Infoturijn 4 - 2015/2016

 • Gemaakt op: 8-10-2015 00:00
 • |
 • Gewijzigd op:
 • |
 • Geplaatst door: Alex Kossenberg
 • |
 • Auteur: Bas van der Geest
 • |
 • Fotograaf:  

​​​​​​​De vierde Infoturijn kunt u hier lezen. Wat gebeurd er weer veel binnen school. Een Oudercommissiejaarvergadering met duidelijke uitleg van zaken, Schoolpleinspelletjesdag, uitstapje ‘zomaar’ door groep 6 naar het Scheepsvaartmuseum om nog meer te leren over de VOC, de Vreedzame School nog zichtbaarder binnen school en nog veel meer. Van dit alles zijn verslagen en veel foto’s te zien op de website. Neemt u ook daar regelmatig een kijkje!

Stagiaires
Hallo allemaal,
Ik ben Lisanne Ament, 20 jaar en loop stage in groep 3. Zelf woon ik in Amsterdam op kamers, maar ik heb hiervoor mijn hele leven in Heemstede gewoond. Ik zit nu in mijn tweede jaar van de Pabo aan de Hogeschool van Amsterdam. Ik vind het erg leuk en interessant! Dit is alweer mijn derde stageschool en ik kijk erg uit naar dit jaar op een nieuwe school! 
Als je mij in de gangen van de school ziet lopen, schroom niet om op mij af te stappen om wat te vragen of even kennis te maken, alleen maar leuk!

 
Groetjes, 
Lisanne

 
Hoi, ik ben Thomas Jaspers. Afgelopen zomer ben ik 23 jaar geworden en begonnen aan mijn derde jaar aan de pabo HvA. Zelf ben ik woonachtig in Koog aan de Zaan, en reis dus op en neer naar Amsterdam. Op maandag en dinsdag ben ik te vinden in groep 6 van juf Natascha. Ook zal ik af en toe een complete week aanwezig zijn. Mijn stage zal aflopen rond januari.
Als u verder nog vragen heeft kunt u die gerust aan mij stellen!
Ik heb ontzettend veel zin om aan de slag te gaan!

 
Met vriendelijke groet,
Thomas Jaspers

Groep 3
Volgende week beginnen we alweer in kern 3. Het leren lezen gaat weer als een speer in groep 3. 

 
Deze letters gaan we leren: d - oe - k - ij - z
Deze woorden gaan we leren: doos, poes, koek, ijs, zeep.
We hebben al veel geleerd en gedaan. 

 
Behalve veel letters kan uw kind nu ook al korte zinnen lezen:
ik eet een vis. 
een kip en een aap. 
tim zit bij een boom.

 
Groep 4
Raar maar Waar!

 
De kinderen zijn gisteren naar de bibliotheek geweest, omdat volgende week de Kinderboekenweek start. In tweetallen moesten de kinderen allemaal verschillende opdrachten door de bibliotheek doen. Ze moesten hun eigen robot ontwerpen, ontdekken of bepaalde dieren echt hebben bestaan en nog heel veel meer. Het was heel leuk!

Groep 6
Groep 6 neemt deel aan een project dat is opgezet door een groep architecten en ontwerpers.  Vanwege de aanleg van de Noord-Zuidlijn wordt er op de stoep van de Vijzelgracht een 200 meter lang kronkelend pad met dichtregels en woorden aangelegd. 
Alle kinderen uit groep 6 mogen meewerken.
Binnenkort volgen er foto’s en teksten op de website

 
Oudercommissie Jaarvergadering
Er zullen bij de groepen lijsten te komen hangen voor extra handen tijdens activiteiten waarbij de ouders ondersteuning geven. Vult u uw naam in, dat wordt erg gewaardeerd. Vele handen maken licht werk.

 
Ouderbijdrage
U kunt de ouderbijdrage alvast overmaken op de ING rekening van de Oudercommissie – zie de website voor meer gegevens. De eerste uitgiften op kosten van de OC zijn reeds gemaakt. Binnenkort kunt u allemaal een brief verwachten, maar eigen verantwoordelijkheid vinden we fijn.

Voorlezende vaders zijn beter voor taalontwikkeling

Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat als vaders een verhaaltje voor het slapengaan voorlezen, het een grotere impact heeft op de taalontwikkeling van kinderen dan dat de moeder het doet.
Volgens een nieuwe studie van de prestigieuze universiteit van Harvard is het beter voor kinderen als hun vader een verhaaltje voorleest. Vooral jonge meisjes plukken de vruchten van een mannelijke voorlezer. ´De impact op de taalontwikkeling is echt enorm´, zegt hoofdonderzoeker Elisabeth Duursma aan de Daily Mail. Ze raadt bovendien aan om al bij kinderen jonger dan twee jaar een verhaaltje voor te lezen. ´Dan wordt die impact nog groter.´
Vaders voorlezen dus!

 
Belangrijke data
 • Foutieve informatie in de vorige Infoturijn: 5 oktober is de Dag van de Leraar.  Bent u tevreden over de leerkracht? Geef een complimentje. Daar gaan ze van stralen!
 • Op 7 oktober start de Kinderboekenweek met het thema “Raar maar waar!” Stel vreemde vragen en ga op onderzoek. Niets is te gek en zeker in boeken niet.
 • Open dag ASKO scholen 9 oktober. Alle ASKO scholen in Amsterdam en de buurtgemeenten zetten de deuren van hun scholen open. De ASKO laat zien wat ze waard is. Open voor nieuwe ouders en andere geïnteresseerden.
 • Studiedag 16 oktober met aandacht voor Met Woorden In De Weer en een teamuitje.
 • Herfstvakantie van 17 t/m 25 oktober.
Alvast van harte of alsnog

 
 OKTOBER 2015​
1 Dounia Aghbal 1/2A
1 Marwa Bouazza 3
2 Ihsane el Kouaa 6
11 Farah Chelli 4
11 Nicole Jozwiak 4
15 Rushil Shamlal 8
Mohamed el Khallare 6

 


 

Nieuwe stagiares, letters groep 3, groep 4 bezoek bibliotheek,  Groep 6 Noord-Zuidlijn, Oudercomissie Jaarvergadering, voorlezende vaders en belangrijke data.​

Foto's

Video's

Meer informatie