Nieuwsbrief 23 september 2014

 • Gemaakt op: 23-9-2014 16:00
 • |
 • Gewijzigd op:
 • |
 • Geplaatst door: Chiquita Bentvelzen
 • |
 • Auteur: De Archipel
 • |
 • Fotograaf: De Archipel

Planning

 • Studiedag, leerlingen vrij: Wo. 24 september
 • Studiedag, leerlingen vrij: Vr. 10 oktober
 • Herfstvakantie: Ma. 13 t/m vr. 17 oktober

Personeel
Anneke heeft een week zorgverlof. Zij is afwezig van woensdag 24 september tot en met woensdag 1 oktober. Mochten er dringende zaken zijn, dan kunt u op donderdag 25-9, dinsdag 30-9 en woensdag 1-10 bij Ester terecht. Op vrijdag 26 september is Bas aanspreekbaar.

Kinderboekenweek
Van woensdag 1 oktober t/m zaterdag 12 oktober is het kinderboekenweek. Wij laten u en de kinderen dan weer de bekroonde boeken zien, op de tafel in het trappenhuis. De kinderboekenweek viert een lustrum, het bestaat namelijk 60 jaar. Alle Brunawinkels, dus ook Bruna IJburg komen vanwege dit heuglijke feit met een speciale actie. U kunt namelijk meehelpen te sparen voor gratis kinderboeken voor onze schoolbibliotheek.

Hoe ziet de actie eruit?

Mocht u als ouder in de periode van de kinderboekenweek een boek bij Bruna kopen, dan is de kassabon voor onze school van waarde. Wij verzamelen de kassabonnen en aan het eind van de actieperiode ontvangen wij van Bruna 20% van het totaalbedrag in de vorm van kinderboeken.

Doet u mee?
Wij verzamelen de bonnen van 29 september t/m 12 oktober.

Wij hopen zo de kinderen te stimuleren om te lezen en te genieten van verhalen. Samen met u sparen we graag voor nieuwe boeken zodat wij onze schoolbibliotheek verder kunnen aanvullen met nieuwe en leuke kinderboeken.

Ice Bucket Challenge
De Ice Bucket Challenge - actie om geld in te zamelen voor de spierziekte ALS heeft € 82,70 opgeleverd. Wat een mooi bedrag! Het bedrag is overgemaakt op de rekening van ALS. Dank voor uw gift!

Gevonden voorwerpen
Mocht u nog spullen van uw kind kwijt zijn (kleding, sieraden, sleutels) het kan zijn dat dit in de bak in het trappenhuis ligt of bij de receptie. Ook kan er iets bij de Poseidon zijn afgegeven. Volgende week woensdag worden alle gevonden voorwerpen (dus ook die van de Poseidon) ‘uitgestald’ in de aula. Niet opgehaald betekent voor een goed doel!

Verkeer
Wij constateren samen met de Poseidon en Het Podium dat sinds de zomervakantie het er zo nu en dan gevaarlijk aan toegaat bij het brengen en halen van de kinderen. Er wordt dubbel geparkeerd in de Franz Zieglerstraat, soms zelfs driedubbel. Portieren gaan open zonder dat er gekeken wordt of er kinderen lopen of fietsen. Kinderen fietsen midden op de straat, omdat er geen plek aan de zijkant is. Op de Bert Haanstrakade hetzelfde verhaal, ook zien we bestuurders die vanuit de parkeerplek keren met de auto, waardoor andere automobilisten schrikken en op hun remmen staan…. Kortom: gevaarlijk!

Toevallig stond vandaag de politie te controleren, want ook hen is dit ter ore gekomen. Samen met de andere twee scholen willen we actie ondernemen om het veiliger te krijgen. We zoeken per school 3 ouders die gedurende drie weken mee willen helpen om bestuurders van auto’s aan te spreken en te wijzen op het onveilige gedrag, om fietsende kinderen (en ouders) te adviseren wat de meest veilige manier is om het schoolplein te bereiken. En dat geldt natuurlijk ook voor de kinderen die lopend komen en hen te adviseren waar ze op moeten letten om bv over te steken.

Doet u mee? U hoeft uiteraard niet elke dag beschikbaar te zijn, want we gaan uit van 9 ouders in totaal. We hebben een bijeenkomst gepland op dinsdag 21 oktober om 8.30 uur om de actie voor te bereiden. U kunt zich opgeven bij Joan.

Boeken kaften
Zoals u in de vorige nieuwsbrief kon lezen, willen wij de boeken in onze bibliotheek kaften. Dit is een behoorlijke klus. Vandaag hebben Joan, Cathy en Desiree een eerste aanzet gegeven (fijn dames!). Omdat onze bibliotheek inmiddels uit behoorlijk veel boeken bestaat, is 1 ochtend kaften helaas niet genoeg. Kortom wij hebben uw hulp hard nodig! U kunt met een groepje hier op school kaften, langskomen op een tijdstip dat u zelf goed uitkomt en zelfs wat boeken mee naar huis nemen! Wij zijn overal blij mee. Joan zal in ieder geval eerst aan u laten zien hoe u een boek met boeklon op de juiste manier kunt kaften. Vragen? Joan geeft u verdere informatie.

​Planning, personeel, kinderboekenweek, ice bucket challange, gevonden voorwerpen, verkeer, boeken kaften.

Foto's

Video's

Meer informatie