Infoturijn 12 - 2015/2016

 • Gemaakt op: 26-2-2016 00:00
 • |
 • Gewijzigd op:
 • |
 • Geplaatst door: Rinus Goede
 • |
 • Auteur:  
 • |
 • Fotograaf:  

​Tijd voor een korte break, een welverdiende voorjaarsvakantie. Genieten van de resultaten die besproken zijn en even op adem komen. Groep 8 maakt zich bijna klaar voor een viertal dagen kamperen onder leiding van Ria, Wil, Martin, Brian en Bernd (stagiaires van Martin van bewegingsonderwijs) en Marja zelf natuurlijk. Veel plezier in de voorjaarsvakantie en laat het zonnetje maar veel schijnen, zodat er buiten gespeeld kan worden.

Groep 3 Hulptijgers

Deze week hebben wij bijgehouden wie er iemand goed heeft geholpen. Wij hielden een lijstje bij, de leerlingen die geholpen zijn door iemand mochten hun helper voordragen. Het ging om helpen als je iets niet durft, maar ook om helpen als je iets niet kan of als je iets niet in je eentje voor elkaar krijgt, enzovoort.

Bij het buitenspelen kreeg Kaya sneeuw in zijn jas en Marcio heeft hem geholpen het sneeuw uit zijn jas te krijgen. Wat een topper!

 
Groep 5 en schoolzwemmen

Hoera! Er zijn weer twee kinderen geslaagd voor hun zwemdiploma. Mayte en Gie zijn beide geslaagd voor hun A- diploma. Het schoolzwemmen gaat nog door tot het einde van het schooljaar. Het is fijn wanneer alle ouders ten minste één keer mee gaan om de kinderen te begeleiden en aan te moedigen. Er zijn gelukkig ook ouders die elke week meegaan! Zo kan het schoolzwemmen voor alle kinderen doorgaan. 
 

Groep 5 en het Concertgebouw

We gingen op donderdag 4 februari naar het concertgebouw. We gingen met tram 3. We gingen de jas ophangen en toen gingen we naar de zaal. Er waren veel kinderen, ook van andere scholen. Het was grappig en de muziek was mooi. We gingen een beetje zingen en we deden de body-percussie. Het duurde een uur en aan het einde kwam een meneer de namen van de scholen noemen die naar buiten mochten.
Phone groep 5
 

Groep 8 en het voortgezet onderwijs

Januari en februari stonden voor ons in het teken van: Waar gaan wij volgend jaar
naar toe?
Heel belangrijk waren natuurlijk de advies gesprekken. Krijg ik het advies wat ik graag wil? Gelukkig zijn de meeste kinderen heel tevreden.
Een andere belangrijkevraag was: welke school vind ik het leukst, welke school past het best bij mij? Door het bezoeken van de open dagen, de lesjes middagen en informatie avonden hebben wij, maar ook onze ouders, daar een goed beeld van gekregen. Het invullen van de voorkeurslijst is nu niet moeilijk meer. Begin maart mogen wij ons inschrijven op de school van onze eerste keuze en dan begint het grote wachten………….Worden we geplaatst of niet?
Maar wij hebben hoge verwachtingen van ons zelf en met een beetje geluk komt het wel goed!
Middelbare school wij zijn er klaar voor!!!


 

Wisselingen in dagen

Na de voorjaarsvakantie zullen in de groepen 5, 6 en 8 wisselingen plaatsvinden van juffen.

 • groep 5: Corinne (ma, di, do en vr); Nanda (wo)
 • groep 6: Nanda (ma, di); Natasja (wo, do en vr)
 • groep 8: Yvonne of Anastasia (ma); Marja (di, wo, do, vr)


Spierathlon


Op zaterdag 4 juni organiseert Spieren voor Spieren voor de tweede keer de Spierathlon.
De Spierathlon is een 1/8 triathlon voor kinderen met een spierziekte. De Spierathlon vindt plaats in Ouderkerk aan de Amstel bij de Ouderkerkerplas. Hier zullen in teamverband volwassenen met kinderen (met of zonder spierziekte) 500 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km hardlopen om geld op te halen voor kinderen met een spierziekte.

www.spier​athlon.nl

 Alvast van harte gefeliciteerd

  
8 maart Ali Akar, groep 3
15 maart Nishaira Esseboom, groep 4
17 maart Kaya van Ekeris, groep 4 
30 maart Rene Stolp, groep 7
 

 Belangrijke data

· Iedereen heeft Voorjaarsvakantie van 29 februari t/m 4 maart. Lekker uitrusten en genieten en even niet moeten.
· Van 14 t/m 17 maart gaan de leerlingen van groep 8 op kamp. Het zal rustig binnen school zijn, maar o zo gezellig op het kampterrein. Veel plezier, zon en vrije tijd.
· Op 8 en 17 maart zijn er consulten bij de collega’s om Met Woorden In De Weer nog beter in de vingers te krijgen.
· Op 24 maart staat er een studiedag in de planning. Ook daar gaan we meer leren over MWIDW, maar ook kijken we naar de resultaten van de afgelopen Cito toets resultaten en trekken daar lering uit. We gaan ook kijken naar het vormen van combinatie groepen en naar het verbeteren van het spellingsonderwijs met Snappet.
· Na deze studiedag zijn de Paasdagen, Goede Vrijdag – 25 maart en 1e en 2e Paasdag – zondag en maandag 27 – 28 maart – waarop iedereen vrij is en kan genieten van mooi voorjaarsweer.

Foto's

Video's

Meer informatie