Infoturijn 2 - 2015/2016

 • Gemaakt op: 19-8-2015 00:00
 • |
 • Gewijzigd op:
 • |
 • Geplaatst door: Alex Kossenberg
 • |
 • Auteur:  Bas van der Geest
 • |
 • Fotograaf:  

​​​​De tweede Infoturijn kunt u hier lezen. Een veelheid aan informatie. We kunnen zien en lezen dat we goed gestart zijn.​

Groep 1/2A – thema Bouwen
In groep 1-2 a zijn we bezig met thema Bouwen. Vanzelfsprekend bouwen de kinderen veel tijdens dit thema.
Verder leren de kinderen wat er allemaal in een gereedschapskist zit en ontdekken ze allerlei meetinstrumenten.
In de huishoek spelen kinderen de rol van klusjesman/vrouw. Die komt met zijn/haar gereedschapskist en verft, timmert en boort.

Groep 3
(afbeelding)

 
Groep 4
Voor het eerst met tablets werken, een nieuwe spellingsmethode, begrijpend lezen apart, de vreedzame school. Zoveel nieuwe dingen voor groep 4 en het gaat ze allemaal heel goed af. Ik ben trots op ze!
Ook hebben wij al vier verjaardagen gehad in de groep. Allemaal hebben ze een heerlijke gezonde traktatie uitgedeeld, waarvan iedereen heerlijk heeft gesmikkeld. 

Sprint training
Afgelopen woensdag ochtend hebben vier leerlingen en drie juffen de training gevolgd van Sprint.
Sprint is een mooi voorbeeld van een slimme inzet van ICT bij leren. Het is een gebruiksvriendelijk tekst-spraakprogramma met vele mogelijkheden. Materiaal kan op allerlei manieren worden voorgelezen. De bekende lesmethoden zijn kant- en klaar beschikbaar voor het systeem, maar de gebruiker kan zelf ook materiaal inscannen. De software  is daarnaast een handig hulpmiddel bij het zelf maken van tekst. Ook hier kan op verschillende manieren worden voorgelezen, er is bijvoorbeeld een woordvoorspeller beschikbaar. 

Openingsfeest
Wat hebben we een mooi openingsfeest gehad vorige week vrijdag. Dank aan alle ouders voor de hapjes bij de high tea, de thee, de helpende handen bij alle activiteiten. Ook dank aan de collega’s en zeker een aantal kartrekkers: Annebeth, Nanda en Martha. Voor meer foto’s kijk binnenkort op de website. En wat een geluk met het weer.

 
Luizencontrole
Gisteren hebben een aantal ouders alle leerlingen gecontroleerd op luizen. Gelukkig zijn deze niet aangetroffen. Wat fijn! 

Gegevens controleren
U heeft deze week allemaal een brief ontvangen om alle n.a.w. gegevens te controleren en de juiste telefoonnummers en mailadressen door te geven. Graag zo spoedig mogelijk inleveren. Wij willen deze Nieuwsbrieven niet meer op papier afdrukken, maar graag digitaal gaan verspreiden. Tevens hebben we en gelukkig maar heel af en toe u telefonisch nodig om iets te vragen. Wij willen dan graag direct en goed contact met u krijgen.
Ook als een nummer tussendoor veranderd graag doorgeven aan de administratie juffrouw Wil.

Combiwel naschoolse activiteiten, zijn weer begonnen! 
Speciaal voor kinderen van alle basisscholen in Amsterdam De Pijp organiseert Combiwel  ook dit schooljaar weer Naschoolse Activiteiten in de buurt.  Kinderen ontdekken met deze naschoolse activiteiten hun eigen talenten op het gebied van Kunst & Cultuur, Natuur & Techniek, Communicatie & Media, Beroepsoriëntatie & Burgerschap en Sport, Lijf & Gezondheid. Alle activiteiten starten in de week van 28 september t/m 02 oktober.

Proeftuin Sport, Lijf en Gezondheid
Ervaar welke sporten jij wel en niet leuk vindt en ontdek in welke sport jij goed bent. In een veilige sportomgeving leer je ook nog eens hoe je fit blijft en gezond kunt leven? Let op, deze activiteit is speciaal voor kinderen die nog geen lid zijn van een sportvereniging. 
 
Dag: maandag(en) 
Start: 28 september 2015 t/m 01 februari 2016
Groep: 6, 7 en 8
Tijd: 14.45 - 16.00 uur
Kosten: 15 lessen voor €15,-
Locatie: Gymzaal basisschool de Avonturijn
 
Vind je het leuk om mee te doen? meld je dan nu aan bij gym meester Martin! Kinderen worden geplaatst, op volgorde van binnenkomst (max. plek voor 16 dln.)

Back to School
Om kinderen te laten ervaren en ouders te laten zien wat er allemaal naschooltijd te doen is in de Pijp na schooltijd, organiseert Combiwel  op woensdag 16 september “ Back to School” in Sporthal de Pijp.  U bent van harte welkom om samen met uw kind te komen proeven aan ons aanbod tijdens deze openmiddag!

 
Sport op School (De Pijp)
Ook dit schooljaar worden de sportactiviteiten extra onder de aandacht gebracht tijdens de gymlessen. In de Pijp worden de komende weken kennismakingslessen –Korfbal (gr.3/4/5) of Roeien (gr. 6/7/8) -  gegeven door professionele trainers van lokale sportverenigingen. Op deze manier kunnen kinderen ervaren of de sport bij hun past

 
Open dag + inschrijven
Heeft uw kind een leuke activiteit gevonden of aan deelgenomen? Dan is de volgende stap om uw kind definitief in te schrijven, dit kan op de volgende manier: 

 
Digitaal via:
www.kidsactiviteiten.amsterdam.nl 

 
Of door langs te komen bij:
 • BS Jan van der Heijdenhuis 
  dinsdag 15 september 8.30-10.00 uur en 14.00-16.00 uur
 • “Back to School”  Sporthal de Pijp
  woensdag 16 september 12.30-15.00 uur 

 • Combiwel Sportloket Sporthal de Pijp
  ma t/m do 10.00-12.00 uur 
Hard gewerkt
Op de Avonturijn en op het schoolplein is in de zomer en de eerste weken hard gewerkt. 
De gele platen aan de voor- en achterzijde zijn vernieuwd. Er is een glijbaan geplaatst op het schoolplein en een berging voor de afvalcontainers. En hier en daar een nieuw raam omdat deze verrot waren. De school ziet er weer fris uit.

 
Schoonmaak
Vanaf oktober zal er een nieuw schoonmaakbedrijf aan het schoonmaken zijn. Dit bedrijf heet CSU. Wij zijn blij dat het vaste schoonmaakpaar werkzaam blijft op de Avonturijn. De familie Eddahmani is al lang werkzaam op de Avonturijn en zijn altijd zeer betrokken bij alle activiteiten. U ziet ze waarschijnlijk weinig, maar na schooltijd gaan ze elke dag door alle lokalen en gangen, zodat de volgende dag de school weer fris ruikt en schoon is.

 
Belangrijke data
In alle groepen worden aankomende week informatieochtend georganiseerd. Als het goed is ontvangt u een eigen brief van de leerkrachten omdat de tijden en dagen verschillend zijn.
Op 16 september er de eerste Informatieochtend is voor nieuwe ouders. Als u nog buren heeft die een school zoeken wijs ze dan op deze datum. 

 
 • Op 23 september is er een studiedag voor het team. Er zal aandacht zijn voor de Vreedzame School en de methode Laat Maar Zien om creatieve opdrachten te maken.
 • Op 25 september is de Schoolpleinspelletjesdag. Meester Martin heeft veel ouderhulp nodig voor deze dag, waarbij het doel is dat leerlingen van alle drie de scholen door middel van gezamenlijk spelletjes te spelen elkaar leren kennen.
 • Op 29 september is de jaarvergadering van de Oudercommissie met daarbij ook uitleg over de Vreedzame School. Schrijf de datum alvast in uw agenda.

 
Welkom op onze school
 • Lina (gr. 5) en Nour Ellounissi (gr. 8)
 • Redouan el Hani (gr. 3)
 • J'layno Rosalia (gr 1/2A)
 • Rana Bouazza (gr 1/2A)

 
Alvast van harte

 
SEPTEMBER 2015
12 Bilal Ramadan 5
15 Tjeerd Engelander 8
16 Eda Dursun          ​ 5
28 Mohamed el Khallare 6
30 Ayman Bouazza 8

 

​Thema bouwen, Sprint training, werken met tablets, sport op school, Luizencontrole, open dag en belangrijke data.

Foto's

Video's

Meer informatie