Infoturijn 13 - 2015/2016

  • Gemaakt op: 23-3-2016 00:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Rinus Goede
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  

​Infoturijn 13 - 2016

Groep 1-2-3Groep 1-2: Hoe kan de kaars uitgaan zonder te blazen?
Groep 3: Wat gebeurt er als het potje over de brandende kaars wordt gezet?
· Het potje gaat stuk?
· De vlam wordt groter?
· De kaars gaat uit?
De kaars gaat uit omdat de zuurstof opraakt in het potje. Het duurt ongeveer 10 seconden, afhankelijk van de grootte van het potje.

Groep 4
Groep 4 is dinsdag naar het Concertgebouw geweest om een mooie voorstelling te bekijken. Elke keer gingen we naar een ander gedeelte van het Concertgebouw en uiteindelijk kwamen we in de grote zaal. De kinderen keken hun ogen uit, zo mooi was de zaal.Tijdens de voorstelling mochten alle kinderen meezingen met de liedjes, die hadden we van te voren goed geoefend. Het was een geslaagde ochtend!

Groep 8
Vorige week zijn wij op kamp geweest.
We hadden prachtig weer, zijn flink sportief bezig geweest, hebben lekker gegeten, weinig geslapen, 's avonds laat in het bos gewandeld, gezwommen en een bezoek gebracht aan het Vestingmuseum in Naarden. Teveel om allemaal op te noemen, maar dat we allemaal van en met elkaar genoten hebben, staat als een paal boven water.
Alle vaders en moeders die ons vervoerd hebben naar en van kamp nogmaals bedankt!

De komende periode gaan we ons verdiepen in de tweede Wereldoorlog. We willen heel graag alles weten over Adolf Hitler, het verzet, Anne Frank, de joden, de Hongerwinter, onderduiken en de concentratiekampen.
Begin april hopen we ook allemaal te horen dat we op de VO school van onze eerste keuze zijn ingeloot. Spannend!!!!!!!!!!!!!!!
Dan is er 6 april ook nog het fietsexamen, waar we natuurlijk allemaal graag een diploma voor willen halen en we hebben een start gemaakt met de voorbereidingen voor onze afscheidsvoorstelling.
Zoals u ziet vervelen doen wij ons zeker niet.

 


Groep 7
Verstoppertje door de school!
Les 28 van de vreedzame school was een bijzondere.
We mochten zelf een les bedenken! We schreven van alles op het bord en we hadden ongeveer 10 ideeën, wat we konden doen. Op je telefoon, verkleed komen, gymmen, confetti feestje, etc
Het werd verstoppertje door de school.
Dinsdag 22 maart was het zover, maar eerst hebben we afspraken gemaakt natuurlijk, dat hoort er ook bij. Meester Bas vond het gelukkig ook goed.
Het was superleuk om te doen, Anastasia was de teller en René was de laatste die nog over was, hij had zich verstopt in het bevolokaal!

Like ons op Facebook!
Wil je niets missen van de activiteiten van Combiwel na schooltijd? Like ons dan op Facebook! Heb je geen Facebook profiel? Vraag dan aan mama/ papa/ verzorger of je deze mag maken. Ga naar Combiwel Jeugd en Combiwel Sport en geef ons een like!


 
Alvast of nog van harte gefeliciteerd
 
30 maart, Rene Stolp, Groep 7 

1 april, Romaisae Boutallite, groep 5
       en  Jamil Spence, groep 8
3 april, ​Mohamed Tissoudali, groep 4
7 april, Youssef Ouassine, groep 6
8 april, Nadine Achetouane, groep 3

Belangrijke data
· 24 maart studie dag – alle kinderen zijn vrij. Op school hebben en een vervolg over Met Woorden In De Weer, bekijken we alle gemaakte CITO toetsen en stellen we ambities op voor de volgende periode en zullen we ons laten informeren over het vormen van combinatie groepen.
· 25 maart – Goede Vrijdag – iedereen vrij
· 28 maart – Tweede Paasdag – iedereen vrij
· 29 maart start van de lessen rondom “Lentekriebels”. Dit zijn lessen rondom seksualiteit en worden in alle groepen gegeven. Meer informatie kunt u vinden op de website www.weekvandelentekriebels.nl  

· 13 april is er een studiemiddag van het Samenwerkingsverband. Om voor de leerkrachten op tijd op de locatie te zijn zullen alle leerlingen om 13.00 uur opgehaald dienen te worden. Als u echt geen opvang kunt regelen deze dag geef het dan van te voren aan.

Reflectie van de Avonturijn
Wat een heerlijke weken hebben we achter de boeg. Alle rapportgesprekken zijn geweest en de nieuwe doelen zijn opgesteld, ook door de leerlingen. We hebben even uit mogen rusten in de Voorjaarsvakantie.
We hebben bij elkaar gekeken hoe het gaat Met Woorden In De Weer en dat ziet er in alle klassen mooi uit.
Groep 8 is op kamp geweest naar het allermooiste kampterrein van Nederland – wat een rust en ruimte hebben we daar.
Er is verstoppertje gespeeld door groep 7 door de gehele school en dit kwam vanuit de Vreedzame School.
En er zijn hele mooie Paaskaarten gemaakt en deze zijn uitgedeeld in de buurt.
Voor nu hele fijne Paasdagen namens het gehele team van de Avonturijn.

 

Foto's

Video's

Meer informatie