Nieuwsbrief 21 november

 • Gemaakt op: 21-11-2014 15:00
 • |
 • Gewijzigd op:
 • |
 • Geplaatst door: Chiquita Bentvelzen
 • |
 • Auteur: De Archipel
 • |
 • Fotograaf: De Archipel

​Planning

 • Ouder-teamfeest: Vrijdag 21-11
 • Schoen zetten (gr 1 t/m 8): Dinsdag 25-11
 • Juf Manouk en juf Annemarie cursus: Donderdag 27-11
 • Surprises alvast mee naar school (gr 5 t/m 8): Dinsdag 2-12
 • Sinterklaasfeest (geen 10-uurtje mee): Woensdag 3-12
 • GGD 10-jarigen onderzoeken op school: 24 en 25-11 en 1-12
 • Stageweek studenten: 1 t/m 5 -12
 • Kerstdiner: Woensdag 17-12
 • Roostervrije dag: Vrijdag 19-12
 • Kerstvakantie: Maandag 22-12-14 t/m vrijdag 2-1-15

Personeel
In een aparte brief heeft u afgelopen dinsdagavond kunnen lezen dat onze directeur Anneke ziek is. Donderdagochtend is Diana Bakker, de vervangend directeur aan het team voorgesteld. U heeft haar wellicht al bij de deur zien staan ’s ochtends. Hieronder stelt zij zich aan u voor:

Even voorstellen.

Mijn naam is Diana Bakker en ik zal Anneke vervangen op de Archipel als directeur. Ik ben reeds gestart met het inwerken op de Archipel en heb inmiddels een goede overdracht met Anneke gehad. Ik werk drie dagen en dat zullen uiteindelijk de maandag, dinsdag en donderdag worden. Maar ik ben wel altijd bereikbaar als iets niet kan wachten.
Over mijn onderwijskundige verleden kort:
Bijna 35 jaar werkzaam in het onderwijs, gestart als leerkracht (SO/PO) , interne begeleider, adjunct-directeur , directeur en interim algemeen directeur in het basis-en speciaal basisonderwijs, maar ook als rector in het voortgezet onderwijs werkzaam geweest en als bestuurder.
Privé: Mijn partner en ik hebben samen 6 kinderen die allemaal ‘uitgevlogen’ zijn.

Als hobby heb ik naast mijn werk enkele ‘vrijwillige’ (Rotary) werkzaamheden. Zo zit ik al jaren drie weken tijdens de zomervakantie op Vlieland met 100 kinderen die door omstandigheden niet op vakantie kunnen en vaccineerde ik voorheen kinderen tegen polio in het buitenland.
Ik heb in het verre verleden als fractie voorzitter in de gemeenteraad gezeten (Wormerland) en heb als ouder het nodige mee mogen maken op de scholen van mijn kinderen. Zo beleefde ik het onderwijs ook van een andere kant.

Ik hoop dat mijn ervaring goed van pas komt bij alles wat belangrijk is voor de Archipel.
De maatschappij verwacht veel van het onderwijs en wij moeten dat waar zien te maken. Waarbij de passie voor een vak de basis voor succes is. Voor zowel voor de leerling, de leerkracht en het ondersteunend personeel.

Ik heb begrepen en zie na mijn korte introductie, dat de mensen die op de Archipel werken dat voor het overgrote deel met passie, zorg en zorgvuldigheid doen. En dat is mooi. Daar kan iedereen wijzer van worden.

Mijn lijfspreuk is : ‘Doe als een oester en maak van elk probleem een parel.’
En als wij en de ouders dat zouden nastreven……. is de kans groot dat al onze leerlingen pareltjes worden. En daar gaan we voor!

Diana Bakker

De directie ziet er als volgt uit:

Diana Bakker
directeur
maandag, dinsdag en donderdag
archipel.directie@askoscholen.nl

Bas Meijer
adjunct-directeur
dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag
b.meijer@askoscholen.nl

Als direct gevolg hiervan zal Bas niet meer voor de groep staan en is de vacature voor groep 7 die reeds bestond, uitgebreid van 3 dagen per week naar een fulltime baan tot aan de zomervakantie. We zijn druk doende deze vacature in te vullen.

cursus
Op donderdag 27-11 zijn juffen Manouk en Annemarie afwezig vanwege een cursus ICT. Ze zullen kennismaken met digitale didactische hulpmiddelen en deze ook in hun groepen in gaan zetten. Manouk wordt vervangen door Anita ter Beek, die al eerder in groep 6 heeft ingevallen. Annemarie wordt vervangen door Nienke Meester, ook een bekend gezicht in groep 8. Ook op 28 januari zullen zij op cursus zijn en door dezelfde invallers worden vervangen.

Sinterklaas
Allereerst willen we de leden van de OR en andere hulpouders van harte bedanken voor hun geweldige versierwerk! De hele school is in de sfeer van Sinterklaas gebracht, het ziet er prachtig uit!

In een eerdere nieuwsbrief hebben we beloofd nog terug te komen op de pietendiscussie. Als school volgen wij het verhaal van het Sinterklaasjournaal. Veel kinderen volgen dit op de voet en gewoonlijk deden wij dit ook al. In het verhaal zijn er nieuwe Pieten nodig omdat de Pieten van Sint vertrokken zijn. Opa Piet leidt nieuwe Pieten op en die Pieten oefenen het door de schoorsteen heen gaan. Bij ons op school zullen 2 veegpieten de Sint begeleiden. Pieten met alleen schoorsteenvegen op hun gezicht, net als in het Sinterklaasjournaal.

Ouder-teamfeest

Vanavond is het feest in NAP (v.a.20:30 uur). We hopen velen van u te zien en te spreken onder het genot van een hapje en drankje. Heeft u geen kaartje gekocht, dan bent u toch van harte welkom. Het kaartje dekt de kosten voor een aantal drankjes en hapjes. Als u geen kaartje heeft, betaalt u gewoon zelf aan de bar uw consumpties. Vanaf 22:00 uur is er een DJ!

Te laat komen

Sinds wij zijn gestart met ons nieuwe ‘briefjes-beleid’, zien we een daling in het aantal te laat-komers. We zullen deze werkwijze handhaven en hopen dat te laat komen voortaan een uitzondering zal worden. We krijgen veel positieve reacties en daar zijn we blij om.

Serious request
Zoals u wellicht weet zingt juf Joan al jaren bij Da Capo’s Popkoor en verzorgt daar ook de staging.

Deze kerst verzorgt haar koor een aantal optredens waarvan de opbrengst bestemd is voor Serious Request. Op vrijdag 19 december gaan zij het totaal opgehaalde bedrag bij het Glazen Huis afgeven op de Grote Markt in Haarlem en verzorgen daar ook een optreden bij Parfumerie Douglas.

De Archipel vindt dit een leuk initiatief en wil graag een bijdrage leveren. Uw steun is hierbij natuurlijk ook van harte welkom! Vanaf volgende week komt er op de balie een collectebus te staan waarin u uw bijdrage kan storten. Als De Archipel veel geld inzamelt dan zal DaCapo’s Popkoor tijdens het kerstdiner een half uur komen optreden (incl. juf Joan). Heeft uw bedrijf nog interesse in een leuk, sprankelend optreden, neem dan gerust contact op met haar.


​Planning, personeel, sinterklaas, ouder-teamfeest, te laat komen, serious request.

Foto's

Video's

Meer informatie