CatharinaNieuws 1 juli

  • Gemaakt op: 3-7-2016 00:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Rinus Goede
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  

2016-07-03_12-37-58.png

strand.jpg
Vakanties en vrije dagen 2016 – 2017 (onder voorbehoud)

Studiedag (1): vrijdag 14 oktober
Herfstvakantie: zaterdag 15 oktober t/m zondag 23 oktober
Studiedag (2): maandag 28 november
Kerstvakantie: vrijdag 23 december t/m zondag 6 januari
Studiedag (3): dinsdag 24 januari
Voorjaarsvakantie: zaterdag 18 februari t/m zondag 26 februari
Studiedag (4 en 5): donderdag 30 maart en vrijdag 31 maart
Pasen: vrijdag 14 april en maandag 17 april
April/Meivakantie: zaterdag 22 april t/m zondag 30 april
Bevrijdingsdag: vrijdag 5 mei
Hemelvaart: donderdag 25 mei en vrijdag 26 mei
Pinkstervakantie: zaterdag 3 juni t/m zondag 11 juni
Studiedag (6) maandag 27 juni
Studiedag (7) woensdag 5 juli
Zomervakantie: zaterdag 22 juli t/m zondag 3 september
vrij.jpg


Schooljaar 2016 – 2017: formatie
Wij zijn blij dat we u kunnen laten weten dat er komend schooljaar weinig wisselingen in het schoolteam zijn.
De grootste veranderingen:
* Meester Sjon de Rooij (groep 8) gaat de Catharinaschool na één jaar verlaten. Hij vertrekt binnenkort samen met zijn vriendin op wereldreis. Wij zijn heel jaloers, maar wij wensen hem natuurlijk veel plezier!
* Volgend schooljaar komt juf Sharita Ramlagan op onze school werken, in groep 7.
Zij is een ervaren leerkracht die al een aantal jaar in groep 7/8 op een andere ASKO-school werkt. Wij zijn blij met haar komst en wensen haar veel succes! Binnenkort zal zij zich via onze website voorstellen.
* Juf Jacqueline Graanstra is al een jaar ziek. Hoogstwaarschijnlijk keert zij niet bij ons op school terug. Voor haar werkdagen in groep 1/2A en groep 4 wordt nog een invulling gezocht. Wij houden u uiteraard op de hoogte.
*Juf Cassandra Jaakke (gr.3) gaat een dag minder werken. Daarom gaat onze IB-er, juf Michelle, een dag meer werken, in groep 3.
* Juf Dineke Groenhof keert niet meer terug op de Catharina. Zij werkt nu op een andere ASKO-school.
*Caroline Bink (schoolleider in opleiding) heeft haar diploma inmiddels gehaald. Gefeliciteerd! Zij zal na de zomervakantie op een andere school werken. Wij bedanken Caroline voor al het werk dat zij verricht heeft en voor de prettige samenwerking!

2016-07-03_12-47-29.png

Eindfeest: Catharina Talentenshow
Het schooljaar zit er weer bijna op en dat vieren we traditiegetrouw op woensdag 13 juli van 10.00 tot ca. 11.30 uur met de zinderend spannende CATHARINA TALENTENSHOW! De voorrondes zijn in volle gang. Als het mooi weer is vindt de show buiten in de open lucht plaats op het terrein van de speeltuin. Bij slecht weer in de gymzaal. De presentatie: door kinderen uit groep 4 en 7 en een vakjury kiest de beste act. Die groep wint de felbegeerde wisseltrofee. Tot ziens op woensdag 13 juli! Let op: volwassenen hebben een staanplaats (ook wel een ‘mee-swing-plaats’ genoemd).


Nieuwe schooltandarts
Vorige week hebben wij afscheid genomen van onze schooltandarts en de tandartsassistente. Zij hebben jarenlang de kinderen van de Catharinaschool behandeld.
Inmiddels hebben wij kennisgemaakt met de nieuwe schooltandarts van de Stichting Jeugdtandverzorging Amsterdam. Zij zal zich na de vakantie via onze website aan u voorstellen.


Vele handen maken licht werk
Op donderdag 14 juli en vrijdag 15 juli wordt de school opgeruimd en schoongemaakt. Hierbij kunnen wij altijd wel wat hulp gebruiken. Dus heeft u tijd om ons te helpen bij het opruimen? Geeft u dat even door aan de leerkracht van uw kind. Alvast bedankt!!!!

Bijna vakantie…
Het schooljaar is bijna voorbij. Een goed moment om kort terug en voorruit te blikken. Er is dit jaar weer ontzettend veel gebeurd:
· Heel veel kinderen hebben meegedaan aan onze leuke naschoolse activiteiten in de Talententent;
· Juf Maartje ging, meester Niels kwam.
· Er is dit jaar hard gewerkt. De onderwijsresultaten zijn schoolbreed goed vooruit gegaan. De leerlingen van groep 8 hebben op de Centrale Eindtoets van Cito gemiddeld een score gehaald van 536,5. Dat is boven het landelijk gemiddelde en gemiddeld een HAVO-niveau. Wij zijn heel trots op dit resultaat!
· Van meester Aydin van het Mathematisch Instituut hebben de leerlingen van groep 8 de cursus ‘Foutloos Rekenen’ aangeboden gekregen.
· Tijdens de kinderboekenweek hebben de kinderen met auteurs en redacteurs kennis kunnen maken. Er zijn nieuwe boeken aangeschaft voor de bibliotheek en de bovenbouw. We hebben in alle groepen veel aandacht besteed aan belangrijke vaardigheden op het gebied van begrijpend lezen.

Voor het volgend schooljaar staan ook weer een aantal vernieuwingen op stapel:
· De kinderen vanaf groep 4 t/m 8 krijgen een tablet waarop ze de verwerking van de lesstof bij rekenen en taal kunnen maken. We gaan veel meer gebruik maken van ICT-mogelijkheden, zoals het werken in de ‘cloud’. Hierdoor is het ook mogelijk dat kinderen thuis bepaalde huiswerkopdrachten digitaal kunnen maken.
· Het hele schoolteam wordt verder geschoold in ‘Making Learning Visible’. Het zal voor u steeds zichtbaarder worden wat uw kind leert en met welk doel.

Voor straks een hele mooie zomervakantie en tot maandag 29 augustus!

zon.png 

Foto's

Video's

Meer informatie