Nieuwsbrief nummer 9

 • Gemaakt op: 20-1-2015 15:00
 • |
 • Gewijzigd op:
 • |
 • Geplaatst door: Chiquita Bentvelzen
 • |
 • Auteur: De Boomgaard
 • |
 • Fotograaf: De Boomgaard

​Agenda

 • Vrijdag 30 januari:
  Informatie-ochtend nieuwe ouders
 • Donderdag 5 en vrijdag 6 februari:
  Studie-2-daagse team, alle kinderen vrij!
 •  Dinsdag 17 en woensdag 18 maart:
  Oudergesprekken op school t/m groep 7
 •  Maandag 26, dinsdag 27, woensdag 28 januari:
  Adviesgesprekken groep 8

Nieuws uit de school
BoomgaardNieuwjaarsBorrel
Op woensdagavond 7 januari werd er voor de eerste keer een nieuwjaarsbo​rrel georganiseerd. De ouderraad had dit goed voorbereid en het zag er dan ook perfect uit. Helaas waren er weinig ouders, maar de ouders die er waren, waren enthousiast en hopen dat dit volgend jaar weer georganiseerd wordt. We zullen dit zeker doen!
Het was een goed moment om elkaar een goed en gezond 2015 te wensen!

Nieuwe leerkracht in groep 6
Juf Marjolein die hier haar LIO liep in groep 6, is per 1 januari verder gegaan op een andere school. Dat betekent dat er een nieuwe leerkracht is gestart in groep 6 op maandag en dinsdag, juf Paulien Bouwsema. Zij werkt hier nu twee weken, moet nog wel wennen, maar heeft het erg naar haar zin. We zijn blij met haar komst.
Gelukkig is juf Marjolein hier nog wel op woensdag en vrijdag ter ondersteuning van de kleutergroepen.

Filosoferen met kinderen
Binnenkort starten de kleuters met ‘filosoferen met kinderen’. In een groepje van 6 kleuters gaan ze onder leiding van Helena Brouwer filosoferen over het thema waar ze in de klas aan werken. We gaan dit groepsdoorbroken inzetten, zodat ook kinderen met elkaar kennismaken.
Helena Brouwer is de identiteitsbegeleider vanuit de ASKO, en zij filosofeert op meerdere scholen met kleuters. Zij stelt zichzelf hieronder voor:
"Een aantal jaren geleden stond er in de krant dat de ASKO (Amsterdamse Stichting Katholiek Onderwijs) een identiteitsbegeleider zocht. Ik was net klaar met mijn studie theologie en besloot te solliciteren. Als handenarbeid-teken-en muziekjuf had ik met heel veel plezier met kinderen gewerkt.
Bij de introductie op de acht scholen waar ik ging werken viel de multireligieuze-culturele samenstelling van zowel de teams als van de populatie kinderen op. Daarmee veranderde het werk van identiteitsbegeleider.
Nu, anno 2015, leven we in een tijd die bol staat van nieuws over de controverse tussen diverse levensbeschouwingen. Ik vind het daarmee van wezenlijk belang dat kinderen hun hart en hun verstand vullen met het schone wat alle 5 grote wereldreligies in hun kern dragen. Dat ze kennis opdoen over de rijkdom aan verschillen d.m.v. forums, ontmoetingen, verhalen, lessen, films etc.
Als ze dan later in de puberteit(scrisis) komen kunnen ze putten uit hun rugzak die gevuld is met een grote rijkdom aan kennis, belevenissen van en over, in de eerste plaats de christelijke, en andere levensbeschouwingen. De grondhouding die met filosoferen wordt geoefend is er één van een zelfgekozen, gegroeide identiteit die met respect open kan staan naar een ander. Ik vind het een eer daaraan mee te mogen werken."
Helena zal later in het jaar ook nog een bijeenkomst voor ouders organiseren.  

Wintersportexperience
Op maandag 26 januari wordt de gymzaal omgetoverd tot een wintersportparadijs. De kinderen van groep 5 t/m groep 8 doen dan mee aan de Wintersport Experience. Groep 3 en 4 krijgen deze dag gym in de speelzaal.
De Wintersport Experience is ontwikkeld om de minder goed toegankelijke wintersport toegankelijker te maken voor de jeugd. Het is voor het onderwijs vaak lastig om een uitstapje te maken naar een skibaan of – vereniging, dus hebben we gedacht: ‘als het lastig is de mensen naar de sneeuw te krijgen, dan brengen we de wintersportbelevenis naar de mensen’. Dit doen we door het aanbieden van biatlon, freestyle, parcours, langlaufen, skiën, snowboarden, skispringen met behulp van ergometers, simulatoren en wintersportmaterialen! Een echte wintersport belevenis dus tot de (après-)ski muziek aan toe.

Het idee achter deze Wintersport Experience is dat het een eerste stap is t.a.v. kennismaking met de wintersport en specifiek de wintersportmogelijkheden in Nederland. Naast deze belevenis wil wintersportexperience kijken of ze in overleg met de gemeente, omliggende vereniging/banen en andere lokale partijen kan bewerkstelligen dat er een vervolgaanbod op de vereniging/baan mogelijk is.

Dit alles, en meer, is terug te lezen en te zien op www.wintersportexperience.nl waarop filmpjes staan van het aanbod van de Wintersport Experience.

Operaconcert
Op 30 januari gaan groep 7 en 8 met de cultuurbus naar de Stopera om een echt operaconcert bij te wonen. De hele school heeft al operazangles gehad en als vervolg gaan groep 7 en 8 naar de uitvoering ‘Reimsreisje’. Reimsreisje is een hedendaagse, in het Nederlands gezongen bewerking van Rossini’s komische opera Il viaggio a Reims. Op de website van De Boomgaard staat een filmpje over de lessen die gegeven zijn in de school. Leuk om te zien!

Uitnodiging workshop voor ouders
Workshop: Samen zorgen voor een veilige buurt.
Dinsdag 27 januari komt Bas Bastiaans bij ons op school om een workshop te geven rondom het thema:
"veiligheid in de buurt".
In de Gibraltarbuurt wordt extra geïnvesteerd in veiligheid en leefbaarheid. Tijdens de workshop wordt informatie gegeven over het belang van het melden van overlast en ontvangt u informatie over Bel Misdaad Anoniem.
Bas werkt bij de organisatie Misdaad Anoniem en verzorgt een interactieve workshop.

Datum: dinsdag 27 januari
Tijd: 8.45-10.00 uur
Locatie: Lerarenkamer

Wij hopen u te ontmoeten.

U kunt zich opgeven bij:
Marina Tavoosi- Ouder- en kind adviseur (di) 06-20166818
Anneke Baaij- Intern begeleider (ma t/m do)


​Agenda, nieuws uit de school, nieuwe leerkracht in groep 6, filosoferen met kinderen, wintersportexperience.

Foto's

Video's

Meer informatie