholen in Amsterdam gewerkt als langdurig vervanger. We zijn blij dat ze uiteindelijk hier is neergestreken en hopen dat ze hier lang zal blijven. Malou heeft ervaring in het lesgeven in de bovenbouw.
We hebben dit jaar drie dagen een nieuwe gymmeester in de school. Meester Marco. Hij komt uit Alphen aan de Rijn en komt drie keer per week naar Amsterdam. Marco heeft naast ervaring in het lesgeven op basisscholen ook ervaring in het werken met sociale vaardigheidstrainingen. Dit sluit mooi aan bij PBS, zoals wij op De Boomgaard werken.
Tot slot willen we de intern begeleider aan u voorstellen: Sabine Vink. Zij heeft een schat aan ervaring op velerlei gebied. We zijn blij dat ze ons team is komen versterken. Sabine werkt van dinsdag t/m vrijdag hier op De Boomgaard.
Binnenkort krijgen we een nieuwe website. Een onderdeel daarvan is dat ieder teamlid zich zelf aan u voorstelt. U kunt dan nog meer dingen te weten komen over ons team.​
 
Schoolfotograaf
Ondanks dat de schoolfotograaf nog maar net geweest is, worden alle kinderen binnenkort al weer op de foto gezet. We willen voortaan aan het begin van het schooljaar de foto’s laten maken. Dit jaar is het dus zo dat we twee keer binnen niet al te lange periode de fotograaf op school uitnodigen. Wel nodigen we dit keer een andere fotograaf uit, die op zeer originele wijze (groeps)foto’s maakt. Voelt u zich overigens niet verplicht tot aankoop van de foto’s. Binnenkort krijgt u meer informatie, ook over de broertjes/zusjesfoto’s.
 
Inloop groep 3
Dit jaar hanteren we de regel dat ouders bij de deur van de klas afscheid nemen, om zodoende de rust in de klas te bewaren en de onderwijstijd optimaal te benutten. We merken dat dit niet leuk is, omdat de betrokkenheid groot is.
Maandag en vrijdag reserveren we voortaan voor het wegbrengen van uw kinderen in de klas: samen even lezen, de spullen uit het laatje bekijken, de knutselwerkjes laten zien! U bent van harte welkom. We starten wel gewoon de les om 8.30 uur.
 
Uit onze mailbox
LEGO Challenge
LEGO Challenge: Wetenschap en techniek uitgelegd met gemotoriseerde LEGO. Maak kennis met de basisprincipes van wiskunde, wetenschap en bouwkunde met behulp van demonstraties, verhalen en gemotoriseerde LEGO. Na een korte uitleg ga je direct aan de slag met een van onze op maat samengestelde LEGO kits. Zodra het model af is, mag je het natuurlijk zoveel upgraden en verbeteren als je zelf wil. http://www.youngeng.nl/registreer

​​Jarigen in september!
Chaja Bekkering
Mena Wanas
Samiyah Pastor
Kai Noa Schonewille
Rayane Felhane
Dounia Aberkan
Ruby Claessen
Naoufal Bchiri
Betty Abiel
Lotus Severens
Lena Winkel
Lizzy Stroo
Willem van Lieshout
Douae Gnaoui
Anissa Yabbata
Allemaal van harte gefeliciteerd!​

​Wist u dat, informatieavond, nieuwe leerkrachten, schoolfotograaf, inloop groep 3, uit de mailbox, jarigen in september.​

Foto's

Video's

Meer informatie