Nieuwsbrief nummer 5

 • Gemaakt op: 29-10-2014 10:00
 • |
 • Gewijzigd op:
 • |
 • Geplaatst door: Chiquita Bentvelzen
 • |
 • Auteur: De Boomgaard
 • |
 • Fotograaf: De Boomgaard

Agenda

 • 30 & 31 oktober: directie afwezig i.v.m. studie2daagse vanuit de ASKO
 • 11 november: Sint Maarten
 • 14 november: eerste rapport wordt uitgereikt aan de kinderen
 • 17 & 18 november: facultatieve gespreksronde voor ouders over uw kind
 • 5 december: Sinterklaasfeest
 • 8 december: studiedag; alle kinderen zijn vrij! ​

Mededelingen
directie afwezig i.v.m. studie2daagse vanuit de ASKO
Morgen en overmorgen zijn wij als directie niet aanwezig op school. Met alle directeuren van de stichting ASKO gaan we nadenken over de visie voor de komende vier jaren. Dit jaar moeten alle scholen een schoolplan schrijven met daarin hun visie voor de komende jaren en daarom gaan we nu op stichtingsniveau de kaders uitzetten. Mocht u zeer dringende vragen hebben, kunt u terecht bij onze bouwcoördinatoren Hannah Hooyschuur en Chanine Konings.

Sint Maarten
op 11 november lopen de meeste kinderen traditiegetrouw met een lampion langs de deur om een liedje te zingen en snoep te ontvangen; altijd een feestavond! Op school zijn we al bezig om de mooiste lampionnen te maken. In de jongere groepen wordt op 11 november alvast geoefend in de school met het lopen en het zingen van liedjes voor andere klassen. En wie weet krijgen ze dan al iets lekkers….

Rapporten
Alle kinderen die langer dan 3 maanden op school zitten krijgen 14 november een rapport mee naar huis. Op dinsdagmiddag en avond 18 november en op woensdagmiddag 19 november kunt u hierover in gesprek met de leerkracht. Deze keer is het facultatief, dat betekent dat deze gesprekken niet verplicht zijn en u zelf kunt kiezen of u met de leerkracht in gesprek wil. In augustus en februari willen we wel alle ouders spreken. Het kan zijn dat de leerkracht u wel wil spreken, dan krijgt u een uitnodiging om op gesprek te komen. De inschrijfformulieren komen binnenkort in de hal te hangen, u krijgt hiervoor nog een uitnodiging.

Vanuit de school
Nieuws uit groep 1/2C
Het is niet alleen buiten herfst, maar ook in groep 1/2C. We hebben maandag een herfstwandeling gemaakt in het Ridderbos. Het Ridderbos is een schooltuinencomplex met allerlei leuke ontdekhoekjes en wandelpaadjes. Er woont een heks op het terrein en zij heeft allerlei leuke opdrachten bedacht voor de kinderen. Zo konden de kinderen heksendrank maken, een regenboog van mooi gekleurde bloemen maken en met echte heksenhoeden een verhaaltje lezen. Helaas hebben we de heks niet gezien, ze zal wel een beetje verlegen zijn.

In de klas zijn wij volop bezig met de herfst. Het vouwen van kruisspinnen en herfstbladeren is een leuke klus. Ook leren we de letter h (huh) van herfst. De huishoek hebben we omgetoverd tot een echte heksenhut. Daar maken we niet alleen lekkere en soms ook heel vieze toverdranken, maar schrijven we deze toverdranken op en gaan we hier ons eigen toverboek van maken.

We hebben inmiddels 2 nieuwe jongens in de klas; Ace en Jonas. Zij hebben de hele week meegedraaid en wij vinden het erg leuk dat zij bij ons in de klas zijn gekomen. Welkom mannen!

Nieuws uit groep 4
De herfstvakantie en de allereerste herfststorm zitten er alweer op. Langzaam maar zeker raakt iedereen weer gewend aan het schoolritme. Zo ook de leerlingen uit groep 4.

In groep 4 is er al veel gebeurd. Vlak voor de vakantie hebben wij met de groep een bezoek gebracht aan de bibliotheek. Normaal gesproken moet je in de bibliotheek rustig lopen en zachtjes praten. Deze keer echter niet. Dit keer hebben wij een feestje gevierd in de bibliotheek. Dit vanwege het thema van de 60e Kinderboekenweek: Feest!

We hebben veel leuke dingen gedaan. De kinderen hebben een eigen verhaal geschreven omtrent een feest, vlaggetjes versierd, liederen van verschillende feesten beluisterd en een ballonnenestafette gelopen. Daarnaast hebben we geleerd dat de mooiste kinderboeken bekroond worden met een gouden griffel en de mooiste illustraties worden bekroond met een gouden penseel. De foto’s van ons bezoekje zijn terug te vinden op de website van de school.

Verder zijn wij van start gegaan met de tafels. De kinderen oefenen thuis de tafels 1 t/m 10, deze kunnen zij vervolgens op school opzeggen. Wie alle tafels kent krijgt een diploma. De eerste kruisjes zijn al gezet op de klassikale tafelposter. Ik ben benieuwd wie er voor de Kerst allemaal al hun tafeldiploma hebben!
Groetjes, Juf Jennifer

Nieuws uit groep 5
Afgelopen donderdag 23-10 kwam er een heuse operazangeres de klas binnen gelopen. Ze was door de tijd gereisd en had onze hulp nodig. Ze wist namelijk niet meer wat de volgorde van de verschillende bedrijven uit de opera Carmen was. Gelukkig had juf Hanna een goed idee en kon groep 5 de operazangeres heel goed helpen. Het was een inspirerende les, na afloop hebben wij tijdens het eten en drinken nog meer van de opera bekeken en beluisterd.
Juf Sandra

Verslag van het kamp!
In eerdere nieuwsbrieven hebt u kunnen lezen dat groep 7 en 8 op kamp zijn geweest. Hieronder een klein verslag van het kamp. Er zijn veel foto’s gemaakt en deze kunt u zien op de website. Zo krijgt u door deze foto’s een aardig beeld van de activiteiten en de sfeer op het kamp!

Groep 7 en 8 zijn met zijn allen op kamp geweest, samen met juf Chanine, juf Ramona, juf Danielle en meester Rutger. We zijn naar Camperduin in Schoorl geweest en het waren leuke dagen. Op de 1e dag zijn we gaan fietsen naar het zwembad en hebben een leuke/spannende film gekeken; Jumanji!
De 2e dag gingen we raften op de zee en daarna hadden we workshop met katapulten maken. We hadden ook een ritje door het bos gemaakt en daarna hadden we een BBQ. Er zijn toen ook 3 andere juffen en 1 meester van school gekomen die hebben mee gegeten. En we hebben daarna een nachtwandeling in de duinen gelopen waar heel veel kinderen toen kennis maakten met juf Laura. Het gerucht gaat dat ze daar is verdwenen en is gestorven en dat haar geest daar nog ronddwaalt! Veel kinderen vonden het heel spannend!
Toen op het einde van de dag hebben we de bonte avond gehad waar iedereen in zijn mooie outfit mocht komen en lekker kon swingen op de dansvloer.
Op de 3e en laatste dag moesten we allemaal inpakken om naar huis te gaan. Die dag viel het weer best wel tegen en we moesten toen ook nog een stuk fietsen naar het klimduin! Iedereen was natgeregend.
Het was heel, heel leuk kamp en dan spreek ik wel voor iedereen!!!!
Geschreven door: Shaqiria Pastor, groep 8

Jarig

De komende periode zijn er ook weer kinderen jarig. Allemaal van harte gefeliciteerd met jullie verjaardag!

 •  28 oktober: Rida Chatar 5 jaar
 • 2 november: Aya El Achkar 8 jaar
  Aanchal Kumar 10 jaar
 • 5 november: Yly Erolin 9 jaar
 • 6 november: Daniela Flores Galves 5 jaar
  Leo Gomez van Sonsbeek 5 jaar
 • 7 november: Kavin Kumar 5 jaar
 • 9 november: Tearlach Lyden 5 jaar


 

​Agenda, mededelingen, sint Maarten, rapporten, vanuit de school, verslag van het kamp, jarig.

Foto's

Video's

Meer informatie