Infoturijn 8 - 2015/2016

  • Gemaakt op: 1-12-2015 00:00
  • |
  • Gewijzigd op:
  • |
  • Geplaatst door: Alex Kossenberg
  • |
  • Auteur: Bas van der Geest
  • |
  • Fotograaf:  

​​

De achtste Infoturijn is in de drukke Sinterklaas periode uit de printer gerold. Veel Sinterklaas in de onderbouw, want dat is het onderwerp van deze weken in de groepen. 
Op de website is te lezen over een bijzonder bezoek door 15 Japanse leerkrachten van basisscholen, voortgezet onderwijs en zelfs iemand die doceert aan de universiteit. Ze hebben alles te horen en zien gekregen van Snappet. Een bijzonder mooi product dat zorgt voor goede leerresultaten

Twee gymstagiaires
Wat leuk dat wij ons mogen voorstellen aan jullie. Wij zijn Brian van Kerkwijk en Bernd Wilten en studeren aan de Academie van Lichamelijk Opvoeding (ALO) in Amsterdam. Net als meester Martin willen wij gymleraar worden en daarom lopen wij dit schooljaar elke maandag met hem mee. Inmiddels zijn wij al enkele maanden onderweg en wij hebben het reuze naar onze zin bij jullie op school! De manier waarop jullie samenwerken is geweldig om te zien en daarnaast zijn jullie ook nog eens heel zelfstandig. Dat is voor ons, als beginnend meester van het mooie vak gym, heel erg prettig. Bedankt hiervoor!
 
Wij gaan voor een mooi en sportief jaar! Doen jullie mee? 😊
 
Vriendelijke en sportieve groeten van ons en tot maandag!
 
Brian van Kerkwijk en Bernd Wilten.

Gevraagd schilder
Welke handige vader of moeder heeft tijd om een aantal banken uit de gymzaal te schuren en te schilderen/lakken? Graag melden bij meester Bas

 
Meester Martin heeft ook nog een dekje nodig voor een bovenkant van een kast. Meer informatie bij Martin te verkrijgen.

Kerstmarkt - rommelmarkt
Voor onze jaarlijkse kerstmarkt zijn wij op zoek naar leuke en bruikbare spullen(wel heel en compleet) die de kinderen dan mogen verkopen.Als u spullen heeft voor de verkoop kan dit worden ingeleverd bij Chantal of Marie (groep 6). Spullen kunnen ingeleverd worden vanaf maandag 7 december tot en met maandag 14 december.Alvast bedankt namens de oudercommissie.

Pepernoten bakken in groep 1-2
Dinsdag 30-11-2015 leek groep 1-2 wel een bakkerij, het rook daar heerlijk naar zelfgebakken pepernoten.
Ze waren heel erg goed gelukt, we hebben er met zijn allen lekker van gesmikkeld.
We hadden zóveel gebakken dat we de kinderen van de Franse school ook pepernoten hebben getrakteerd waar ze erg blij mee waren.

Woensdagmiddag 2 december zaten er in groep 1-2 allemaal zwarte pieten. Zij hebben met zijn allen op daken geklommen, cadeaus in de schoorstenen gegooid, koprollen gemaakt en nog veel meer oefeningen gedaan. Zij deden het zó goed, dat ze allemaal een zwarte Pieten diploma hebben behaald.

 
 
Groep 3
Leren lezen en rekenen gaat tegelijk in
groep 3.
In kern 5 leren we 6 nieuwe woorden. Daarvan zijn er 4 lastig en 2 gemakkelijk. 
We kunnen dus deze 6 woorden verdelen in 4 en 2. Want 4+2=6 en 6-4=2
De moeilijke woorden zijn: reus, riem, hout en vuur. De makkelijke woorden zijn: bijl en jas. Voor groep 3 nu de uitdaging om er 6 gemakkelijke woorden van te maken. Want 6 makkelijk + 0 moeilijk = 6 makkelijk!

 
Alvast van harte

 
DECEMBER
11 Kayli Ligeon 6
14 Taner Yildiz 8
15 Nizar Alouani 3
17 Nour Ellounissi 8

 
Sinterklaaswens
Een hele fijne Sinterklaas allemaal en niet teveel pepernoten eten, maar vooral veel gezelligheid en samen spelen. En wees tevreden met wat je hebt of ontvangt.

 

​Twee gymstagiares, schilder gevraagd, kerstmarkt en sinterklaas wens.​

Foto's

Video's

Meer informatie