Infoturijn 1

  • Gemaakt op: 26-9-2016 00:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Rinus Goede
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  


Start schooljaar en meteen afscheid
Beste ouders en leerlingen van de Avonturijn. Het schooljaar is begonnen en we zijn Kunstzinnig gestart met een schoolbreed Kunstthema. Super om te zien als directeur. Ik zie de school deze weken veel te weinig, aangezien ik er maar twee dagen per week ben. Maar wat ik dan zie is mooi. Ik zie betrokken leerkrachten en leerlingen die aan het werk zijn. We zijn ook gestart met omgekeerde 10 minuten gesprekken en er is veel informatie van ouders en leerlingen naar de collega’s gegaan, zodat ze beter ‘maatwerk’ kunnen geven in het onderwijs. Zoals is aangegeven in de brief van het de eerste schooldag heb ik een nieuwe baan van een grote ASKO school te Nieuw Sloten. Een mooie uitdaging voor mij. Deze uitdaging is er ook voor de Avonturijn. De school kan en moet groeien. Ik hoop dat de samenwerking met de Kleine Wereld en Combiwel in het opzetten van een IKC (Intergraal KindCentrum) gaat slagen. Ik heb een heerlijke tijd gehad op de Avonturijn en heb kunnen genieten van jullie kinderen en alle ouders. Zorg samen goed voor elkaar en laat de school stralen, zoals ik kon stralen als de leerlingen in de ochtend binnen kwamen bij de voordeur. Ik ga jullie missen.

Bas van der Geest

Kunstweken
De afgelopen drie weken stond de hele school in het teken van het thema ‘Kunst’. Alle groepen hebben zich verdiept in een kunstenaar en zijn ook aan slag gegaan in de stijl van die kunstenaar in het beeldende vorming lokaal.
De groepen zijn ook allemaal naar een museum geweest om echte kunst te zien. Zo is groep 3/4 naar het Cobra museum in Amstelveen geweest. Groep 5 en 6 naar het van Gogh museum.
Groep 7 en 8 gaan volgende week nog naar het Stedelijk museum.

Oproep! Gezocht!
Om nog meer mooie dingen in het beeldende vorming lokaal te creëren hebben wij de volgende dingen nodig:
- Kranten
- Lege eierdozen
- Glazen potjes

Vreedzame school
Blok 1 Wij horen bij elkaar is net afgesloten.
Er is gewerkt aan een positieve groepsvorming. De klassenregels zijn bepaald en de taken van de kinderen zijn verdeeld.
Taken kunnen zijn: stoelen op tafel, deur open houden, papierbak legen, tablets in de lader doen, ……
Ook is veel aandacht besteed aan samenwerken. Hoe doe je dat? Welke afspraken maken we onderling?
We gaan binnenkort verder met
blok 2 We lossen conflicten zelf op.

Balibar
Bakken in de speelzaal
In de peuterspeelzaal zijn we bezig met het thema “De bakker”. We hebben in de klas een echte bakkerswinkel gemaakt waar de peuters broodjes kunnen kopen en verkopen en we hebben een echt brood gebakken en opgegeten!
Ook gaan we op bezoek bij de broodbakkerij van IAMBE in de Van Ostadestraat. In deze bakkerij werken mensen met een verstandelijke handicap. Daarna gaan we samen een lekker broodje kopen in de bakkerswinkel op het Van der Helstplein.
We houden ook van taartjes!
Groep 1-2 Bezoek aan het Van Gogh museum.
Vorige week woensdag zijn wij met een speciale bus naar het Van Gogh museum geweest.
Eerst werd een verhaal over een jongetje wat Camille heet en naar het huis van Vincent van Gogh ging. Daarna mochten we met een mevrouw door het museum lopen en daar zagen wij heel mooie schilderijen zoals: de zonnebloemen, bloesem en de slaapkamer van Vincent. Op school hebben wij ook heel veel over Van Gogh geleerd.

Groep 3-4 Bezoek aan het Cobra museum
Een hele reis was het naar het Cobra museum in Amstelveen. Met tram 3, overstappen op tram 5. En nog een stukje lopen.
Het Cobramuseum is een museum voor de moderne kunst. Alle kunstwerken zijn heel abstract. Je moet echt je eigen fantasie gebruiken. Wat is het? Wat zie jij erin?

Groep 5
Groep 5 heeft een bezoek gebracht aan het Van Gogh museum. In het museum werden we in twee groepen verdeeld. Onze juf van het museum vond dat we al heel veel wisten over Van Gogh. (Dat was ook zo). Nadat we een aantal schilderijen en schetsen van Van Gogh nog eens goed van dichtbij hadden bekeken, (gek genoeg lukt het kinderen altijd om vooraan te staan), gingen we zelf aan de slag met inkt. Schorten aan en uitproberen maar. De resultaten zijn erg mooi. Na het museumbezoek bedacht juf Corinne dat het wel leuk was om op het gras van het Museumplein ons fruit te eten. Dat hadden we beter niet kunnen doen: alle sproeiers gingen aan! Met als gevolg een hele klas natte kinderen in de tram! Maar leuk was het wel.


Groep 6
Groep 6 heeft zich verdiept in Vincent van Gogh. We zijn heel veel te weten gekomen over Vincent van Gogh. Hij was heel arm en verkocht amper schilderijen toen hij nog leefde. In de tweede week van de kunstweken zijn we naar het Van Gogh museum geweest. Daar hebben we een aantal beroemde schilderijen van Vincent van Gogh in het echt kunnen bewonderen.


Groep 7
We zijn goed gestart dit nieuwe schooljaar! Met wel 3 juffen en 2 nieuwe kinderen is het een gezellige boel.
De Kunstweken zijn volop beleefd en dankzij juf Anastasia weten we nu veel meer over Moderne kunst en welke Nederlandse kunstenaars zich daar mee bezig hielden.
Ook wij hebben ons gewaagd aan het maken van een eigen kunstwerk!
De schooltuinen zijn ook meteen gestart en dat was niet vervelend met het mooie weer!
Oogsten, plukken en heerlijke soep maken, voor juf Derya was een mooi boeket, heel zomers en gezellig.
Kortom, ook wel hard werken natuurlijk, maar ook veel leuke dingen doen…

Groep 8:
De eerste 4 weken zitten er al weer op. Ja, dat krijg je als je hard werkt.
We zijn druk geweest met De Vreedzame school. Wij hebben het voornamelijk gehad over hoe wij het graag zouden willen in onze groep. Daar hebben we samen goed over nagedacht en er is een mooie lijst met afspraken uit voort gekomen. Iedere week zal er een afspraak centraal staan, waar wij dan extra ons best op doen. Benieuwd naar de afspraken? De poster hangt in de klas!
En met het thema Kunst zijn we in de moderne kunst gedoken. Als ware Picasso’s zijn wij aan het werk gegaan en het resultaat is verbluffend!


 
 
Op woensdag 28 september gaat de Kinderpostzegelactie van start en wij doen mee! En wij gaan er natuurlijk vanuit dat u allemaal kaarten of postzegels bij ons koopt! Afgelopen week hebben alle leerlingen ook de inlogcodes gekregen voor: Rekentuin, BLOON en Nieuwsbegrip XL. Dus vervelen hoeft niet meer! 

Nieuwe oudercontactmedewerker
Beste ouders,
Via deze weg wil ik mij graag even voorstellen. Ik ben Kalai To en de vervanger van Fatma. In oktober zal ik starten als de nieuwe oudercontactmedewerker van de Avonturijn. Ik ga leuke activiteiten voor jullie organiseren, die de ontwikkeling van uw kind(eren) stimuleren of ondersteunen. Ik heb er veel zin in om de school en jullie te leren kennen. Ik hoop snel kennis met u te maken!
Met vriendelijke groet,
Kalai To


Alvast of alsnog van harte gefeliciteerd
September groep
12 Bilal Ramadan groep 6
16 Eda Dursun groep 6
23 Vanial Estekhdamian groep 1-2
24 Shada Sobih groep 7

Belangrijke data
· Woensdag 28 september is er een studiedag. Alle kinderen zijn vrij.
· Vrijdag 30 september schoolpleinspelletjesdag.
· Woensdag 5 oktober is het de dag van de leraar.
· Dinsdagavond 11 oktober jaarvergadering oudercommissie.

Foto's

Video's

Meer informatie