Infoturijn 17 - 2015-2016

  • Gemaakt op: 3-6-2016 00:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Rinus Goede
  • |
  • Auteur:  
  • |
  • Fotograaf:  


Daar is weer een goed gevulde nieuwsbrief. Volgend jaar zullen alle nieuwsbrieven alleen digitaal worden verstuurd.
Alle groepen zijn druk bezig met het afronden van de CITO toetsen en wij worden veelal blij van de resultaten. Wij kunnen zien dat de investeringen worden beloond.
We zijn als team ook al vooruit aan het kijken naar de formatie en de groepssamen-stellingen volgend jaar en dat is dit jaar geen gemakkelijke klus. Binnenkort zult u hier meer informatie over ontvangen.
Veel leesplezier en voor meer informatie neem een kijkje op de website.

Balibar-museum in de Avonturijn

16060302.jpg

De komende weken gaan we met de peuters
van Balibar in de gang een echt museum maken.
Deze week hebben de peuters heel veel geschilderd en geplakt. Komende week gaan ze nog kleiwerkjes en kijkdozen maken.
Alles wat er gemaakt wordt gaan ze laten zien!
Als het “BALIBAR-MUSEUM” klaar is kan iedereen komen kijken.

Groep 3 naar het Tropenmuseum

Deze week is groep 3 naar het Tropenmuseum geweest. Daar leerden we spelen op de steeldrum. Deze drum is gemaakt van een olievat. We hebben flink geoefend en een minioptreden gegeven.
Zie ook het filmpje en de andere foto's op de website.
16060301.jpg

Groep 4 Daar krijg je kriebel van!

Op woensdag 1 juni en donderdag 2 juni stonden de lessen in groep 4 in het teken van kriebelbeestjes. De leerlingen hebben zelf sommen gemaakt over kriebelbeestjes. Ze hebben buiten echte krielbeestjes gevangen en deze onderzocht in de klas. De kennis over de kriebelbeestjes werd getest door middel van een kriebelbeestjes quiz en tot slot mochten de leerlingen een getekend kriebelbeestje tentoonstellen in een eigen gemaakt Koninklijk web van Koning Spin.

16060303.jpg
 
Groep 5 naar De Hermitage

Groep 5 is onlangs naar De Hermitage geweest. In De Hermitage was de tentoonstelling: “Spaanse Meesters”. Vooraf hadden we in de klas een aantal lessen gevolgd om ons goed voor te bereiden op het bezoek aan het museum. Na een stevige wandeling werden we hartelijk ontvangen in een van de ateliers van De Hermitage. Twee medewerksters van het museum stelden ons vragen over het onderwerp van de tentoonstelling. We wisten er al veel van. Daarna kregen we een rondleiding door het museum, waarbij we vooral gingen letten op licht en donker. Met een moeilijk woord: contrast. Vervolgens kregen we in het atelier een glaasje limonade en een koekje, waarna we zelf aan de slag gingen met “contrast”. Het was een leerzaam en gezellig bezoek en de resultaten zijn prachtig!

16060304.jpg
 
Groep 8

Wij zijn allemaal heel blij en trots op onze CITO einduitslagen. Met onze uitslagen hebben we ook de school blij gemaakt, want met een schoolscore van 534,4 zitten we maar 2 tienden onder het landelijk gemiddelde. Top toch.

En als kers op de taart hebben we ook nog allemaal ons fietsexamen gehaald.

En als u nu denkt dat wij op onze lauweren rusten, hebt u het mis.
Wij doen mee met het project: Village De Pijp.

16060305.jpg

Dit project wil de betrokkenheid van de bewoners van de Pijp onderling versterken. Maar daarvoor moet je elkaar wel een beetje kennen! Om er achter te komen hoe goed wij onze overburen kennen en zij ons, hebben wij onder leiding van juf Pauline een enquête gemaakt en deze bij onze buren afgenomen. Een van de vragen was: Wat zou u wensen om de buurt nog een stukje fijner te maken? Ook mochten de buren een wens doen voor de Avonturijn. Het beste idee, zowel voor de buren als voor de Avonturijn, wordt ook echt uitgevoerd. Vrijdag 17 juni zal tijdens een klein feestje de uitslag van de enquête gepresenteerd worden en de buurtwens bekend worden gemaakt. We houden u op de hoogte.

En natuurlijk zijn wij ook al druk bezig met ons eigen afscheidsvoorstelling. Teksten zijn geschreven, acts uitgezocht en nu maar oefenen. En dat doen wij elke woensdag en vrijdag onder begeleiding van juf Marijke.

Drie keer geslaagd!
Afgelopen jaar heeft juf Yvonne het eerste jaar afgerond van haar opleiding tot directeur. Zij is nu start bekwaam directeur.
Juf Marieke (stagiaire) en meester Bas hebben beide het tweede jaar afgerond en zijn nu vakbekwaam directeuren. Alle drie zijn zij geslaagd en van harte alvast. In de aankomende weken zullen zij alle drie hun diploma ontvangen.

Alvast van harte gefeliciteerd
 
4 juni, Angel Louis gr. 3
7 juni, Chiara Eind gr. 7
9 juni, Ivana Asan gr. 1/2A
10 juni, Aman Golar gr. 8
11 juni, Lamaar Nader gr. 4
15 juni, Ahmed el Menssi gr. 7
21 juni, Redouan el Hani gr. 3
24 juni, Widad Amanchar gr. 3

Belangrijke data:
· 6 juni ASKO sportdag voor groep 8
· 8 juni Open Ochtend voor nieuwe ouders
· 17 juni feestje van Village the Pijp met leerlingen van groep 8 en buren
· 19 juni Vaderdag
· 20 t/m 24 juni hebben alle leerlingen vrij. De meesters en juffen werken aan rapporten, overdrachten en planningen voor volgend jaar.

Foto's

Video's

Meer informatie