Infoturijn 7 - 2015/2016

 • Gemaakt op: 16-11-2015 00:00
 • |
 • Gewijzigd op:
 • |
 • Geplaatst door: Alex Kossenberg
 • |
 • Auteur: Bas van der Geest
 • |
 • Fotograaf:  

​​​​​De zevende Infoturijn is al weer uit. Nu zijn alle tien minuten gesprekken gevoerd. En wat hebben we afgelopen week genoten van het Nationaal Schoolontbijt. Hebben de meester en juffen een interessante en motiverende teamvergadering gehad over de methode “Laat maar leren” en zijn ze zelf aan de slag gegaan met houtskool. De creatieve opdrachten zullen nu vast nog mooier worden. Sinterklaas is in het land en in de school. Dank alvast aan de ouders die deze versiering hebben verzorgd. Het zijn vreemde tijden in de wereld en we hebben ook even stil gestaan bij Parijs. Nu gelukkig wel gewoon een school zijn met alle mooie zaken die er zijn.

Gezonde traktaties
Wat worden wij blij als de jarige kinderen gezonde traktaties uitdelen. En wat maken de ouders er een werk van. Als team krijgen wij dan allemaal een glimlach op ons gezicht. De teamleden willen niets liever dan dezelfde gezonde traktaties. Geen chocola, koekjes, maar ook een lekkere gezonde fruit of groente snack. Wij gaan daar nog meer van stralen.

De vreedzame school
Een opsteker geven betekent dat je iets aardigs zegt tegen iemand. 
 
Fabian (groep 3) loopt de kamer van meester Bas binnen. 
“Meester Bas, wat heeft u een gaaf plekkie!”  

 
Narjiss (groep 3) tijdens het buitenspelen.


“Widad, we hebben je nodig bij ons spel”. 

 
Peuters en de stoomboot in de speelzaal
Bij “Balibar” zijn we druk bezig met Sinterklaas. 
We lezen boekjes over Sinterklaas,  we  hebben de Sint geschilderd  en we verkleden ons regelmatig als Sint of Piet.
Deze stoomboot hebben de peuters net geverfd. Nu kunnen we er mee spelen!

We wensen iedereen veel plezier met het Sinterklaasfeest!

 
Groep 3 en het schoolontbijt
Heerlijk gesmuld hebben we allemaal. Favoriet bij ons was het taartje:
Een bruine bol met beetje boter, plakje kaas en plakjes komkommer.

Groep 4
Juf Helena kwam vorige week een mooi verhaal vertellen in groep 4 over het Boeddhisme. Ze gebruikte daarbij veel spullen en beantwoordde veel vragen van de kinderen. De leerlingen waren onder de indruk van het verhaal. 

Groep 5
Afgelopen donderdag mochten Mohsin en Eric uit groep 5 afzwemmen. Ze zijn allebei geslaagd. Mohsin voor het A-diploma en Eric voor het B-diploma. Gefeliciteerd!

Groep 8
De kinderpostzegelactie heeft in totaal 9,5 miljoen euro opgebracht. Dat is een prachtig 
bedrag waar wij ons steentje aan hebben bijgedragen. Iedereen die heeft meegeholpen, meegelopen en/of kaarten heeft gekocht heel hartelijk bedankt. De kaarten zullen een dezer dagen bij u in de bus vallen.

 
Normaal gesproken zou er in november een informatieavond zijn om de ouders van groep 8 te informeren over het Voortgezet Onderwijs en hoe de overstap precies in zijn werk gaat. Vorig schooljaar zijn er een aantal grote veranderingen door gevoerd, waar niet iedereen heel blij mee was. De betrokken instanties zijn zich nu aan het beraden over de te volgen procedure voor dit schooljaar. Zo gauw er duidelijkheid is zal ik een informatieavond organiseren en u van alle informatie voorzien.

 
Is het u al opgevallen dat er in de omgeving rond de school een stuk minder zwerfafval ligt? De leerlingen van groep 8 doen elke woensdag mee met het project Schoonmaakhelden.
Elke week gaat een groepje van 6 leerlingen gewapend met happers en prikkers de strijd aan met het zwerfafval en zorgen zo voor een schonere omgeving. 

 
Sinterklaas 2015
In groep 6, 7 en 8 maken de leerlingen een surprise voor een klasgenootje. In die surprise zit een cadeautje ter waarde van €5,- Uw kind  heeft deze week €5,- ontvangen van de oudercommissie om het sinterklaascadeautje te kopen.
Uw kind is zelf verantwoordelijk voor de €5,- Het geld wat over is, levert uw kind weer in bij de leerkracht. Wilt u alstublieft de bon van het cadeautje bewaren en inleveren bij de leerkracht van uw kind. Voor vragen kunt u terecht bij de leerkrachten. 

 
Schoentje zetten
Dinsdag 24 november mogen de kinderen hun schoen zetten. 
We hopen heel erg dat we dinsdag nacht even bezoek krijgen van ……
De kinderen van groep 1-2 mogen hun schoen meenemen.
De kinderen van de andere groepen gaan een schoen vouwen of op een andere manier een schoen zetten.

Belangrijke data
Van 19 tot en met 27 november is het de week van de Mediawijsheid. Praat u met uw kinderen thuis ook over de veiligheid op het Internet en het gebruik van media. 
 • 2 december: Helena Brouwer, de identiteitsbegeleider zal rondom de Vreedzame School lessen geven
 • 4 december: Sinterklaas bezoekt de Avonturijn en natuurlijk zijn daar ook zwarte Pieten bij aanwezig. Deze dag zullen de kinderen tot 12.00 uur op school zijn. Kunt u nu niet de opvang regelen meldt het dan even bij de leerkracht.
Groep 4 gaat naar de Opera
Op vrijdag 20 november bezoeken de leerlingen van groep 4 de Nationale Opera & Ballet. We gaan in één ochtend een eigen versie maken van de opera Rusalka van Dvořák. Het verhaal lijkt op het sprookje ‘De kleine zeemeermin’ dat veel kinderen kennen. De workshop wordt gegeven door een workshopdocent en begeleid door een pianist die muziekfragmenten uit beroemde opera’s speelt. Elk kind kan meedoen op zijn eigen manier.
Een drama les met veel acteren, zingen en dansen in de Nationale Opera!

Alvast van harte

 
NOVEMBER 2015 
24 Hayriye Akar 8
26 Sevgi Yasharova 8
28 Sonu Kumar 4
   
DECEMBER
1 Taffaraino Doest 4
3 Ahmet Ünüstü 5
4 Djem Yunalov 4

 
Welkom op onze school
Jinan Fatehmahomed (gr. 1/2) 

 


 

Foto's

Video's

Meer informatie